• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih çıkartma

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Kolay gelsin arkadaşlar. Bir form hazırlıyorum ama nasıl yapacağımı bilemediğim bir konu var. Diyelimki Mesut isimli kişi 25/03/2014 tarihinden 10 gün yıllık izin kullandı. a1 hücresinde Mesut yazıyor. a2 hücresindede 25/03/2014 yazıyor. a3 e mart ayında kaç gün çalıştığını = 24, a4 ede nisan ayında kaç gün çalıştığını =27 çıkartmak istiyorum. Ama nasıl yapacağım hakkında bir fikir sahibi değilim yardımcı olabilirmisiniz. Makro formül vb farketmez. Aynı zamanda tüm yıl devam edecek bu durum. Teşekkürler.

Bunu formülü deneyin

=TAMİŞGÜNÜ("01.01.2014";"31.01.2014")

Teşekkürler ama iş günü olarak değil bana hafta sonlarıda dahil bulması lazım.

Ne yapmak istediğinizi ufak bir örnek dosya üzerinde anlatırsanız; çözüme daha hızlı ulaşabilirsiniz.

D4 hücresine yazıp aşağıya doğru çekin;
=EĞER(GÜN(İNDİS(veriler!$D$2:$D$7;KAÇINCI(form!A4;veriler!$A$2:$A$7;0);0))+ÇOKETOPLA(veriler!$C$2:$C$7;veriler!$A$2:$A$7;$A4;veriler!$B$2:$B$7;$B4)>$C4;GÜN(İNDİS(veriler!$D$2:$D$7;KAÇINCI(form!A4;veriler!$A$2:$A$7;0);0))-1;$C4-ÇOKETOPLA(veriler!$C$2:$C$7;veriler!$A$2:$A$7;$A4;veriler!$B$2:$B$7;$B4))

Çok teşekkür ederim emeğinize sağlık. Ufak bir ricam daha olabilirse açıklama kısmında iki kez izin kullanmışsa getiremiyorum sadece bir kez izin kullanmışsa getirebiliyorum. Onuda düşeyara ve birleştir formülleri ile formda örneği var , ikinci kez izin kullanmışsa virgül atıp nasıl getirebilirim.

Birde bu formülleri ilk defa görüyorum. Kendimi geliştirmek için örnekleriyle inceleyebileceğim bir sayfa önerebilirmisiniz. Teşekkür ederim.

İyi günler Murat Bey. Bir şey sormak istiyordum. Yukarda yazdığınız formül güzel kullandım ama şubat ayı için uyarlarsam eğer -1 kısmının galiba değişmesi lazım. Aylara göre ne yazabilirim .

Geri