• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih cevirisi ve tablo hakkında

Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO 64 bit
Merhaba sn excel ustalarım.

Bir hücreye Tam tarih girilmiş olmasına rağmen ; farklı hücreye o tarihin yılını,bir başka hücreye o tarihin ayını, bir başka hücreye gerekirse o tarihin gununu almak ve ay yada gun bazında pivot yapmak istiyorum.

Birde satır satır girilen verilerde hammaddelerin tarih bazında çeşitliliğine bakarak en cok işlem gören-az gören ve orta derecede işlem gören ürünü tablo yapmak istiyorum

Ekteki dosyayı incelemenizi rica ederim.

Tesekkur eder
Saygılarımı sunarım..

Merhaba.
İstediğinizi en az zahmetli ve kısa sürede sonuç verecek şekilde, ya makro kod ile ya da özet tablo ile elde edebilirsiniz.
İlle de formüllerle bir şeyler isterseniz şunu önereyim.
Hammadde sütununuzu başlığı dahil başka bir sayfaya A sütununa kopyalayın ve VERİ menüsünde "Yinelenenleri Kaldır" seçeneğini kullanırsanız benzersiz hammedde listesi oluşmasını sağlamış olursunuz.
Ardından B1'den başlayarak sağa doğru ay isimlerini yazın.
Sonra da B2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
Böylece ay bazında tekrarlanma sayılarını bulmuş olursunuz.
Ancak şunu bilmeniz lazım; bu tür binlerce satırda arama-sayma işlemi içeren formüllerle çalışmak belgenizi yavaşlatacaktır.
Bu nedenle bence en iyi çözüm ÖZET TABLO'dur. Bilginize.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$D$2:$D$23842=$A2)*(AY(Sayfa1!$A$2:$A$23842)=SÜTUNSAY($A$1:A$1)))
Ay ve YIL bilgisini ille de sütuna yazdırmak istiyorsanız; Sayfa1 B2 hücresine =AY(A2), C2 hücresine de =YIL(A2) yazıp aşağı doğru kopyalayabilirsiniz.
Bu bilgiyi hücrelere yazdırmadan da yukarıdaki verdiğim formül ile sonuç alabilirsiniz zaten.

Ömer bey cok teşekkür ediyorum.

Geri