• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarih biçimi

Excel Vers. ve Dili
Plus 2010
hücreye 21414 (21.04.2014) biçiminde tarih girişi yaptığımda 21 Nisan 2014 yazsın istiyorum. Hücreleri Biçimlendir>Sayı>Tarih adımlarındaki seçenekleri denedim, olmuyor! Hazır biçimlerden"14 Mart 2001"i seçip hücreye giriş yaptığımda "18 Ağustos 7764" yazıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tarih yazılacak bölümleri seçin Hücre Biçimlendir>Tarih>14 Mart 2001 seçin giriş yaparken de 14/4/14 şeklinde girin.

Sağolasın ama "/" (slash) kendiliğinden yazsın. Hücreye 21414 yazınca "17 Ağustos 1958" yanlış tarihi görünüyor. Yani slash olmadan gerekeni yapıyor ama tarih yanlış bu kez

Merhaba,
Makro olmadan olacağını sanmıyorum.
Ama 01012014 yazdığınızda 01.01.2014 çıkmasını isterseniz.

00"/"00"/"0000

--

Kodla bu şekilde yapılabilir. İlgili ayın içindeyse işe yarıyor.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim blg As Range
If Target.Count > 1 Then Exit Sub
Set blg = Range("A:A")
If Intersect(Target, blg) Is Nothing Then Exit Sub
If Len(Target) = 8 Then
If InStr(Target, ".") = 0 Then Target = Left(Target, 2) _
& " " & Format(Date, "mmmm") & " " & Right(Target, 4) * 1
End If
End Sub

Evet işe yarıyor fakat yine uzun yazmak zorundayım. Herhangi bir hücreye 21.4.14 yazdığımızda 21.04.2014 tarihini veriyor. fazladan "0" ve "20" yazmamış oluyoruz bu da pratik değil. Binlerce satırlık veri girişi yapmamız gerekiyor ısrarım bu yüzden. yine de teşekkürler.

Bulunduğunuz ay içerisinde bir tarih girecekseniz; sadece günü yazarak, 21 Nisan 2014 tarihini elde etmek işinizi görür mü ?

Sizi "2014" yazmaktan da kurtarabiliriz. Hücre Biçimini Metin olarak düzenleyiniz, sadece günü yazarak deneyiniz.
Kod:
Dim blg As Range
If Target.Count > 1 Then Exit Sub
Set blg = Range("A:A")
If Intersect(Target, blg) Is Nothing Then Exit Sub
If Len(Target) = 2 Then
If InStr(Target, ".") = 0 Then Target = Left(Target, 2) _
& " " & Format(Date, "mmmm") & " " & Format(Date, "yyyy")
End If
End Sub

hücreye 21414 (21.04.2014) biçiminde tarih girişi yaptığımda 21 Nisan 2014 yazsın istiyorum. Hücreleri Biçimlendir>Sayı>Tarih adımlarındaki seçenekleri denedim, olmuyor! Hazır biçimlerden"14 Mart 2001"i seçip hücreye giriş yaptığımda "18 Ağustos 7764" yazıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tarihi A1'DE varsayarsak aşağıdaki formülü dener misiniz? Belki işe yarar.

=TARİH(SAĞDAN(A1;4);SAĞDAN(PARÇAAL(A1;1;UZUNLUK(A1)-4);2);PARÇAAL(A1;1;UZUNLUK(A1)-6))

Evet efendim günü yazarak giriş yapmak en pratik yol olur. ancak 14 yıllık bir süre söz konusu.

Sayın Seyit Diken, son çözümünüz süper olmuş! Galiba içinde olduğumuz ay ve yıl değişince kodlarda değişecek değil mi? Veya otomatik olarak sistem tarihini gösterecek. Fakat geriye dönük olarak 14 yıllık bir süreç söz konusu. (Test için sistem tarihini değiştiriyorum yine de bugünün tarihini veriyor.)

Kodu biraz daha revize ettik, ay ve yıllar için B1 ve C1 hücresine(kendine uygun hücreler belirleyebilirsiniz). Girdiğiniz değer kadar ay ve yıl tarihi değişir, geçmiş ay ve yıllar tarih için eksi değer kullanınız.
Kod:
If Intersect(Target, [a:a]) Is Nothing Then Exit Sub
If Len(Target) = 2 Then
Target = Left(Target, 2) & " " & Format(Date + [b1], "mmmm") & " " & Format(Date, "yyyy") + [c1]
End If
End Sub

B1 ve C1 hücrelerinde ne oluyor anlayamadım? Geçmiş aylar ve yıllar için "+"lar mı "-" olacak

Geri