• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih Atama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MrvKrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013/İngilizce
Merhabalar Arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim.
Elimde bir işin başlangıç/bitiş tarihleri var onlara göre iş bölümü ataması yapmak istiyorum
Örneğin; 01.02.2012-01.04.2013 tarihleri arasındakiler - 1.sınıf gibi direk tarihleri yazdıktan sonra yeni bir sütunda otomatik atama yaptırmak mümkün mü?

Foruma hoşgeldiniz .

Sorunuza bir çok çözüm önerilebilir . Sıkıntı şu ki , o tarihler ve sütunun nerede olması gerektiğini ve neleri etkilemesi / etkilenmesi gerektiğini sadece siz bilebilirsiniz . Bir örnek dosyayı www.dosya.tc gibi bir adrese yükleyip linkini burada paylaşırsanız daha iyi bilgi vermiş ve çözümü yapabilecek üyelere yardım etmiş olursunuz.

Sorunuz tek sayfa değil, bir çok sayfa içeriyor.

İnceledim ancak kendi hesabıma doğru bir çıkarım yapabildiğimi düşünmüyorum.
Öncelikle işlemi istediğiniz sayfa "Prim Planları "üzerindeki tarihler mi ? Evet ise ;
Birinci sarı bolumde veya hepsinde tarih aralığı ile performans notu arasında standart ilişki nedir? ( Yani şu kadar gün için A şu kadar gün için B .... gibi )
Bunların yüzde standart karşılığı nedir ?

Ya da , sanki otomatik çıkmış gibi elde bir sütun hazırlayarak buna gelecek bilgiyi ( atıyorum a4 ile c4 çarpılacak , eğer kriteri şu ise çıkan rakam bu olacak ve şuraya yazacak gibi ) anlatırsanız ve orneginizi bu sekilde değiştirerek yüklemeniz en iyi yol olacak.

veya , bu tablolamayı bilen başka bir üye sizi daha iyi anlayabilir.

http://s6.dosya.tc/server11/o7v5eb/Santiyeler_Prim_Simulasyonu.xlsx.html
Tek bir dosya da göstermem gerekirse böyle.
Dosyadaki başlangıç ve bitiş tarihlerini girdiğimde milestone (görev) bölümüne otomatik atama yapmasını istiyorum
Mesela 10.10.13 ve 30.06.14 tarihleri Proje 1 in NTP To Const. görev tarihleri. Bu tarihi yazdığım anda milestone sütununa proje1/NTP To Const. yazdırmak / atamak istiyorum.
Teşekkürler

S2 hücresine =EĞER(VE(F2>="03.12.2013");(G2<="31.12.2013");"NTP to Construction")
formülünü sonucun çıkmasını istediğiniz hücreye kopyalayın ve enterlayın , ancak bu yeterli olmaz.
Çunki düzgün artan sıralama ile diğer milestoneları belirlemek gerek. Tablonuzda olan tarih aralıklarından bir şey çıkaramadım zira içiçe geçen ama O sütünunda aynı sonucu çıkaran tarihlerin mantığını anlamadım. Şu şekilde ve içine dönmeyen şekilde bilgi vermeniz mümkün mü ?

Birinci tarih ve İkinci tarih = birinci sonuç
Üçüncü tarih ve dördüncü tarih = iknci sonuç
Beşinci tarih ve Altıncı tarih = üçüncü sonuç
yednci tarih ve sekizinci tarih = dördüncü sonuç

Tablonuzda bu şekilde düzgün sıralanmış bir kriter göremedim ya da tablonuzu kavrayamadım

proje 1=
NTP TO CONST.= 10.10.13/30.06.14
CONST TO FF =01.07.14/13.05.15
.
.
gibi tarihler var elimde her projenin ayrı bir sheet i olacagından dolayı projeler arası çakışma mümkün olmayacak ve her projenin içindeki görevlendirmelerde farklı tarihlerde ve aynı aralıga denk gelmemektedir. Yani bir iş bitip diğer iş öyle başlamaktadır.
Bunlara göre bir işçinin başlama ve bitiş tarihlerini yazdıgımda otomatik atamasını istiyorum.( Her işçi her işin en başından sonuna kadar projede bulunmak zorunda değil)
Teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri