• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih aralığında gelir gider hesaplatma

Sayin üstadlar yukarıda ki dosyaları ilgili yardımlarınızı bekliyorum

Sayın ataköylü öncelikle ilginizden ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.
ben göderdiğim dosya üzerinde sorgu sayfasında bahsettiğim şekilde uygulanabilirse çok memnun kalacağım.
Çün kü orada a ve b sutunlarında tim isimleri teke düşürüp toplam mşktarları getirmesini daha sonrada her hakhangi bir ismin üzerine tıkladığımda da örnek dosya üzerinde de görüldüğü üzere detayını getirmesini yapabilirseniz sevinirim.
iyi çalışmalar.

Sayın üstadlar iyi tatiller.
yukarıda ekli dosyada bahsettiğim konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
iyi çalışmalar.

Sayın ömer bey öncelikle iyi günler dilerim.
Gerçekten tam istediğim gibi olmuş,eline ve emeğine sağlık tüm hayatınızda kolaylıklar ve mutluluklar dilerim.

Sayın ömer bey gerçekten yaptığınız çalışma çok güzel işime yaradı ve çok güzel olmuş, fakat gücre sayısı 65536 ya kadar sorgulama yapıyor bunu ofis 2010 hücre sayısına yükseltemeyizmi,ben uyguladım fakat hata veriyor.

Belge içeren cevabım yenilendi.
Cevap ekindeki belgeyi tekrar indirerek kontrol ediniz.
.

Sayın ömer bey tekrar çok teşekkür ederim,
eline ve emeğine sağlık tam istediğim gibi olmuş, gerçekten çok memnun oldum işimi baya kolaylaştıracağı için çok sevindim.
Seninde tüm işlerinde kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Sitede emeği geçen tüm arkadaşlarada selamlarımı sunar onlarında hayatlarında kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Sayın ömer bey tekrar iyi akşamlar dilerim.
kusura bakmayın bir önceki sorumda bir şeyi atlamışım, örnek ekli dosya içerisinde gelir ve gider sayfasındaki verilere göre sorgu sayfasında aynı veri sorgulamalarını yapabilirmiyiz.
Çünkü her yıla ait veriler fazla olduğunda hepsini bir sayfada tutmak istediğimden örnek gelir ve gider sayfalardaki veriler üzerinden sorgu sayfasıın formatını bozmadan aynı verileri getirebilirsek memnun kalacağım.
iyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Gördüğüm kadarıyla, GELİR ve GİDER sayfalarındaki verileriniz, 5'er sütunluk gruplar halinde ve her bir gruptaki veriler 1 yıla ait.

Diyelim ki; SORGU sayfasında F1 hücresinde GELİR seçtik ve D1 ve E1 hücrelerinde de tarihler var.

Üç hususu sorayım.
-- Bu 5'er sütunluk verilerde ADI SOYADI sütunlarındaki veriler TÜM gruplarda aynı sırada mıdır?
Örneğin B, G, L, .... BO sütunlarında 15'inci satırda hep ad soyad olarak ABC25 var.
Gerçek belgenizdeki yapı da böyle midir? Yani her bir satır aynı AD SOYDlı kişiye mi aittir?
-- Veri sayfalarınızda 5'er sütunluk gruplardaki satır sayıları her zaman eşit ve ADI SOYADI bilgisi her zaman aynı mıdır?
Yani SORGU sayfası A sütununa alınacak tekrarsız AD SOYAD listesinin, veri sayfasındaki yıl gruplarından
sadece bir tanesinden (örneğin ilk gruba ait B sütunundan) alınması yeterli midir?
-- SORGU sonucundaki listeleme, AD SOYAD ve TARİH kriterine uyma koşuluyla,
veri sayfalarındaki gibi yine 5'er sütunluk gruplar halinde sağa doğru sütunlara mı yapılacak yoksa
tüm gruplarda koşullara uyan satırlar G:K sütun aralığına alt alta mı listelenecek?
.

Ömer bey tekrar iyi günler dilerim.
1.Evet 5 er sutunluk gruplar halindeki veriler her gruptaki yıla aittir.
2. Örneğin A ile E Sutunundaki kişi sayısı 50,000 kişi düşünün ve bunlar her yıl içerisinde her ay aidat verdiğini düşünün.ve verilen tarihte gelir veya gider sayfasına geldiğinde kayıt yapılmaktadır. yani 5 er sütunluk satır sayıları her yıl için farklı olabilir örneğin, 50.000,65.000,75000 gibi. fakat grup yapaıları sabit kalacaktır.
3. Sorgu sayfasında girilen tarihler arasında örneğin (2010 -2023) arasında istenilen veriler mevcutta oduğu gibi( A) Sutununa benzersiz isimler birer defa gelecek (B) Sutununda ise belirlenen tarihler arasındaki toplamlar getirilecek.
4. Sizinde belirttiğiniz gibi A sütununda herhangi bir ismin üzerine tıklandığında (G ve K ) Sutunlarında alt alta listelenecek. (L)Sutununa kaç adet olduğu (M) Sutununa ise toplam miktarı örnekte olduğu gibi gelecektir.

Merhaba.

Örneğin GELİR sayfasında ilk yıla ait B sütunundaki bir ismin,
sonraki yılllara ait ADI SOYADI sütunlarında aynı satırda olmayabileceği varsayılmıştır.
Ekli belgeyi deneyiniz.

Ekli belge yenilendi. 16.11.2016 02:08

.

Ekli dosyalar

Sayın ömer bey iyi akşamlar ,
ilk yıla ait bir isim diğer yıllarda da o yıla ait satırın altında olabilir.
birde ekli dosyayı indirdim. çalıştırdım fakat A sutununa Benzersiz isimleri getiriyor fakat B sutununa ilgili ismin tüm toplam verilerini getirmiyor.
ve ilk açılışta da debug hatası verdi. (Cells(WorksheetFunction.Match([H2], Range("A:A"), 0), 1).Activate)

Son düzenleme:
Merhaba,
Alternatif,
Sorgu sayfası [A:C] sutununa çift tıklayarak seçilen adı, iki tarih arasındaki verilerinizin detayını [G2] 'den itibaren listeler.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Foruma bugün biraz uzak kaldım.
14 numaralı cevap ekindeki belge yenilendi.
Belgeyi tekrar indirerek kontrol ediniz.
.

Ömer bey iyi günler;
Daha öncede belirttiğim gibi sizin gönderdiğiniz dosyada uyguladım bir hata yok fakat bende her yıla ait ortalama 850,000 adet veri var bu verileri gelir sayfasına yüklediğimde, önce debuğ hatası veriyor içerisine girdiğimde ise bu hatayı veriyor. sor.Cells(sor.[A1048576].End(3).Row + 1, 1).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
,

Tekrar merhaba.

Malum satır sayısı en fazla 1048576.
Gönderdiğim dosyada ise veri sayfası B sütunundan başlayarak tüm ADI SOYADI sütunları (14 sütun)
alt alta SORGU sayfasına alınıyor ve ardından YİNELENENLERİN KALDIRILMASI ve ALFABETİK SIRALAMA işlemi yapılıyor.
Bu nedenle satır sayısı yeterli gelmiyor.
Bir satırdaki tüm yıllarda MUTLAKA aynı ADI SOYADI vardır demediğiniz bu yöntemi düşünmüştüm.
Eğer elinizde eksiksiz bir AD SOYAD listesi varsa SORGU sayfası A sütunu için o liste kullanılabilir.

İncelemedim ancak Sayın Ziynettin scripting dictionary yöntemini (ben hiç kullanmadım)
kullanmışsa ve isteğinizi tam olarak karşılıyorsa o belgeyi kullanmanızı öneririm.
.

Ömer bey iyi günler;
Sorgu sayfasındaki A sutununa benzersiz tüm isimleri getirebilirim.
A sununa benzersiz isimleri getirdiğimde B SUTUNUNA veri toplamlarını doğru getirebilirmiyiz.
Birde A sutununda Herhangi bir ismin üzerine tıkladığımda onun detay verilerini daha önce olduğu gibi G ile K Sutunu arasında alt alta sıralayabilirmiyiz.

Geri