Tarih aralığına göre metin sayma üzerine! Yardım

MYoleri

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-10-2030
Merhabalar, problemim üzerine 4 saatir uğraşıyorum, araştırıyorum, onlarca formül denedim bir türlü çözüme ulaştıramadım. Desteğinizi rica ediyorum.

Ekteki dosyada sayfa 1'de randevular giriliyor tarih tarih. İkinci sayfada verdiğim tarih aralığına göre 1.sayfada bir sütunda kaç tane sözleşme yazdığını toplamasını istiyorum.
denemediğim formül kalmadı. Tarih aralığını dikkate almadan hepsini topluyor. Ya da sıfır veriyor. Formatları bile elli kere kontrol ettim. Ben nerde hata yapıyorum. Dosyaya bir bakarsanız minnettar olurum. 🙏

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
Merhaba.
Sayfa1 A sütunundaki tarihlerin biçimi metin olarak ayarlı onları tarihe çevirmelisiniz.
Toplu bir şekilde tarihe çevirmek için boş bir hücreye 1 yazın ve o hücreyi kopyalayın.
A sütunundaki tarihleri seçip sağ tıklatın Özel Yapıştır seçin, açılan pencereden Çarp seçin ve Tamamı tıklatın.

Sayfa2 C2 formülü:
Kod:
=ÇOKEĞERSAY('1.SAYFA'!A:A;">="&A2;'1.SAYFA'!A:A;"<="&A3;'1.SAYFA'!G:G;"SÖZLEŞME")

MYoleri

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
09-10-2030
Merhaba.
Sayfa1 A sütunundaki tarihlerin biçimi metin olarak ayarlı onları tarihe çevirmelisiniz.
Toplu bir şekilde tarihe çevirmek için boş bir hücreye 1 yazın ve o hücreyi kopyalayın.
A sütunundaki tarihleri seçip sağ tıklatın Özel Yapıştır seçin, açılan pencereden Çarp seçin ve Tamamı tıklatın.

Sayfa2 C2 formülü:
Kod:
=ÇOKEĞERSAY('1.SAYFA'!A:A;">="&A2;'1.SAYFA'!A:A;"<="&A3;'1.SAYFA'!G:G;"SÖZLEŞME")
Muzaffer bey desteğiniz için çok ama çok teşekkür ederim.

Lakin A sütunu Tarih formatında. Formülünüzü de uyguladım. Fakat 1-9 Ocak arası sözleşme sayısını değil, yine tamamını verdi (yani A3 Mayıs, A4 Temmuz tarihli sözleşmeleri de toplama kattı) ve toplam sayısı 3 olarak verdi. 1 vermesi gerekli dosyaya göre. Çünkü bir tek A1 1-9 Ocak arasında.

Bir kontrol edebilir misiniz? Patlamak üzereyim :))

Ekli dosyalar

MYoleri

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
09-10-2030
Sorunu Sayenizde çözdüm. Çarpan formülü ile tarihi değiştirmeyi denedim ve tekrar oldu. Çok teşekkür ederim Muzaffer Bey. Cansınız