• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tanımlı dosya taşıma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2003 Türkçe
İyi akşamlar,
Bilgisayarımıın C sürücüsü içerisinde oluşturmuş olduğum raporlar klasörü içerisinde 500 civarında excel dosyam var. Bu dosyalar, aynı formatta ancak farklı konularda oluşturulmuştur. Bu nedenle bu dosyaları konularına göre gruplandırmak istiyorum. İndeks sayfasında A sütununda isimleri B sütununda konular bulunmaktadır. Yapmak istediğim şey B sütunundaki konulara göre D:\ sürücüsü içinde klasörler oluşturmak ve A sütunundaki dosyaları ilgili klasörün içerisine taşınmasını sağlamak. Bu konu ile ilgili nasıl bir çalışma yapabiliriz. Yapmayı düşündüğüm çalışma için bir örnek ekledim. Verdiğim örnekte dosyalar kopyalanmış gibi görünüyor, dosyaların bu klasör içinden taşındığını tanımlamak için örneği bu şekilde verdim. Konu ile ilgili klasöre taşınan dosya raporlar klasöründe kalmamalıdır. Eğer konu ile ilgili daha önce açılmış klasör yok ise makro tarafından oluşturulacaktır. Zaman ayıran herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İlginiz için teşekkür ederim. Çok kapsamlı bir çalışma. Ancak yapmak istediğim şey için yeni bir örnek ekliyorum. Tedarikçilerden temin edilen ürünler için ekli dosyada liste oluşturulmaktadır. Bu listede tanımlanan her ürün için bir rapor mevcuttur. Yapmak istediğim şey ürün koduna göre bir klasör açılacak ve o ürün kodu için oluşturulan raporlar o klasörün içerisine taşınacak. Vermiş olduğunuz örnekte taşıma işlemi tek tek yapılması gerekiyor.

Ekli dosyalar

İyi akşamlar,
Sayın Halit3
verdiğiniz linkteki dosyayı indirdim ve çalıştırdım. Ancak o andan itibaren excel/araçlar/makro menüsündeki makro, yeni makro kaydet ve visual basic düzenleyicisi komutları aktif olmuyor. Yani yeni makro kaydedemiyorum. Bu konu ile ve aşağıdaki konu ile ilgili çözüm önerisi olan arkadaşlar var mı acaba?

Son düzenleme:
link deki dosyayı iyi incelememşsiniz

userformda açılan listeden klasörü taşı seçeneği var veya dosyayı taşı seçeneği var bunu seç

orta tarafda toplu taşı seçenek düğmesi var onu seç

bundan sora resimleri veya dosyayı bul komut düğmesinden klasörün yerini bul
bundan sonra yeni resimin klasörünü bul komut düğmesinden
klasörün taşınacağı yeri seç

son olarak seçenek komut düğmesine veya resimi veya dosyayı kopyala taşı değiştir komut düğmesine tıkla

son olarak seçenek komut düğmesine veya resimi veya dosyayı kopyala taşı değiştir komut düğmesine tıkla

Geri