• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tanımlanmış adların Combobox'a atılması hatası

Excel Vers. ve Dili
english
İyi geceler.
Makrolarla çalışmaya yeni başladım. Bilgi sayfasında tanımlamış olduğum bazı adlar var. Bunları "Maddi" isimli form üzerindeki comboboxlara atadım. Atadığım adlar çalışıyor ve alt alta çıkıyorlardı. Çözemediğim bir sebepten dolayı artık bu veriler çıkmıyor. Ceza isimli formda aynı kodlar çalışmasına rağmen, maddi sayfasında çalışmıyor. 4-5 gündür uğraşıyorum çözemedim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Private Sub Maddi_initialize()

Yukarıdaki prosedür adını aşağıdaki ile değiştirin.

Private Sub UserForm_Initialize()

İlginize teşekkür ederim.
Ancak bu şekilde kaydettiğim zaman "Run time error 1004, method range of object worksheet failed" hatası vermişti. Şimdi tekrar denedim yine aynı hatayı veriyor. Çalışması için ne yapmam gerekir?

Prosedür için yazılı alan adlarınızda hata var, onlarıda düzeltin. Ad tanımlamalarında boşluk yerine "_" (alt çizgi) kullanmışsınız. Prosedür içindeki boşluklarıda alt çizgiye çevirin. Örneğin;

Range("EMNİYET KEMERİ") yerine Range("EMNİYET_KEMERİ") gibi.

Levent bey onları da düzelttim. Ancak yine çalışmıyor. Maddi_initialize olarak yazdığımda formu yüklüyor, ancak adları comboboxlara atmıyor. Userform_initialize yazdığımda ise formu hiç yüklemeyip run time error veriyor. Söylemiş olduğunuz isimlerdeki alt çizgilerin olmayışı benim çalışması adına denemek amacıyla yapmış olduğum değişikliklerdi. Yine comboboxlara atmadı...

Sorun, dosyanızda "CİNSİYETİ" isimli tanımlanmış bir alan mevcut olmamasından kaynaklanıyor. Bu alanı tanımlarsanız sorun düzelir. Maddi_initialize diye bir tanımlama olmaz. Dolayısıyla yüklemede olmaz. Userform_initialize olmak zorundadır.

Teşekkür

Levent bey,
yardımlarınızla bu dosyamda ve bir başka dosyamda yer alan sorunları çözmüş oldum. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Geri