• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tamsayı yukarı yuvarlama makroyla

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ve türkçe
merhabalar,

makroyla yapmak istedigim su a1:a100 arası 9-55 arası değerler var ve ben hep en yakın 10luk dizindeki sayıya yuvarlasın istiyorum

9=10
3=10
45=50 gibi

yazmaya ugrastım ama beceremedim yardımcı olursanız sevinirim.

Kod:
Sub yukari_yukarla()
For i = 1 To 100
If Cells(i, "A").Value <> "" Then
Cells(i, "A").Value = WorksheetFunction.Ceiling(Cells(i, "A").Value, 10)
End If
Next
End Sub

bu tarz bir kod isinizi gorebilir sanirim..

Hayırlı günler dilerim; benim isteğimi örneklemek gerekirse
141=140
142=140
143=145
144=145
146=145
147=145
148=150
149=150
gibi yuvarlama. 1,2,6,7 sayıları aşağı, 3,4,8,9 syılarını yukarı yuvarlamasını istiyorum. Teşekkürlerimi sunarım.

Merhaba,

Böyle bir yuvarlamanın nedenini öğrenmek isterdim.

Not : Tamsayı olmayan değerler SIFIRLANIR

Kod:
Sub Bir_Garip_Yuvarlama()

Dim Yuvarlama_Degerleri, _
        i   As Integer, _
        j   As Integer

Application.ScreenUpdating = False

Yuvarlama_Degerleri = Array(0, -1, -2, 2, 1, 0, -1, -2, 2, 1)
    For i = 1 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        If IsNumeric(Cells(i, "A")) Then
            If Not Cells(i, "A") = "" Then
                If (Cells(i, "A") - Int(Cells(i, "A"))) = 0 Then
                    j = Val(Right(Cells(i, "A"), 1))
                    Cells(i, "B") = Cells(i, "A") + Yuvarlama_Degerleri(j)
                Else
                    Cells(i, "B") = 0
                End If
            End If
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "BİR GARİP YUVARLAMAYI BİTİRDİM AMA NEDEN YAPTIM BİLMİYORUM :)", vbInformation, "N. YEŞERTENER -->www.excel.web.tr"

End Sub

Ekli dosyalar

1,2,6,7 sayıları aşağı, 3,4,8,9 syılarını yukarı yuvarlamasını istiyorum. Teşekkürlerimi sunarım.

Merhaba,

Alternatif olsun.

Veri A1 hücresinde düşünülmüştür.

Kod:
=YUVARLA(NSAT(A1)/5;0)*5

.

Bir garip yuvarlama dedim ama, Ömer bey onun da püf noktasını buldu :)

Bir garip yuvarlama dedim ama, Ömer bey onun da püf noktasını buldu :)
Ömer beyden kaçmayacağı belliydi.

Konuyu özellikle takip ediyordum ki, nokta atışı formül ile Ömer beyden geldi.

Soruyu soran arkadaşa; Bu yuvarlama ne için gerekli?

=YUKARIYUVARLA(E7/AK7;2)

ne demek oldugunu bırı lutfenb acık acık yazabılırmı oradaki bolumn nedır eger ıstersenız dosyayıda atabılırım.
Tesekkur ederım cok acıl yardım edersenız memnun olurum.

=YUKARIYUVARLA(E7/AK7;2)

ne demek oldugunu bırı lutfenb acık acık yazabılırmı oradaki bolumn nedır eger ıstersenız dosyayıda atabılırım.
Tesekkur ederım cok acıl yardım edersenız memnun olurum.

Türkçemize biraz daha özen lütfen.

E7 hücresini, AK7 hücresine böl ve bölümü yukarı yuvarlama. Yuvarlama (;2) iki basamaklı olsun demek.

Yani: E7=12
AK7=13
Sonuç: 0,923076....

Bunu 0,93 olarak yuvarlar.

Sayın Mahir bey çok teşekkür ederim hem cevabınız hem uyarınız için.
Çok acelem olduğu için bu şekilde yazdım..
Bir ricam daha var peki ben bunu yukarıyuvarla formülüyle nasıl yazacağım.
Yazmaya çalışıyorum ama o bölmede hata verip geçersiz diyor..
yardımcı olursanız çok memnun olurum. Tek tek açıklarsanız yapabileceğim şekilde
teşekkürler.

Sayın Mahir bey çok teşekkür ederim hem cevabınız hem uyarınız için.
Çok acelem olduğu için bu şekilde yazdım..
Bir ricam daha var peki ben bunu yukarıyuvarla formülüyle nasıl yazacağım.
Yazmaya çalışıyorum ama o bölmede hata verip geçersiz diyor..
yardımcı olursanız çok memnun olurum. Tek tek açıklarsanız yapabileceğim şekilde
teşekkürler.
Zaten yukarıyuvarla formülüyle yazılı.

Siz çalışmanızın küçük bir örneği üzerinde açıklarsanız, anlaşılması daha kolay olacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle Kitap1.xlsx
Burada AL (Br) sütununda yazmak istiyorum ama yazamıyorum yani bölümeyi önce yapıp yukarı yuvarlamayı daha sonra mı yapmam gerek?
formülden yukarıyuvarlaya giriyorum ama geçersiz yazıyor elle formül çubuğuna girdiğimde nasıl yazabilirim o formülü hücreye?
teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 115864
Burada AL (Br) sütununda yazmak istiyorum ama yazamıyorum yani bölümeyi önce yapıp yukarı yuvarlamayı daha sonra mı yapmam gerek?
formülden yukarıyuvarlaya giriyorum ama geçersiz yazıyor elle formül çubuğuna girdiğimde nasıl yazabilirim o formülü hücreye?
teşekkürler.
Formülde sorun yok!

Siz önce DEĞER hatalarından kurtulun.

Kod:
=ETOPLA('C:\DOCUME~1\mem\LOCALS~1\Temp\İMALAT\[Eylül Imalat RaporEKLİ.xlsx]01'!$C$18:$G$20;C9;'C:\DOCUME~1\mem\LOCALS~1
\Temp\İMALAT\[Eylül Imalat RaporEKLİ.xlsx]01'!$L$18:$L$20)*cs
Bu formül DEĞER hatası üretiyor.

Bu hata varken,
Kod:
=YUKARIYUVARLA(E7/AK7;2)
bu formül çalışmaz.

Siz =YUKARIYUVARLA(E7/AK7;2) bu formülü boş bir çalışma sayfasında deneyin, sonuç alacaksınız.

Herkeze hayırlı geceler dilerim, internete şimdi girip bakma fırsatım oldu. Evet bir garip yuvarlama; ücretlerde muhasebecilerin derdi olan bozuk para ve bu arada gerçekleşen kayıplar vs.. para ile uğraşanların en büyük derdi cepten para ödemek), hem işçinin hakkı yenmesin, hemde bozukluklarla uğraşılmasın sebebi ile buna ihtiyaç duyuldu. 10 tl Aşağı yuvarladım sıkıntı yarattı, 10 TL Yukarı yuvarladım diğer taraftan sıkıntı yarattı. Arada 5 sayısı buna işaret ediyor. (oradan aldık buraya verdik, buradan aldık oraya verdik fakat ortalamada meblağ küçük olması gerekirken kişi sayısındaki fazlalık afaki oynamalara sebep oldu).
Necdet bey in vermiş olduğu makro güvenlik mesajı verdi; güvenliği düşürmeme rağmen yine aynı mesajı verdi; hiç önemli değil elbet çalıştırırız.
Ömer bey in vermiş olduğu formulü şimdi denedim ve tam istediğim.

Necdet bey ve Ömer bey e telafuz edecek bir söz bulamıyorum, bütün kalbimle ve bütün iyi niyetimle şunu söyleyebilirimki kalbinizden ne söylememi bekliyorsanız o olsun. çok teşekkürler ve emeğinize sonsuz saygılarımla.

Bilgi güzeldir, bilmek daha güzeldir, bilgenin eli öpülür.

Herkeze hayırlı geceler dilerim, internete şimdi girip bakma fırsatım oldu. Evet bir garip yuvarlama; ücretlerde muhasebecilerin derdi olan bozuk para ve bu arada gerçekleşen kayıplar vs.. para ile uğraşanların en büyük derdi cepten para ödemek), hem işçinin hakkı yenmesin, hemde bozukluklarla uğraşılmasın sebebi ile buna ihtiyaç duyuldu. 10 tl Aşağı yuvarladım sıkıntı yarattı, 10 TL Yukarı yuvarladım diğer taraftan sıkıntı yarattı. Arada 5 sayısı buna işaret ediyor. (oradan aldık buraya verdik, buradan aldık oraya verdik fakat ortalamada meblağ küçük olması gerekirken kişi sayısındaki fazlalık afaki oynamalara sebep oldu).
Necdet bey in vermiş olduğu makro güvenlik mesajı verdi; güvenliği düşürmeme rağmen yine aynı mesajı verdi; hiç önemli değil elbet çalıştırırız.
Ömer bey in vermiş olduğu formulü şimdi denedim ve tam istediğim.

Necdet bey ve Ömer bey e telafuz edecek bir söz bulamıyorum, bütün kalbimle ve bütün iyi niyetimle şunu söyleyebilirimki kalbinizden ne söylememi bekliyorsanız o olsun. çok teşekkürler ve emeğinize sonsuz saygılarımla.

Bilgi güzeldir, bilmek daha güzeldir, bilgenin eli öpülür.

Açıklama için de ben teşekkür ederim.

Bende parayla uğraşan biriyim, bu tür bir yuvarlamayı ilk defa gördüğüm için merak ettim.

İyi geceler.

Necdet bey sizin makro çalıştı (güvenliği düşürdükten sonra kapatıp tekrar açmadığım için çalışmamış). Para bulsaydım bu kadar sevinmezdim doğrusu, Tekrar çok teşekkürlerimle.

Saygılarımla.

Geri