• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tam Ve En Yakın Değeri Bulma

Merhaba.

İki adet belge ekte.

Formül ile çözüm belgesine buradan da erişebilirsiniz.
Makro ile çözüm belgesine ise buradan erişebilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. Fakat makro ile çözümü olursa daha çok işime yarayacak tekrardan teşekkür ediyorum ve geri dönmenizi bekliyorum.

Önceki cevabımı güncelledim, sayfayı yenileyerek önceki cevabımı kontrol ediniz.
.

Her şey güzel fakat ben bir şey rica edecektim. Ben direkt kodu alabilirmiyim ben çünkü başka exceller de command button oluşturup kodu direkt yapıştırmak istiyorum bu excel içindeki kodu kopyala yapıştır yaptım işe yaramadı da ve ayrıca sonuçları X sütununa yazıyor. Ben Y sütununa yazmasını istiyorum Ömer Bey.

Son düzenleme:
Cevap içeriği 2 numaralı cevap ekindeki belgelerde uyulandı.
.

Tamam hallettim efendim çok sağolun son olarak SİL ve BUL butonlarının yerini nasıl değiştirebilirim?

Düğmeleri hareket ettirmek için düğmeye önce fareyle sağ tıklayın (düğme seçili hale gelir) sonra yerini değiştirin.

Ayrıca gönderdiğim eski belgedeki kod, 1, 2 ve X değerlerini O1:Q1 hücrelerinden alıyor idi.
Bu değerlerin kod tarafından doğrudan yazılmasını sağladım ve O:Q sütunlarına KOŞULLU BİÇİMLENDİRME uyguladım.

X - Y sütun değişikliği ile ilgili olarak SİL kodu'nda da değişiklik yapıldı.

Önceki cevabımın ekindeki belgeyi tekrar indirerek kontrol ediniz.
.

Çok teşekkür ederim efendim ben sil kodundaki X hücresini Y yapmıştım. Diğer ekteki belgeyi tekrar kontrol edeceğim tekrardan çok teşekkür ederim bu kadar ilgilendiğiniz için iyi günler, iyi çalışmalar dilerim Ömer Bey.

Tekrar merhaba.

Yanlış anlamıyorsam aşağıdaki işlemi yapınca istediğiniz olur.

-- O2:Q13 hücre aralığını seçin,
-- bu alan seçiliyken, KOŞULLU BİÇİMLENDİRME=>FORMÜL KULLAN seçeneğini seçip
kırmızı rengi kullanarak formül kısmına aşağıdaki formülü uygulayıp işlemi onaylayın.
.
Kod:
=[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]($Y2<>"")*[/SIZE][/COLOR][/B][COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($O$2:$O$[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]13[/SIZE][/COLOR][/B]=$O2)*($P$2:$P$[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]13[/SIZE][/COLOR][/B]=$P2)*($Q$2:$Q$[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]13[/SIZE][/COLOR][/B]=$Q2))>1

Oldu fakat benim veriler O2:Q350 ye kadar efendim onu nasıl yapıcam 350 ye kadar seçip formülü değiştirince yapamadım da.

Sayfayı yenileyerek önceki formül cevabımı kontrol edin,
bir ilave yaptım bir de satır numarasına ilişkin vurgulama yaptım.
.

Geri