• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Talep toplama hakkında otomatik form

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrc83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet doğru :) elinize sağlık.

Antiparantez ; kişiler sekmesinde A2 ' den başlayan turkuaz renkli firma sütunu CZ2 de sonlanmış, hemen yanına bir firma daha girdiğimde altına yazdığım isimleri almadığını gördüm. Rowsource kısmına denemeler yaptım ama hepsini almadı. Sütun sonuna kadar yazılanları alacak aralığı nasıl belirleyebilirim ?

Saygılarımla.

Evet doğru :) elinize sağlık.

Antiparantez ; kişiler sekmesinde A2 ' den başlayan turkuaz renkli firma sütunu CZ2 de sonlanmış, hemen yanına bir firma daha girdiğimde altına yazdığım isimleri almadığını gördüm. Rowsource kısmına denemeler yaptım ama hepsini almadı. Sütun sonuna kadar yazılanları alacak aralığı nasıl belirleyebilirim ?

Saygılarımla.

Antiparantez için;

İller sayfasında CO3 hücresindeki formülü;
=EĞER(İNDİS(kişiler!$A:$DZ;SATIR();KAÇINCI(iller!$CO$2;kişiler!$A$2:$DZ$2;0))="";"";İNDİS(kişiler!$A:$DZ;SATIR();KAÇINCI(iller!$CO$2;kişiler!$A$2:$DZ$2;0)))
şeklinde değiştirip aşağı doğru çoğaltın.

İyi çalışmalar.

Araya bayram girdi, yazamadım. Bu kod ile çözdüm sorunumu teşekkür ediyorum.

Bu dosyayı sadece formun açılacağı şekilde (genel kullanım için) koruma altına almam mümkün mü?

Alttaki sekmeleri (kayıt sekmesi hariç çünkü veriler oraya yazdırılıyor.) gizleyerek bir program gibi kullandırabilir miyim ?

Araya bayram girdi, yazamadım. Bu kod ile çözdüm sorunumu teşekkür ediyorum.

Bu dosyayı sadece formun açılacağı şekilde (genel kullanım için) koruma altına almam mümkün mü?

Alttaki sekmeleri (kayıt sekmesi hariç çünkü veriler oraya yazdırılıyor.) gizleyerek bir program gibi kullandırabilir miyim ?

1-Mümkün.
Private Sub UserForm_Activate() kısmına;
Application.Visible = False
satırını yerleştirerek deneyin

sekmeleri gizlemeye gelince;
her sayfanın kod bölümüne;

Private Sub Worksheet_Deactivate()
Sheets("ürünler").Visible = xlVeryHidden
End Sub

kodlarını yerleştirin. (sayfadan ayrıldığınızda sayfayı gizler. xlVeryHidden ile sayfayı "sayfaları gizle/göster" de göremezsiniz)

bunlara erişmek için kayıt sayfasına her sayfaya ait bir buton yerleştirin ve butonlara;

Sub anasayfa_şifre()
sifre = InputBox("Şifre Giriniz", "Şifre Giriş")
If sifre = "mrc83" Or sifre = "m" Or sifre = "M" Then
Sheets("anasayfa").Visible = True
Sheets("anasayfa").Select
Else
MsgBox "Şifreniz Doğru Değildir"
Exit Sub
End If
End Sub

kodlarını yerleştirin

Bu kodlar ile ve doğru şifre girildiğinde ilgili sayfaya geçersiniz. Bu kodları gizlediğiniz tüm sayfalar için uygulayın.

İyi çalışmalar.

muygun bey merhaba tekrar,

Adım adım uyguladım kodları ve tamamladım istediğim şekilde. Sayenizde çok şey öğrendim teşekkür ediyorum.

Şunu fark ettim, bu işlemleri yapsam da vb yi yada makroları görüntülemek isteyen birisi kodlara ulaşır, kodlardan yola çıkarak şifre koyduğumuz sekmeleri şifreleri öğrenmek kaydı ile açabilir.

Kodları gizleme durumu var mıdır?

Buldum bunu, VBAprotects altından lock for viewing' i de seçerek kod sayfasına şifre bıraktım.

bilginize :)

Geri