• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Talep toplama hakkında otomatik form

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrc83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhabalar ,

Aşağıda eklediğim dosyada da belirttiğim gibi ,

Alım yapılacak ürünlerin beden ve miktar bilgisini otomatik olarak forma işleyecek ve icmal çıkarabilecek bir form, makroya ihtiyacım var.

Dosya içerisinde de açıklamalarını yaptım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Verebileceğiniz bilgilere göre çalışma yapabilirim, şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Başlangıcı benden geliştirmesi sizden...
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Üstat merhabalar,

Elinize sağlık, gerçekten güzel olmuş. Üzerinde geliştirme için uğraşacağım fakat, kodların olduğu kısmı göremedim :) acemilikten de olabilir, VB yi açtım ama,

nereden ulaşacağımı söyleyebilir misiniz, çok teşekkürler.

Tekrar merhabalar,

VB kısmını açtım :) uğraşmaya başladım. Tekrardan teşekkürler ,

Birkaç sorum olacak;

1 - Sabitler kısmında 17. hücreye kadar değer alınıyor. Kodları açıp ürünseç1 box ında çalışmaya başladım, 55. sıraya kadar değer alması için " bdn1 = s1.Cells(i, 3) " sayısını bdn1 = s1.Cells(i, 55) e kadar artırdım. Fakat çalıştırdığımda yine 17 den sonrasını almadı.

2 - Birde pencerenin en üstünde yazan UserForm1 ismine belirleyeceğim bir ismi nereden verebilirim,

Teşekkürler ilginiz için.

Merhaba;
sabitler kısmında B2 : B17 aralığını tararsanız buranın isimlendirildiğini görebilirsiniz. Bu alan "ürünler" adı ile tanımlanmıştı. ekteki örnekte 100. satıra kadar tanımlama yaptım.

userform ismini ise;

vba kısmında form u aktif edin.
Sol altta (properties kısmında) caption 'un karşısına istediğinizi yazın. (ben mrc83 yazdım)
bu şekilde formu isimlendirebilirsiniz.
Yada;
userformun kod kısmına;

Private Sub UserForm_Activate()
Me.Caption = "mrc83"
End sub

kodlarını ilave ederek istediğiniz sonucu elde edersiniz.
Not: userform_activate işlemi captiona yazılanı baypas eder.yani öncelik userform_activate kodlarındadır.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok teşekkürler üstadım,

B2:B17 kısmının tanımlandığı komut hangi satırda ? Bu belli mi acaba ,

Merhaba;
Ofis 2003 için;
ekle>ad>tanımla sekmelerinden buna ulaşabilirsiniz.
(bu komut değil excelin ad tanımlama özelliğidir)

yada
vba da userforma geçin. ürünseç1 adlı Combobox'a tek tıklayarak seçili duruma getirin
properties kısmında
RowSource nin karşısına “ürünler” yerine sabitler!b2:b100 yazın
İyi çalışmalar

Merhabalar, hepsini yapabildim çok teşekkürler ;

Bir sorum daha olacak, epey denedim ama olmadı. Userformun ikinci sekmesinde Firma seçince aşağıda ki box ta aldığı bütün ürünler görünüyor. Bu kısımda firma, ürün, beden ve miktar sütunları otomatik olarak çıkıyor. Bu sütunların genişliğini nereden değiştirebilirim ?

Box' a tıklayıp properties den epey deneme yaptım ama değişmedi,

şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Merhaba;
userform1 kod sayfasında en son satırda Sub listbox1_doldur() makrosu var
bu makroda;
ListBox1.ColumnWidths =50 satırını;
ListBox1.ColumnWidths = "80;90;90;100"
şeklinde düzenleyin.
Burdaki her ; aralığı bir sütunu tanımlar siz sayılarla oynayarak istediğiniz genişliği oluşturun.
İyi çalışmalar.

Üstat merhaba ;

Tablo ilk etapta çok işime yaradı gerekli düzenlemeleri yaptım kendi çapımda. Lakin geliştirmeye bağlı bu işler :)

Şöyle bir ihtiyacım daha doğdu , talep miktarlarının hangi ne kadar gideceği ve teslim edileceği ilgili kişi sütunlarının eklenmesi ,

mrc talep toplama - 1 dosyasında ; data kısmında firma-ürün-beden-miktar sütunlarına ilaveten firma-il-ürün-beden-miktar-ilgili kişi-adres kısımlarını eklemek istiyorum.

2. tab daki kısımda ise firmalar seçildiğinde aldıkları toplam ürünlerin geldiği gibi , ilgili kişilerinde seçildiği zaman toplam ürünlerin geldiği bir makro atamak istiyorum.

Bana nasıl yapacağımı izah edebilir misiniz?

İlginiz için çok teşekkürler.

Üstat merhaba ;

Tablo ilk etapta çok işime yaradı gerekli düzenlemeleri yaptım kendi çapımda. Lakin geliştirmeye bağlı bu işler :)

Şöyle bir ihtiyacım daha doğdu , talep miktarlarının hangi ne kadar gideceği ve teslim edileceği ilgili kişi sütunlarının eklenmesi ,

mrc talep toplama - 1 dosyasında ; data kısmında firma-ürün-beden-miktar sütunlarına ilaveten firma-il-ürün-beden-miktar-ilgili kişi-adres kısımlarını eklemek istiyorum.

2. tab daki kısımda ise firmalar seçildiğinde aldıkları toplam ürünlerin geldiği gibi , ilgili kişilerinde seçildiği zaman toplam ürünlerin geldiği bir makro atamak istiyorum.

Bana nasıl yapacağımı izah edebilir misiniz?

İlginiz için çok teşekkürler.

Merhaba;
1-"talep miktarlarının hangi ne kadar gideceği ve teslim edileceği ilgili kişi sütunlarının " ???
Ben hiçbir anlam çıkaramadım.
2-ilgili makro ve örneği tabloda var. (aynısını uyarlayabilirsiniz)

1. madde için excel örneğini buraya ekleyin.(yani userformdan giriş yapıldığında excel sayfasındaki görüntüsü nasıl olacak?)
Buna göre yardımcı olmaya çalışırım.
İyi çalışmalar.

Merhaba;

AÇIKLAMA: userform tarzı tablolarda araya girdiğiniz veya eksilttiğiniz sütunlar sorun çıkarır. (makrolarda adres belirlendiği için)
Bu nedenle tablonuzun tamamını kurgulayarak sorunuzu yöneltin.

Tablonuzda sabitler sayfası İl sütununda iki İl ve 81 il yazılacak ibaresi var.
Ama açıklamanızda "örneğin ; A firması seçildiğinde İstanbul gelir, burada ali veli , hasan hüseyin , mert can gibi isimler gelir ve adresleri çıkar." örneklemesi var.?
Şimdi firma seçimi yapıldı diyelim. A firmasına bağlı iller nerde?
A firmasını seçtik diyelim. Bu firmaya bağlı ürün teslim alacak kişiler nerde?
Bunlar belirsiz.
Bunları açıklayın.
İyi çalışmalar.

Merhaba,

İl sütunu için ; oradaki iki ili örnek olarak yazım, normalde orada 81 adet il ismi olacak. (81 adet satır)

Kurgu ise şu şekilde ;

6 adet A,B,C,D,E,F,G şeklinde firmamız var. Bu Firmaların hepsi belirli illere dağılacak. Yani A firmasını seçtiğimizde 10 il , B firmasında 20 il vs. gibi. Bu şekilde bütün iller bu firmaların alakalı olanları ile bağlı olmuş olacak.

Burada Userformda A firmasını tıkladık - sağında ki (temsili yazıyorum aşağısı da olabilir) combobox' a A firmasının hizmet verdiği iller geldi - Bunun sağında ise A firmasının hizmet verdiği illerde mal teslimlerinin yapılacağı kişiler listesi geldi. Buradan Kişiyi seçip ürün miktarı ve bedeni girip kaydet tuşuna basınca ürünler excel tablosuna işlenecek.

Örnek ;

B firması tıklandı , B firmasına bağlı Adana, İzmir, Yozgat, Elazığ, Samsun, Sivas illeri geldi. Bu illerden Samsun seçildi ve Samsunda malın teslim edileceği kişinin adı ve adresi geldi. Daha sonra eski şekilde ki gibi ürün beden ve miktarları seçilip kaydet denildi, Arka plandaki Excel tablosuna değerler yazıldı.

Tabloda dikkat ederseniz sütun ekledim. İl ve ürün teslimi yapılacak kişiler diye, sorduğunuz iller ve kişileri bu sütunlara yazacağım, burada olacak bu bilgiler. Yani B sütunu C sütunu ve D sütunu.

:) sizi de yoruyorum kusura bakmayın, eğer açıklama yetersiz ise tabloda çizeyim düzenli bir şekilde.

Teşekkürler,

Merhaba syn. mrc83;
81 adet (sabit) satıra il yazacağım diyorsunuz sonra bu illere karşılık 10-20 adet firma ismi çıkacak diyorsunuz. Nasıl olacak bu? (bu mantıkla 81 satıra mutlak 81 il adı ve karşılığında 2. sütuna 10-20 adet firma adını nasıl yerleştireceksiniz?)
Tablonuzu çözmekten çok yazılanı anlamaya çalışıyorum.

Neyse eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhabalar sayın üstad,

Grup halinde olacağı için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. 4
1 firmaya 20 il . 4 firma olunca x 20 = 81 il Bir firma seçildiğinde ona tanımlanmış 20 il gelecek. Bunu anlatmak istemiştim.

Eğer illerin yazıldığı satırların her birine firma gelmesi gerekiyorsa sizin çözümünüzde, başka bir kurgu belirleyeyeyim.

Tabloyu inceleyip tekrar yazarım , çok teşekkür ediyorum sabırla ilgilendiğiniz için.

Saygılarımla.

Sayın muygun merhaba,

Tabloyu inceledim elinize sağlık. Bilgileri kendime göre düzenlemeye başladım.

Lakin şu kısımı beceremedim ,

adres yazılan kısımlarında kayıt tablosuna gelmesi hususu. Aynen diğerleri gibi, form üzerinde gösterilen ilgili kişi adresinin kaydet tuşuna basılması ile kayıt tarafına yazdırılması işlemi tam istediğim sonucu almama yardımcı olacak.

Bakabilirseniz sevinirim.

Selamlar.

Sayın muygun merhaba,

Tabloyu inceledim elinize sağlık. Bilgileri kendime göre düzenlemeye başladım.

Lakin şu kısımı beceremedim ,

adres yazılan kısımlarında kayıt tablosuna gelmesi hususu. Aynen diğerleri gibi, form üzerinde gösterilen ilgili kişi adresinin kaydet tuşuna basılması ile kayıt tarafına yazdırılması işlemi tam istediğim sonucu almama yardımcı olacak.

Bakabilirseniz sevinirim.

Selamlar.

Merhaba;
Nerdeki bilgiyi nereye göre düzenlediniz/düzenliyorsunuz bilmiyorum. Bu nedenle düzeltme yada isteğinizi son eklediğim tabloya göre yapıyorum.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhabalar sayın üstat ;

- Düzenlemeden kastım isimleri değiştirme, firma isimlerini yazma, kişi isimlerini yazma vs. Formüllerle çok uğraşıyorum, sadece basit değişiklikler yapıyorum. İhtiyacıma binaen.

- Şöyle bir husus daha mevcut, kişilerde ilgili şahsı seçince ona ait adresin sekmeye otomatik gelmesini sağlayabilir miyim ? Adreslerin olduğu combobox a tıkladığımda hepsi geliyor. Çok fazla adres olacağı için içerisinden seçim yapmak zaman alabilir.

İlgili kişiyi seçince otomatik olarak adreslerinde geleceği bir kod yazabilir misiniz ? ( kişiler çalışma sayfasında firma seçince ilgili kişilerin geldiği gibi )

Sizi de çok yordum, bilginiz paylaştığınız ve öğrenmemize katkıda bulunduğunuz için ayrıca müteşekkirim.

İyi çalışmalar.

Geri