• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Talep-sipariş-sevk için program yardımı

Excel Vers. ve Dili
2010TR
excelcalis tarafından gönderildi
ekteki örnekte basit bir excel tablosu bulunmaktadır,burada;
MTF:malzeme talep formu kısaltması,
SİP: sipariş, sevk te zaten sevk tir.
şimdi şantiyeden gelen mtf leri merkez ofisten ben sipariş ediyorum.Sonra depoya gelen yada depoya gelmeden exworks olarak üreticiden direkt sevk ettiğimiz malzemeler var.bu nedenle stok takip programı tam olarak ihtiyacımı karşılamıyor.
sizden ricam şudur,benim isteğim her bir malzeme hangi MTF ile gelmiş hangi siparişle kaç adet sipariş edilmiş ve hangi sevkle ne kadar sevk edildiğini tek bir user formdan takip edecek bir program olsun istiyorum.
ve şu kontrolleri yapmasını istiyorum:
1-mtf nosunu girdiğimde bana sonuç bölümünde hangi sipariş ya da siparişlerle ve hangi sevk yada sevklerle gönderilmiş.
tersinir olmasını da istiyorum.Sevk No girince ilgili sevk içinde malzeme adını girince MTF ve SİP NOları çıksın.
2-aynı malzeme adına farklı ölçüler için tekrarlı giriş yapsın

3-raporlama yapabilsin,mesela girilen tarihe göre ne kadar sipariş yapılmış ve bu siparişlerin dip toplamını versin
4-kullanıcı ara biriminden konuyu bilmeyen birisi bile ürün adını girdiğinde hangi mtf ile hangi tarihte gelmiş,hangi tarihte ne kadar sipariş edilmiş,hangi tarihte hangi sevkle ne kadar gönderilmiş cevap verebilsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu şekilde talepleri bu sitedeki kimse yapmaz.siz yeni bir program yapılmasını istiyorsunuz.makro bilginiz varsa ve parça parça problemlerinizin çözülmesini isterseniz tabiki sizinde gayretlerinizle program tamamlanacaktır.siz gayret etmezseniz kimse size yardım etmez.

Sayın excelcalis
Bir yanlış anlama'nın genel olarak değişmesi için yazıyorum, size özel değil .
Bu sitede istek üzerine program üretilmiyor. Herkesin kendi işkonularına göre üretmekte olduğu programlardaki takılmalarda bilgi paylaşılıyor. Bir programı en iyi yazan o programın yapacağı işi en iyi bilendir, yani kendisi ... Takdir edersiniz ki , burada asli işi yanında boş zamanı olduğunda siteye destekle değerlendiren ustalar ve üstadlar bulunuyor. Sizin istediğiniz program da 10 günden önce yazılamaz ve dediğiniz kadar basit değil. Burada kimse bu kadar mesai vermez, isteklerinizin ağırlığı sessizlikle karşılanabilir.
Yani esasen programı siz oluşturmaya başlarsanız takıldığınız yerde muhakkak yardım gelecektir parçalarda...

Son düzenleme:
Sayın excelcalis
Bir yanlış anlama'nın genel olarak değişmesi için yazıyorum, size özel değil .
Bu sitede istek üzerine program üretilmiyor. Herkesin kendi işkonularına göre üretmekte olduğu programlardaki takılmalarda bilgi paylaşılıyor. Bir programı en iyi yazan o programın yapacağı işi en iyi bilendir, yani kendisi ... Takdir edersiniz ki , burada asli işi yanında boş zamanı olduğunda siteye destekle değerlendiren ustalar ve üstadlar bulunuyor. Sizin istediğiniz program da 10 günden önce yazılamaz ve dediğiniz kadar basit değil. Burada kimse bu kadar mesai vermez, isteklerinizin ağırlığı sessizlikle karşılanabilir.
Yani esasen programı siz oluşturmaya başlarsanız takıldığınız yerde muhakkak yardım gelecektir parçalarda...

haklısınız ama inanın,makroları kopyalayıp çalıştırmaktan başka makro bilgim yok.ben zaten basit excel formülüyle takip dosyasında yapabileceğimi yaptım,bunu bir otomasyona dönüştürmek iyi bir kodlama bilgisi ister,oda bende şimdilik yok,visual basic çalışan yada 2 yıllık fakültelerde bilgisayar programlama okuyan arkadaşlar varsa burada onlara ev ödevi olsun:),

bununla birlikte yazdıklarınıza katılıyorum,en azından şantiye işleriyle ve lojistikte çalışan kesim için iyi bir çözüm olur eğer benim bu istediğim program yapılabilirse.
bana dua edin kpss yi kazanayım zira ben cumarteside çalışıyorum,eve vardığımda ikindi vakti oluyor,kalan boş zamanımı da kpssye harcıyorum,kpss yi kazanırsam hafta sonları ve hafta içi bir sürü boş vaktim olacak,çalışırsam o vakit çözerim ancak,Allah'a emanet olun arkadaşlar

Geri