• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Takvimden Tarih ekleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gorarr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Arkadaşlar konu açıldı diceksiniz ama inanın çok aradım. bulduğum bir iki kodu kullanamadım ve eski konu olduğu için örnek dosyalar indirilemiyor artık. yardımcı olursanız sevinirim.

userformda tarih yazılmasını istediğim textbox2 yi tıkladığımda takvim açılmasını ve seçtiğim tarihin textbox2 ye yazmasını sağlamak istiyorum. tabi bunun illa textbox olması gerekmiyor, combobox la oluyorsa oda olur. örnek dosyamda uygulayabilirmisiniz. Yardım edebilecek arkadaşlara çok çok çok çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba,

DTPicker kullanabilirsiniz. Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Ömer bey çok teşekkür ederim emeğiniz için. Userform da takvim çıkıyor ancak excel de uygun gelen yere tarih formatında değilde "40457" gibi değerler veriyor. Bunu da düzeltmeniz mümkünmü aceba.

N.Ziya Hiçdurmaz size de çok teşekkür ederim. formda takivim olarak çıkıyor. Ancak daha çok acemi seviyesinde olduğum için istediğim şekillerde koda dökmekte çok zorlanıyorum örnekler üzerinden işin mantığını kapmaya çalışıyorum.

kodu aşağıdaki şekilde değiştirebilirsiniz.

ActiveCell.Offset(0, 2).Value = Format(DTPicker1.Value, "dd.mm.yyyy")

Cemal bey kod için teşekkür ederim. İstediğim gibi oldu. Bu arada hücreleri excel den tarih formatı diye ayarlarsamda oluyormuş onu farkettim. Tekrardan yardım eden tüm arkadaşlara teşekkürler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri