• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Takvim uygulaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Userfrom üzerindeki textboxa çift tıkladığımda takvim açılıyor. Takvime tıkladığımda tarihi aktif olan yani imlecin bulunduğu textboxa nasıl yazdırabilirim. 20 tane textbox var.

Userfrom üzerindeki textboxa çift tıkladığımda takvim açılıyor. Takvime tıkladığımda tarihi aktif olan yani imlecin bulunduğu textboxa nasıl yazdırabilirim. 20 tane textbox var.

10 adet textbox üserinde bir kaç örnek

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu işler için class modüle uygulaması biçilmiş kaftandır.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Ekli dosyalar

Bu dahada iyi oldu.:cool:

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler. Tam istediğim gibi olmuş.Elinize sağlık

Sayın Evren GİZLEN şöyle bir sorun çıktı. Bendeki textboxlar sıralı değil. Yani Textbox3,Textbox7,Textbox12 ... bu şekilde 20 tane textbox var. Yaptığınız uygulamayı bu şekilde değiştirmek mümkün mü

Sayın Evren GİZLEN şöyle bir sorun çıktı. Bendeki textboxlar sıralı değil. Yani Textbox3,Textbox7,Textbox12 ... bu şekilde 20 tane textbox var. Yaptığınız uygulamayı bu şekilde değiştirmek mümkün mü
Dosyayı istediğiniz şekilde güncelledim.
4 numaralı mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Peki userform üzerindeki bütün textboxlarda geçerli olmamasını sağlayabilirmiyiz.

Peki userform üzerindeki bütün textboxlarda geçerli olmamasını sağlayabilirmiyiz.
Takvimin yerleşmesinde bir hata vardı düzelttim.4 numaraalı mesajdan indirebilirsiniz.
Sorunuza gelince zaten bütün textboxlarda geçerlidir.Ama combobox için diyorsanız o başka.O zaman onun için yine kod yazmak lazımdır.Bunu bilemiyeceğim için bir şey diyemeyeceğim.

Yanlış anlaşıldı galiba. Bütün textboxlarda geçerli olmasını istemiyorum.

Yanlış anlaşıldı galiba. Bütün textboxlarda geçerli olmasını istemiyorum.
Benim yolladığım dosyada hangi textboxta takvim çıkmıyor söylermisiniz.
Siz kendi dosyanızda ne yaptınız onu ben bilemem.Ama benim yaptığım dosyada sonuç alıyorsanız demekki kodları kendi dosyanıza uyarlayamadınız.Benim yoladığım dosyada bütün textboxlarda takvim çıkıyor çünkü.Eğer çıkmıyorsa bana deyinki sizin yolladığınız dosyada şu textboxta takvim çıkmıyor.!

Öncelikle teşekkür ederim. Ama alttaki kod benim makinamda çalışmadı.
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim i As Byte, a As Byte
 .Visible = False
Calendar1.Value = Date
For i = 211 To 235
    a = a + 1
    ReDim Preserve txt(a)
    Set txt(a).txt = Me.Controls("TextBox" & i)
Next
ReDim Preserve txt(a + 1)
Set txt(a + 1).txt = TextBox240
End Sub

Öncelikle teşekkür ederim. Ama alttaki kod benim makinamda çalışmadı.
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim i As Byte, a As Byte
 .Visible = False
Calendar1.Value = Date
For i = 211 To 235
    a = a + 1
    ReDim Preserve txt(a)
    Set txt(a).txt = Me.Controls("TextBox" & i)
Next
ReDim Preserve txt(a + 1)
Set txt(a + 1).txt = TextBox240
End Sub
Benim verdiğim dosya çalışıyormu peki.Bende sorunsuz çalışıyor size yolladığım dosya.

Sayın Evren GİZLEN ben anlatamadım galiba. Sizin gönderdiğiniz dosyada bütün textboxlarda çalışıyor. Benim dosyamda da çalışıyor. Benim sorum user form üzerinde 40 tane textbox var. Sizin vermiş olduğunuz örnek bütün textboxlarda takvimi açıyor. Sadece benim istediğim textboxlarda takvim açılması mümkün mü ?

Sayın Evren GİZLEN ben anlatamadım galiba. Sizin gönderdiğiniz dosyada bütün textboxlarda çalışıyor. Benim dosyamda da çalışıyor. Benim sorum user form üzerinde 40 tane textbox var. Sizin vermiş olduğunuz örnek bütün textboxlarda takvimi açıyor. Sadece benim istediğim textboxlarda takvim açılması mümkün mü ?
O zaman benim yazdığım kodları iptal edin.
Sayın halitin verdiği kodlara göre yapın.İstediğiniz texboxın keyup ve mouseup olaylarına kodları yazın.Örnek olarak sayın halit3'ün dosyasına bakabilirsiniz.
Veya benim yaptığım dosyadada olabilir.
Şöyle ki.Takvim çıkmasını istediğiniz textboxların tag özelliğine 1 yazın.Bende kodları ona göre düzenleyim size veryim.Okeymi?

renkli textboxların tag özelliğine 1 konuldu.Renkli olan textboxlara tıklayınız.
Dosyanız ekte.:cool:

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim sabırla sorularıma cevap verdiniz.

Geri