• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Takvim sayfasındaki hücrelere, diğer sayfadan veri getirme

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba

Bir takvim sayfası oluşturdum. Altındaki hücrelere diğer sayfadan tarihe göre ödemelerimi getirsin istiyorum. Formüllerle denedim; ancak iki satırdan sonra formüller çok karışıyor/uzuyor ve ben yapamıyorum. Daha sonra forumda makro ile veri süzmeyi gördüm. Bu işlem süzme ve kopyalama ile yapılabilinir mi ? Tam anlatamadığımın farkındayım.
Örnek dosyayı ekliyorum. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar forumdan bulduğum bir kodu uyarlamaya çalıştım ama
istediğim verileri süzemiyorum.
Kod şöyle
Kod:
Sub dene()
Sheets("Takvim").Range("b6:c9").ClearContents
    With Sheets("odemeliste")
        .[c1].AutoFilter
        .[c1].AutoFilter field:=3, Criteria1:=">=" & Sheets("Takvim").[b5], Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & Sheets("Takvim").[c5]
        .[a2].CurrentRegion.Copy Sheets("Takvim").[b6]

End With
End Sub

Birde kopyalama yaparken hücre biçimlerinide bozuyor.

Merhaba
Sonunda Sn. N.Ziya Hiçdurmaz'ın kodlarını uyarlayarak yapabildim. Buradan şahsına teşekkürü bir borç bilirim.
Ancak bazı eksiklerim hala var. Kopyalama yaparken hücre kenarlıklarını ve biçimlendirmeyi bozuyor. Diğer yapamadığım ödeme tarihini göstermemek. Sutün gizleyerek yapabiliyorum ama kodlarda bazı yerleri değiştirerek yapmayı öğrenmek isterdim. Dosyanın son halini ekliyorum. Yardımcı olacaklara teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba
Sonunda biçimlendirmeyi bozmadan, süzülen sayfadan gelen verileri, kopyalayabildim.
Kodlar şöyle;
Kod:
 Sub deneme23()
    Sheets("Takvim").Range("b6:E9").ClearContents
    With Sheets("odemeliste")
        .[c1].AutoFilter
        .[c1].AutoFilter field:=3, Criteria1:=Sheets("Takvim").[b5].Value
        .[c1].CurrentRegion.Copy
        Sheets("Takvim").[b6].PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
    End With
    End Sub

Merhaba
Daha önce kullandığım bu kodları excel 2010 da kullanamıyorum.Süzme kısmında hata var. Bir eklenti filan mı eksik yükledim acaba ?

Kaç saattir uğraşıyorum.

Metin ve sayılarda süzme yapıyor ancak tarihlere gelince bu kodlar süzme yapmıyor. Ayarlarla ilgili bir sıkıntı var ama ne olduğunu çözemedim. Hem win7 dil ayarları Türkçe hemde ofis 2010 dil ayarları Türkçe. İngilizce yaptım gene düzelmedi. Bir paket mi yüklemeliyim. ofis 2010'a....

Beşinci satırdaki koda "array" ekleyince düzeldi ancak; nasıl oldu, niye oldu bende anlamadım.
Kod:
.[c1].AutoFilter Field:=3, Criteria1:=Array(Sheets("Takvim").[b5].Value)

Geri