• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Taksit Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 - Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

Ekteki dosyada tarihe-tutara-taksite göre hesaplama yapıp ilgi aylara göre dağıtmak istiyorum. Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

F3 hücresi için aşağıdaki formülü kullanıp diğer hücrelere kopyalar mısınız?

Kod:
=EĞER(VE($B3<=F$2;TARİH(YIL($B3);AY($B3)+$D3;GÜN($B3))>=F$2);$E3/$D3;"")

Yusuf44 ilginiz için teşekkür ederim. Yalnız hesaplama ufak bir hata var. Örneğin 01.02.2013 tarihinde 100TL/5 taksite alınan ürünün son taksitini Temmuz olarak hesaplıyor. Normalde Haziran ayında bitmiş olması gerekiyor.

Şundan kaynaklanıyor. 2. satırda siz seriay formülü kullanmışsınız. bildiğim kadarıyla seriay formülü ayın son gününü bulur. sizde ilk sütun bügun iken sonraki sütun gelecek ayın son günü olarak hesaplanıyor bu da benim formülümmü işlevsi bırakıyor. seriay yerine tarih formülünü kullanmanızı öneririm.

G2 hücresinde aşağıdaki formülü kullanın ve sağa doğru kopyalayın.

Kod:
=TARİH(YIL(F2);AY(F2)+1;1)

F3'te aşağıdaki formülü kullanın ve diğer hücrelere kopyalayın (bu da benim hatamın düzeltilmesi :) ) :

Kod:
=EĞER(VE($B3<=F$2;TARİH(YIL($B3);AY($B3)+$D3-1;GÜN($B3))>=F$2);$E3/$D3;"")

Çok teşekkür ederim elinize sağlık kolay gelsin.

Bir hata daha yapmışım. F3'teki formülü aşağıdakiyle değiştirerek dener misiniz?

Kod:
=EĞER(VE($B3<=G$2;$B3<=SERİAY(F$2;0);TARİH(YIL($B3);AY($B3)+$D3-1;GÜN($B3))>=F$2);$E3/$D3;"")

Son düzenleme:
merhaba,
Ben borçlarımın takibini sürekli güncel bir halde yapmak için excelde basit bir tablo tutmak istiyorum.

dosya ekle butonu/simgesi bulamadığımdan size dosyayı atamıyorum ama istediğim yardımı tarif edecek olursam.

Toplam Borç/Toplam Taksit Sayısı/Alışveriş Tarihi kullanıcı tarafından manuel olarak girilecek.

Kalan Taksit Sayısı/Kalan Borç/Borcun Bittiği Tarih/Aylık ödeme Tutarı 'nı ayrı ayrı sütunlarda hesaplayabilecek bir formül yazabilirmiyiz.?

merhaba,
Ben borçlarımın takibini sürekli güncel bir halde yapmak için excelde basit bir tablo tutmak istiyorum.

dosya ekle butonu/simgesi bulamadığımdan size dosyayı atamıyorum ama istediğim yardımı tarif edecek olursam.

Toplam Borç/Toplam Taksit Sayısı/Alışveriş Tarihi kullanıcı tarafından manuel olarak girilecek.

Kalan Taksit Sayısı/Kalan Borç/Borcun Bittiği Tarih/Aylık ödeme Tutarı 'nı ayrı ayrı sütunlarda hesaplayabilecek bir formül yazabilirmiyiz.?

Sorunun devamında, ataç eklemek( Dosya eklemek).

merhaba,

Dosyanız ektedir tarife göre birşeyler yaptık...

Ekli dosyalar

Geri