• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Takip ve kontrol sayfasında yaşadığım sorun

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ENG,
Merhabalar,

Aşağıdaki Ek’li dosya’da yapmaya çalıştığım bir konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. İlgili açıklamaları excel dosya’sında anlattım.

https://we.tl/HHLilu56kk (43 KB) - Wetransfer sitesine yönlendirir

Bu konudaki yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

Creqa

Merhaba.

"Şartlar ve Kurallar", "Çerezler" gibi uyarıları olan ve işlemin onaylanmasını isteyen
wettransfer sitesi yerine, cevabımın altındaki İMZA bölümünde yer alan sitelerden birini
kullanırsanız sanırım daha iyi olacak ve daha hızlı sonuca ulaşacaksınız diye düşünüyorum.
.

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız T6:T23 aralığına tarih girdiğinizde o satırın L:S aralığını B sütunundaki ilk boş satıra aktarır ve A sütununa tarih yazar:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [T6:T23]) Is Nothing Then Exit Sub
a = Target.Row
If Target = "" Then Exit Sub
If Target <> "" And IsDate(Target) = True Then
    yeni = WorksheetFunction.Max(6, [A25].End(3).Row + 1)
    Range("L" & a & ":S" & a).Copy Cells(yeni, "B")
    Cells(yeni, "A") = Target
Else
    MsgBox "Girilen veri tarih değildir, veriler aktarılamadı", vbCritical
    Application.EnableEvents = False
    Target = ""
    Application.EnableEvents = True
End If
End Sub

Yusuf bey

İlginiz için çok teşekkür ederim, verdiğin kodları yaptığımda sistemi çalıştıramadım, sizden rica etsem, excel dosyasında ilgili kodlamayı yaparak gönderebilir misiniz.

/*---

" T sutununda " yazacağım tarih " A sutununa " ilgili değerleri aktaracak

Örneğin; L6 - S6 satırlarındaki verileri yazılı olup, T6 satırına tarih yazıldığında A6 satırına tarihi yazacak ve B6-I6 da karşılık gelen değerleri buraya aktarması nasıl sağlayacabilirim. Burada ayrıca şöyle bir durum daha var, aynı günde birden farklı noktalara malzeme gönderimi olabiliyor, formül de herbiri için ayrı ayrı olarak A sutununda gösterilmesi gerekiyor.

--*/

Iyi çalışmalar

Şöyle yapmayı deneyin:

Kodları kopyalayın

Dosyanızda bu işlemin olması gerektiği sayfa ismine sağ tıklayıp Kod Görüntüle deyin

Çıkan sayfaya kodları yapıştırın

T sütununa tarih girip sonucunu gözleyin. Tabi diğer hücrelerde de veriler olsun.

Geri