• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Takip Programı Yapmama Yardım Eder Misiniz?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007,2010,2013
Arkadaşlar merhaba,

Şu an için basit bir takip programı yapmaya çalışıyorum.Ancak çok amatörüm ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
Şimdi yapmaya çalıştığım şey şu:
1. sayfada bir tablo olacak,yeni kayıt butonu olacak bu butona basınca bir userform çıkacak ve alt alta userforma yazdıklarımızı tabloya kayıt edecek.
2.sayfada ise bu tablodaki verileri filtreleme ile önüme getirecek.

mesela
tablomun başlıkları ad soyad yaş olsun userforma yazdığım leonel messi 26 yı yazdım kaydet dedim tabloda ad soyad yaş altına kaydettim.
sonrasında 2. sayfada bana 26 yaşındaki kişileri göster şeklinde bir butonla filtrelemeyi yaptırıp bana 26 yaşındakileri göstermesi istediğim.bunu nasıl yapabilirim sayın üstatlar? yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler.saygılarımla

Merhaba
Dosya hazırlayın içine userform ekleyin sayfalarınızı ayarlayın gönderin yardımcı olalım.

Merhaba
Dosya hazırlayın içine userform ekleyin sayfalarınızı ayarlayın gönderin yardımcı olalım.

Hocam şimdi bakarak userform oluşturdum ancak bunu excelde bir butona makro şeklinde atayamadım.o yüzden de sıfıra sıfır elde var sıfırım.yani yeni kayıt butonu yapıp ona tıkladığımda bu userformu açma olayını yapamadım çok amatör olduğumu söylemiştim.

Hocam şimdi bakarak userform oluşturdum ancak bunu excelde bir butona makro şeklinde atayamadım.o yüzden de sıfıra sıfır elde var sıfırım.yani yeni kayıt butonu yapıp ona tıkladığımda bu userformu açma olayını yapamadım çok amatör olduğumu söylemiştim.

Dosyanızı makro içerebilen dosya şeklinde kayıt yapın ve dosyanızı ekleyin. ( tabi içerisine bir kaç tane veri ekleyin. ) ben de gerisini düzenleyip size göndereyim.

Dosyanızı makro içerebilen dosya şeklinde kayıt yapın ve dosyanızı ekleyin. ( tabi içerisine bir kaç tane veri ekleyin. ) ben de gerisini düzenleyip size göndereyim.

Hocam şimdi tablom ve userformum hazır.Bu userforma girdiğim verileri tabloya kaydetmesini beceremedim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Sayın asi_kral çıkmış galiba.
Userform1'in kod bölümünü aşağıdaki şekilde düzenleyiniz.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Set s1 = Sheets("Sheet1")
son = s1.Range("A65500").End(3).Row + 1
For a = 1 To 9
    s1.Cells(son, a) = Controls("Textbox" & a).Text
    Controls("Textbox" & a) = Empty
Next
End Sub

Private Sub CommandButton2_Click()
Unload Me
End Sub

Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
If CloseMode = vbFormControlMenu Then
    Cancel = True
    MsgBox "Lütfen çıkış tuşunu kullanınız.", vbCritical
End If
End Sub

Sayın asi_kral çıkmış galiba.
Userform1'in kod bölümünü aşağıdaki şekilde düzenleyiniz.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Set s1 = Sheets("Sheet1")
son = s1.Range("A65500").End(3).Row + 1
For a = 1 To 9
    s1.Cells(son, a) = Controls("Textbox" & a).Text
    Controls("Textbox" & a) = Empty
Next
End Sub

Private Sub CommandButton2_Click()
Unload Me
End Sub

Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
If CloseMode = vbFormControlMenu Then
    Cancel = True
    MsgBox "Lütfen çıkış tuşunu kullanınız.", vbCritical
End If
End Sub

teşekkür ederim sayın hocam.Aslen uygun mudur bilmiyorum ama forumda bir database uygulaması buldum onu editleyerek yapmaya çalışacağım hocamız çok başarılı ve işlevsel bir uygulama yapmış.kişisel kullanım için editlemeye çalışıyorum hakkını helal etsin saygılar.

şu dosyayı editleyebilirsem tam işime yarayacak şey oluyor kendisi.

tablodaki bölümler ve userformdaki kısımları editledim ancak verileri userformdan tabloya yazarken önceki formata geri dönüyor yazdıklarım.mesela saati yazmak istiyorum oraya saat:dakika formatında değil de başka formatta yazıyor bunu düzeltemedim.

birde açıklama işlem yapan ve kayıt yapan kısımlar da textbox olsun veri girince girdiklerim yazsın true false değil adı soyadı bölümleri gibi.bunu da yapamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.cinsiyeti de bay bayan olarak yazdıramadım tabloya true false yazıyor

Ekli dosyalar

Geri