• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tahsilat Takip Çalışması

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba Arkadaşlar,

Ekteki excel çalışması ile ilgili daha önce de sizlere sorum olmuştu. Arkadaşlar sağ olsun çok yardımcı oldular. Bu forumda çok yeniyim fakat gerçekten çok güzel bir forum alanı. Herkes birbirine yardım ediyor. Bu siteyi açmayı düşünen çok iyi düşünmüş...

Şimdi ekteki problemimi anlatmak isterim. Yardım edecek birisi olur ise çok sevinirim. Şirketimizin içinde kullanılacak basit bir "Tahsilat Takip Programı" oluşturmak istiyorum. Bunu belirli bir noktaya getirdim fakat çözemediğim son bir nokta kaldı.

Kolonlar sırası ile "Müşteri İsmi" - "Ödeme Şekli" - "Cihaz Çıkış Tarihi" - "Fatura Tutarı" - "Müşteri Yöneticisi" - "Tahsil Edilmesi Gereken Tarih" (buraya kadar herşey normal) - "Kalan Gün" - "Tahsil Edilen Tarih" - "Gecikme" (sorun buralardaki hesaplamalarda) şeklinde sıralanıyor. J-K kolonlarında da veriler var.

Şimdi yapmak istediğimiz personel A-E dahil arası bilgileri girdiğinde diğer kolonların (Tahsil Edilen Tarih) arası otomatik olarak sıralanması ve kendini hergün güncellemesi. Örnek vermek gerekir ise;

1 Ocak, 2010 tarihinde cihaz çıkışı yapıldı. Ödeme Şekli seçildi. Tahsil Edilmesi Gereken Tarih ise 10 Ocak, 2010 olarak otomatik olarak karşımıza çıktı. Bugün günlerden ise 7 Ocak, 2010 olsun. Kalan Gün hücresinde 3 yazması gerekiyor. Yarın bu excel dosyasında açtığımızda kalan gün 2 olması gerekiyor. Fakat müşteriden tahsilat yapılamadı. Müşteri tahsilatı 10 Ocak, 2010 yerine 18 Ocak, 2010 tarihinde yaptı. Gecikme hücresinde kırmızı ile 8 yazması gerekiyor. Fakat ben excel dosyasını 20 Ocak, 2010 tarihinde açtığımda kalan 8 günün değişmemesi gerekir ki bizleri yanıltmasın. Burada bugün formülünü kullandık fakat sağlıklı olmadı gibi gözüküyor. Bir de Kalan Gün hücresi Tahsil Edilmesi Gereken Tarih hücresinin zamanını geçtiği zaman otomatik olarak Gecikme'ye transfer olması gerekiyor. Burada günü geçtiği zaman basit bir "-" ikonu kullanılabilinir. Gecikme kısmında ise tahsilat doğru yapılır ve müşteri ödemeleri doğru yapar ise "Yok" gibi bir ibare koyabiliriz.

Buradaki sıkıntım Kalan Gün ve Gecikme hücrelerini birbirleri ile nasıl konuşturabileceğimi bulamamamdır. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

İyi çalışmalar,

Ekli dosyalar

Ben de aynı tür bir çalışma düşündüm. Benim durum daha karışık, fatura başına ödeme olmuyor, ödemeler toplu geliyor. Hangi ödemenin hangi faturaları karşıladığını FIFO eşleme falan yaptırmam lazım ama olmadı.

Geri