• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TAHAKKUK MÜZEKKERESİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan met07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nakit kesmek

Derwish arkadaşım yaptığınız çalışmayı buraya ekleyin demiş eklemeye çalışmış ekleyememiştim tekrar eklemeyi deniyorum, bilginin paylaşıldıkca artacağına inanıyorum, yaptıklarımızın bir çoğunu zaten birbirimizden öğrendiklerimizle geliştirmiyormuyuz,
Yaptığım YeniLiraNakit İsimli Tahakkuk Müzekkeri hazırlama programını ekliyorum.
İnceleyiniz eksiklerim varsa haberdar ederseniz daha ileri götürebiliriz.

Edit : Daha az yer kaplaması için dosyayı ZİP ile sıkıştırdım ve eskisinin yerine koydum. Hüseyin

dosyayı xls olarak eklemişim indirince çalışmadığını görüştüm, zip ile kaydedip tekrar ekleyecektim baktım ki hüseyin arkadaşım zip düzeltmiş ve eklemiş teşekkürler hüseyin kardeş

sayın orhanakdemir şifreyi nasıl açacağız. (hard disk seri noyu bulamıyorum.)

220535522 şifre bu bunu programcıya iletin diyor.. buna göre şifre gönderiseniz sevinirim...

sayın orhan akdemir,

sağlık bakanlığı mevzuatı gereğince tüm işletme giderleri açısından döner sermaye saymanlığına bağlıyız ve bu mevzuat hükümlerince işlemlerimizi gerçekleştirmekteyiz.. dolayısıyla sizin düzenlemiş olduğunuz formu kullanabilirmiyiz??

sayın met07,

kodlar ve yardımlarınız için teşekkür ederim

Merhaba Arakadaşlar
sizlere alternatif olarak Erdal Kara arkadaşımızn yaptığı ve sonradan YTL uyumlu hale getirilen ve bulunduğum yerde bir çok resmi kurumun kullandığı Tahakkuk fişinden gönderiyorum.İncelemeye değer bir çalışma .Bu arada Erdal Kara arkadaşımıza teşekkür ederiz

sayın met07,

kodlar ve yardımlarınız için teşekkür ederim

kodlar leventm arkadaşımıza ait ben ona bir kez daha teşekkür ederim.

yardım etmek güzel şey iyi çalışmalar. :lol:

arkadaşlar,

ben devlet hastanesinde çalışıyorum.. dolayısıyla hem genel bütçe hem de döner sermaye mevzuatına tabiyiz... ve bu iki işlemle ilgili gider tahakkuk işlemlerini de tek başıma yapmak zorundayım.. bu yüzden bu ikisini de bilmek durumundayım... onun için lütfen cahilliğimi maruz görün... gider tahakkuk ile ilgili hiç bir şey bilmiyorum..

ben genel bütçeye bağlı saymanlık hizmetlerini (tedavi yardımı, ilaç gideri, gözlük v.s.), ( bunla ilgili gerekli şeyleri yardımlarınız sayesinde öğrendim :bravo: )

ancak,

döner sermaye saymanlık hizmetleri (elektrik, su, doğalgaz, demirbaş malzeme ilaç alımı gibi işletme giderlerini),
ile ilgili işlemler hakkında hiç bişiy öğrenemedim :kafa:

lütfen bilgisi olan ya da döner sermaye iştmesinde çalışan arkadaşlar yardım edin.... döner sermaye saymanlığı ile ilgili temel bilgileri ( hangi tahakkuk müzekkeresi kullanılıyor, (konunun başından beri verilen müzekkerenin döner sermaye işlemleri de dahil tüm işleri kapsayıp kapsamadığı sorusuna cevap alamadım :? ) hesap kodları, vb temel bilgileri en fazla 10 dakkanızı ayıp bana öğretin... belki sizn için basit ama bu benim için çok önemli... çünkü bu işi yapmak zorundayım ve hiç bişiy bilmiyorum.. lütfeeeeeeeeeen yardımmmmmmm :agla:

Döner Sermayeli Ýşletmelerdeki Nakit Sistemi

Döner Sermaye işlemleri için Re Cetveli adı verilen eski Sistem kullanılıyor. Þu anda Resmi Kurumlar Analitik Bütçeleme sisteminde çalışıyor. Yani Siz Re cetveline göre yapılan Nakitleri kullanacaksınız. Size ekte Re cetvelinin Tertiplerinin açıklamalarının olduğu bir döküman gönderiyorum.

sayın baran,

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim... göndermiş olduğunuz dökümanı inceledim.. ancak dökümanda yer alan hesaplar ilgili herhangi bir işlem yapmıyoruz... hesapların hepsi bu mu?? bunun dışında başka kalemler yok mu??

arkadaşlar bana sağlık bakanlığı mevzuatını bilen... bir gider tahakkukçusu lazım... acele yardım... :eek:

ayrıca sayıştayın bu mevzuata ilişkin kaynak kitapları yok mu???

Tahakkuk Ýşlemleri

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle anca cevap veriyorum. Tahakkuk İşlemleri 2003 yılına kadar size gönderdigim Re cetveli adı verilen Sistem ile yapıldı. 2004 yılı itibariyle Analitik Bütçeleme sistemine geçildi. Ancak Döner Sermaye İşletmeleri Re cetveli adı verilen sistemden ayrılmadı. Sizin yaptığınız tahakkuk evraklarının Re Cetveline göre olması lazım. Sizin yapmış olduğunuz evrakın Nakit Kısmında(Tahakkuk Müzekkeresi ve Verile Emri) Ã?deme Tertiplerinde Alt Alta aşagıdaki tertipler olmalı işte birinci kısmın sonundaki 460 Re cetvelindekidir. 740 4 01 Kurum içerisinde değişebilir. Umarım bu bilgi işinize yarar. İlgilenirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
740 4 01 460
191
360.02.01
360.02.02
103.02

buraya kadar tamam

hocam buraya kadar sorun yok... peki bunle ilgili elinde hazır excel formu var mı.... birde diğer müzekkerede oldu gibi bi çalışma hazırlamanız mümkün mü?

ilginiz için teşekkür ederim..

Ã?rnek Tahakkuk

Ã?ncelikle ben size bahsettiğim sistemi kullanmıyorum. Ancak Döner Sermaye işlerimiz olduğunda kullanıyoruz. Ã?rnek işinizi görebilir belki. Üzerindeki bilgileri kendinize göre değiştirin. başka bir durum olursa elimden gelen yardımı vermeye çalışırım.

arkadaşlar tedavi yardımlarına KDV dahil mi??? müzekkere üzerinde KDV gösterilmiyor mu??? nası olcak.. :hiho:

Eline sağlık arkadaşım

Geri