• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TAHAKKUK MÜZEKKERESİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan met07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2010 PRO TR
TAHAKKUK MÜZEKKERESÝ

Herkese selam.
Arkadaşlar resmi dairelerde kullanılan tahakkuk müzekkeresi ve teslim evrakı için bizlere biraz zaman kazandıracak kolaylıklar düşündüm. Yardımınıza ihtiyacım var. Ekli dosyada teferruatlı anlattım. Þimdiden teşekkürler.

Dosyanızdaki sarı işaretli bölgelere formüller koyarak verileri getirdim. Yazdırma içinse basit bir makro ilave ettim. Ekteki dosyayı inceleyiniz. Eğer hatalı kısımlar varsa bildirirseniz düzeltmeler konusunda yardımcı olmaya çalışırım.

Sayın leventm. Tahakkuk sayfasındaki sarı işaretli verileri Tahakkuk Teslim sayfasında toplamak istiyordum. Sanırım bir anlatım hatası oldu özür dilerim. -Tahakkuk sayfasına Firmanın alacak bilgilerini giripte çıktı alınca, ikinci, üçüncü... firmalara aynı işlemleri yapıyorum. İşim bitincede TAHAKKUK TESLİM listesini doldurup muhasebeye teslim ediyorum. Ben istiyorumki çıktı aldığım zaman firma bilgileri TAHAKKUK TESLİM sayfasına aktarılsın.
-Uğraştırdığım için üzüldüm. :oops:

Yeni bir örnek hazırladım. İnceleyiniz.

Sayın leventm
Çok teşekkür ederim tam istediğim gibi ellerine sağlık. İyi çalışmalar. :lol:

arkadaşlar yeni olduğum için cahilliğimi bağışlayın... bi de tam bu müzekkereden yapmak için googlede excelle ilgili bilgileri ararken burda buldum kendimi.. :))

1-meto7 arkadaşım öncelikle bende bunu kullanmak istiyorum... 2005 yılı için güncel şekli bu mu formun...

2-leventm senin düzenlediğin haliyle nasıl kullanabilirim bunu..

yardımcı olursanız sevinirim

Tahakkuk müzekkeresi üzerindeki gerekli yerleri doldurduktan sonra sol üst köşede bulunan Tahakkuk teslim butonuna bastığınızda form üzerindeki verileri Tahakkuk evrakı teslim listesine yazar. Deneyerek çalışmasını görebilirsiniz.

hocam iyi güzelde... bunun üzerinde ne yapılmasını gerektiğini anlatan bi sürü bişiler va... :kafa: bunun kullanıma hazır olan hali yok mu :?

Bunu sanırım dosyayı hazırlayan sn met07 size açıklayabilir. Ben sadece kodların yazımında yardımcı oldum.

arkadaşlar formu biraz geç açtım, en kısa sürede 2005'in son haliyle göndereceğim.

met07 tahakkuk müzekkeresi 3.2 diye ytl ye uymlu bir program var... ancak okullara yönelik olarak tasarlanmış... ben bu programı hastanede kullanacağım.. tüm alımlara ilişkin hesap kodlarıyla birlikte daha detaylı bir çalışma yaparsan çok yaralı olacağını düşünüyorum..

saygılar... :lol:

sayın dewish; listeyi kendi bilgilerine göre değiştirerek kullanabilirsin. Devlet hastaneleri ve Ã?zel hasteneler olarak ayırdım, vergi durumundan dolayı. sarı yerleri bilgilerinize göre güncellersiniz. umarım işinizi görür iyi çalışmalar. :hey:

tşk... beni çok büyük bi eziyetten kurtardın... :hihoho:

ancak sormak istediğim bir kaç soru var...

bu müzekkere yalnızca devlet memurları sağlık yardımları için mi kullanılıyor...

diğer kalemler için (elektrik, su, doğlgaz vs.. ödemesi içinde kulanılabiliyormu? ve onla ilgili damga versi oranları ne?

ayrıca tahakkuk müzekkeresinin en son hali buysa nerde ve ne zaman yayınlandığınıda açıklarsanız minettaar kalırım..

teşekkür ederim yardımlarınız için...

dosya upload edilmiş ve şu ana kadar 8 defa indirilmiş. :?

-Muhasebe Müdürlüğünden yapılan resmi ödemelerin hepsi için kullanılıyor.
-Sadece devlet hastaneleri ve su ödemelerinden damga vergi kesilmiyor. Bunun haricinde KDV hariç tutardan binde 7,5 damga vergisi kesiliyor.
- http://www.muhasebat.gov.tr/muhasebe/GKBMY%20%20Ekleri%20(1-2).xls bu linkte ödemeler ve ekleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

benim bi çalışmam vardı bu konu ile ilgili isteyen olursa gönderebilirim
burayada ekleyeceğim ama nasıl ekleyeceğimi bulamadım
bucaanadolulisesi@hotmail.comdan bana ulaşabilirsiniz.
hastane, eczane, elektrik su, vb tahakkukları kesmek için nacizane bi şeyler yapmıştım hala kullanıyorum.

orhan akdemir,

çalışmalarını burda herkesle paylaşırsan daha anlamlı olur... hatalı veya eksik olan yerleri tartışarak daha mükemmle duruma getirebiliriz... formun amacı da bu olsa gerek :hey:

met07,

ben hastanede çalışıyorum... gider tahhakuk servisinde yeni çalışmaya başladım.. cehaletimi lütfen mazur görün... bildiğim kadarıyla 2 saymanlık var sağlık saymanlığı bi de genel saymanlık.. şimdi hazırlamış olduğun müzekkere her ikisi içinde kullanılabiliyor sanırım.. yanlış anlamadıysam eğer....

1-ayrıca kurumsal kod, fonksiyonel kod, finans kodu ve ekonomik ayrıntı kodlarını neye göre düzenliyoruz..

2-belli başlı ödeme kalemleri için özel hastane ve hastane kalemlerinde olduğu gibi (elektrik, su, demirbaş, tıbbi malzeme, ilaç v.b.) birer sayfa açılamazmı?

3-birde hazırlamış olduğunuz çalışmanın sonuna istatislik sayfası ekleyip, hesap kodlarına ve firmalara ödenen tutarlara göre günler, haftalar,aylar ve yıllar itibari ile liste ve/veya grafik halinde nasıl gösterebiliriz???

:keyif:

Geri