• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tabloyu farklı bir biçime kavuşturma, hücre içeriğine göre silme ve hücre taşıma

Excel Vers. ve Dili
Office plus 2016
Başlıkta yapmak istediğimi anlattım ancak, makroda maalesef işi çözemedim. Belki makroluk bir iş bile değildir şu an bilemiyorum, yapmam gerekenleri anlatım yolum biraz karışık :)

Ben bir inşaat programından bir metraj raporu alıyorum. Bu raporu da başka bir kuruma onların istediği formatta sunmam gerekli ancak verilerin rapor içeriğinin net bir tekrarı yok. Yani poz numaraları ve o içeriğe ait metraj listesi var ama program hangisinin metraj pozu olduğunu nasıl anlar bilemedim.
Ekteki dosya ile ne demek istediğimi anlatabilirim diye ekledim. Sonuç tabında o metrajın son hali var ve ilk durum tabı ise programın bana çıktı olarak sunduğu veriler. Sizce buna makrolu bir çözüm mü üretmeli yoksa başka nasıl yapılabilir?

Kısaca şunlar olabilir mi?
-"01 Toplamı" yazan hücreyi bul sağındaki satırı sağa kaydır. 01 Toplam yazılan hücrenin içeriğini temizle
-Poz numaralarını nasıl soldaki hücreye taşıtabilirim bilemiyorum yine aynı şekilde açıklama hücresinde sonda yazan Birimi: içeriğinden sonra gelen birimi nasıl sağdaki hücreye aktarabilirim? Böyle içeriği okuyup kaydırabilir miyim?
-Başlık kısmını elle girip hücreleri oluşturabilirim ama en azından bu yukarıda sıraladığım şekilde bir düzenleme makro ile mi kolay olur yoksa başka türlü bir yolu var mıdır?

Önerileriniz neler olur? Şimdiden çok teşekkür ederim...

Dosya eki: https://yadi.sk/i/tH6q17-1r5t5x

Bir standart yok gibi, bazılarında ara toplam var bazılarında yok. Aşağıdaki resimdeki açıklamaları yapabilir mi siniz?

549

Son düzenleme:
Aslında ben müdehale ettim haklısınız, ara toplamları olmaması gerek tüm toplamı göstermemiz gerekli, son satır hep boş doğrudur. 0 yazılan hatalı olarak girilen metraj listesindeki rapordan kaynaklı aslında...

Ne söyleyeceğimi bilemiyorum gerçekten harika çalışıyor. Çok ama çok teşekkür ederim. bir iki deneme yaptım sadece şöyle bir sorunum var şu an için. Daha uzun olsun diye 600 ile sınırlandırılmış olan döngüyü ben biraz oynayarak artırdım. sanırım bilgisayarın kilitlenmemesi için 600 ile sınırlandırmışsınız. Elimdeki uzunluğa göre ben ayarlamayı yaptım harika çalışıyor. şimdilik Birim bölmesine satırın sonundaki birimi atmıyor ama olsun bu haliyle bile iş görür. Gerçekten çok teşekkür ederim. umarım zamanla ben de böyle makro yazmayı öğrenebilirim :)

Sonsatır tespiti bir kaç yerde gözümden kaçmış.
Birim leri ekleyen kodu da ekleyip güncellerim.

Yapmışken tam olsun. : )
58

Kusursuz!! Emeğine, eline sağlık çok makbule geçti gerçekten çok teşekkürler :)

Kusursuz!! Emeğine, eline sağlık çok makbule geçti gerçekten çok teşekkürler :)

Ben teşekkür ederim.
Programın sorunsuz çalışması için, kolonların sırası, tanım ve toplam ların koyu olması önemli.

Çok olmayacaksam eğer bir eklenti daha yapılabilir mi? Poz numaralarının hemen soluna yani B sütununa her poza sıralı numara atanabilir mi 1,2,3,4 diye gidecek tabi metraj anlatımı olan yerlere gelmeyecek sadece poz no'nun dolu olduğu bölümleri sayacak böylece kaç poz no olduğunu görmüş olacağız B sütununda. Şimdiden teşekkür ediyorum tekrar tekrar...

Harikasınız, çok teşekkür ederim :)

Geri