• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tabloyu belirli koşullar altında dikey hale getirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
merhaba,

ekteki dosyada çözmek istediğim konuyla ilgili yardım edebilecek birisi var mı?

Ekli dosyalar

İlginç bir soru, ben de merak ettim. Bir çözümü varsa pek çok kişinin işine yarayabilir. Anladığım kadarıyla basit Transpose değil bu. A sütunu sabit kalacak değil mi ?

merhaba,

ekteki dosyada çözmek istediğim konuyla ilgili yardım edebilecek birisi var mı?

Merhaba
Yana doğru kaç sütunda veriler olacak. Alt alta kaç satır veri olacak. Verileri nereden itibaren listeyecek. Bu bilgileri verirseniz yardımcı olurum.

Evet A sütunu sabit kalacaktır.

* Yan yana n kadar sütunda veri olacaktır
* alt alta t kadat satırda veri olacaktır
* veriler ((t+2),1)) den başlayarak listenebilir

bir de sıfır olan satırlar gelmezse iyi olur. ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler.

* Yan yana n kadar sütunda veri olacaktır
* alt alta t kadat satırda veri olacaktır

Merhaba,

Benim tavsiyem bu tür raporlamaları aynı sayfada değil ayrı bir sayfada yapın.

Fonksiyonla nasıl yapıldığının örneğini açıklayayım uygulayın, eğer isterseniz makro ile de yaparım.

Öncelikle yeni bir sayfa ekleyin, ana tablodaki verilerin n ve t değerlerini bulmak için 2 yardımcı hücre kullanalım. ( Yardımcı hücre kullanmadan da yapabilirdik fakat formülü daha kolay anlamanız ve daha hızlı çalışması için bu şekilde yapmakta fayda var. )

F1:

Kod:
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!1:1)
E1:

Kod:
=(F1-1)/2
n ve t değerini bulduktan sonra ana formüle geçebiliriz.

Aşağıdaki formülü A2 hücresine yazıp yana (3 sütun olacak şekilde ) ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!A$2;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(A$2:A2)/$E$1;0)-1;MOD(SATIRSAY(B$2:B2)*2-2;$F$1-1)*(SÜTUNSAY($A2:A2)<>1))

Açıklamadaki işlemleri uyguladığım dosya ektedir.

.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Benim tavsiyem bu tür raporlamaları aynı sayfada değil ayrı bir sayfada yapın.

Fonksiyonla nasıl yapıldığının örneğini açıklayayım uygulayın, eğer isterseniz makro ile de yaparım.

Öncelikle yeni bir sayfa ekleyin, ana tablodaki verilerin n ve t değerlerini bulmak için 2 yardımcı hücre kullanalım. ( Yardımcı hücre kullanmadan da yapabilirdik fakat formülü daha kolay anlamanız ve daha hızlı çalışması için bu şekilde yapmakta fayda var. )

F1:

Kod:
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!1:1)
E1:

Kod:
=(F1-1)/2
n ve t değerini bulduktan sonra ana formüle geçebiliriz.

Aşağıdaki formülü A2 hücresine yazıp yana (3 sütun olacak şekilde ) ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!A$2;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(A$2:A2)/$E$1;0)-1;MOD(SATIRSAY(B$2:B2)*2-2;$F$1-1)*(SÜTUNSAY($A2:A2)<>1))

Açıklamadaki işlemleri uyguladığım dosya ektedir.

.

teşekkür ederim. verdiğiniz bilgiler gayet yararlı oldu

Sayın Ömer, ben de çok teşekkür ederim.

Geri