• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tabloya veri aktarma

Erdinç FIRTINA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Değerli üyeler;
Satırlar halinde sıralanmış ve 4 sütundan oluşan veri listem var.
Tarih, Adı, alan no, veri sütunlarından oluşan ve alt alta sıralanmış veriler var.
Söz konusu verileri tarih, adı ve alan nosuna göre düzenlenmiş tabloya aktarmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!!!

Örneğin;

Ali'nin tablosuna, 03.07.2010 tarihine ve 4 numaralı alana, veri sütununda yer alan "İncir" i,

Fatma'nın tablosuna, 14.07.2010 tarihine ve 2 numaralı alana, veri sütununda yer alan "üzüm" ü,
olacak şekilde ilgili hücrelere aktarmak istiyorum.

Örnek ektedir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!!!

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzu dizi formülü ile çözdüm işinize yaraması umuduyla :)

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Sayın Serdar SELEN,
yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ancak benim sıralı listem çok uzun zannediyorum. Formülle çoğaltarak gidersem dosyam çok büyük boyutlara ulaşacaktır. Bu nedenle de makro ile çözebilirsek çok iyi olur. Formülle de olsa işime yaradı. Çok teşekkür ederim. makro konusunda da yardımlarınız olursa sevinirim.

Deneyin...

Kod:
Sub Test()
Dim r As Range, son&, z&, tarih&, ad%

With Sheets("sayfa1")

son = .[b65000].End(3).Row
        For z = 2 To son

Set r = Sheets("sayfa2").[a:a].Find( _
                .Cells(z, "b"), lookat:=xlWhole)

If Not r Is Nothing Then

tarih = r.Row

Set r = Sheets("sayfa2").Range("a4:u4").Find( _
                    .Cells(z, "c"), lookat:=xlWhole)

If Not r Is Nothing Then

ad = r.Column + (.Cells(z, "d") - 1)

Sheets("sayfa2").Cells(tarih, ad) = .Cells(z, "e")
                    End If
            End If

Next

End With

End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Zeki GÜRSOY,
Yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Br kaç değişiklik yapmak istiyorum ama kodları kullanamadım.

- Düzenlemede "ALAN NO" olan sütuna; 1,2,3,4,5 rakamları yerine örneğin, 09.00-09.30, 10.00-10.30 gibi saat değerleri yazılabilir mi? Yazınca kodlar çalışmıyor nasıl bir değişiklik yapmalıyım?

- "ALAN NO" bölümü 5 sütun yerine örneğin 11 sütuna çıksa, kodlarda nasıl bir değişiklik yapılmalıdır?

Ekli dosyalar

Değerli forum üyeleri,

Sayın Zeki GÜRSOY'un yardım ettiği ve talebimle ilgili düzenlemiş olduğu makrolarda bir kaç değişiklik yapmak istiyorum ama kodları kullanamadım.

- Düzenlemede "ALAN NO" olan sütuna; 1,2,3,4,5 rakamları yerine örneğin, 09.00-09.30, 10.00-10.30 gibi saat değerleri yazılabilir mi? Yazınca kodlar çalışmıyor nasıl bir değişiklik yapmalıyım?

- "ALAN NO" bölümü 5 sütun yerine örneğin 11 sütuna çıksa, kodlarda nasıl bir değişiklik yapılmalıdır?

- Verilerin olduğu sayfada 4 sütuna 3 sütun daha eklediğimde tabloya veriler aktarılabir mi?

Dosyam yeniden düzenlenmiş şekliyle ektedir.

Ekli dosyalar

Sayın GİZLEN,
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ama sayfa 1 deki F, G, ve H sütunlarındaki verilerin de aktarılan verinin altındaki hücrelere aktarılmasını istemiştim ama galiba iyi anlatamadım, eksik anlatmış olabilirim. Örnek olarak;
01/07/2010 saat 15.00 da ki sütuna aktarılan verinin altındaki hücrelere de diğer sütunlardaki verilerin aktarılmasını istemiştim.

Örnek dosyam ektedir.

Ekli dosyalar

Sayın GİZLEN,
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ama sayfa 1 deki F, G, ve H sütunlarındaki verilerin de aktarılan verinin altındaki hücrelere aktarılmasını istemiştim ama galiba iyi anlatamadım, eksik anlatmış olabilirim. Örnek olarak;
01/07/2010 saat 15.00 da ki sütuna aktarılan verinin altındaki hücrelere de diğer sütunlardaki verilerin aktarılmasını istemiştim.

Örnek dosyam ektedir.
Ben zeki hocanın kodlarında sadece kolon bölümünü değiştirdim.
Eğer daha öncede sorunsuz veri alıyorsanız şimdide almalıydınız.
Daha önceden böyle bir sorun olduğunu söyledğinizi sanmıyorum.
problemin sayı yerine saat aralığı yazıldığıunda olduğunu söylediniz.:cool:

Sayın GİZLEN,

Örnek dosyam ektedir.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub Test()
Dim r As Range, son&, z&, tarih&, ad%
Dim arr(), i As Integer
arr = Array("08:00 - 08:30", "09:00 - 09:30", "10:00 - 10:30", "11:00 - 11:30", _
"12:00 - 12:30", "13:00 - 13:30", "14:00 - 14:30", "15:00 - 15:30", _
"16:00 - 16:30", "17:00 - 17:30", "18:00 - 18:30")
Range("B7:IV65536").ClearContents
    With Sheets("sayfa1")

son = .[b65000].End(3).Row
        For z = 2 To son

Set r = Sheets("sayfa2").[a:a].Find( _
                .Cells(z, "b"), lookat:=xlWhole)

If Not r Is Nothing Then

tarih = r.Row

Set r = Sheets("sayfa2").Range("a4:u4").Find( _
                    .Cells(z, "c"), lookat:=xlWhole)

If Not r Is Nothing Then

For i = 0 To UBound(arr)
                            If .Cells(z, "d").Value = arr(i) Then
                                ad = r.Column + (i)
                                Exit For
                            End If
                        Next i

Sheets("sayfa2").Cells(tarih, ad) = .Cells(z, "e")
                        Sheets("Sayfa2").Cells(tarih + 1, ad).Value = .Cells(z, "F").Value
                        Sheets("Sayfa2").Cells(tarih + 2, ad).Value = .Cells(z, "G").Value
                        Sheets("Sayfa2").Cells(tarih + 3, ad).Value = .Cells(z, "H").Value
                    End If
            End If

Next

End With

End Sub

Ekli dosyalar

Sayın GİZLEN,
5 NOLU cevapta, sorun olarak sadece kolon ve saat ile ilgili yazmıştım. Ancak 6 NOLU cevapta ise şu andaki talebimi de yazmıştım ve yardım istemiştim. Zaten eklerdeki dosyalar farklı. Ama yine de çok ama çok teşekkür ederim. Daha önceden dosyanın varolduğu şekliyle tabi ki herhangi bir sorun yok. Benim ek bir talebimdi bu.

Yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ediyorum!!!

Sayın GİZLEN,
5 NOLU cevapta, sorun olarak sadece kolon ve saat ile ilgili yazmıştım. Ancak 6 NOLU cevapta ise şu andaki talebimi de yazmıştım ve yardım istemiştim. Zaten eklerdeki dosyalar farklı. Ama yine de çok ama çok teşekkür ederim. Daha önceden dosyanın varolduğu şekliyle tabi ki herhangi bir sorun yok. Benim ek bir talebimdi bu.

Yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ediyorum!!!
10 numaralı mesajda sorunu düzelttim.
İyi çalışmalar.:cool:

Sayın GİZLEN,
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Elinize, beyninize, yüreğinize sağlık!!!

meraba arkadaşlar
çok acil yardımınıza ihtiyacım var ekteki dosyada toplam stok yazan sayfanın stok kodu karşısına diğer aylarda satılan stokların miktarını ve tutarının gelmesini istiyorum.makra bilmiyorum anlayabileceğim gibi yazarsanız çok sevinirim.bi haftadır uğraşıyorum yapamadım pazartesi vermezsem işimi kaybedebilirim lütfen yardımcı olun teşekkürler

Ekli dosyalar

Geri