• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tabloya Girilen Değerin Girildiği Tarihi Ekleme

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 - Türkçe
Merhabalar
İş yerinde ortak kullandığımız bir dosya üzerine bir problemim var
tabloya mesela A1 e herhangi rakam veya metin girişi yapıldığı zaman bu giriş yapıldığı tarihi otomatik getirebiliyormuyuz?

ben deneme amaçlı olarak: adet girdiğim W25 sütununa göre bir formül denemesi yaptım
formül:
Kod:
=EĞER(W25=">0";"";BUGÜN())
ama "BUGÜN" değeri her gün değiştiği için bir işime yaramıyor malesef.

Sadece verinin girildiği tarih kalacak şekilde buna bir formülü varmıdır?

şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Bu işlem için makro kullanmanız gerekir.

Çalışma sayfasının kod bölümüne kopyalayın. A1 hücresine değer girildiğinde B1 hücresine tarih atar ve yeni bir değer girmeden bu tarih değişmez.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub

With Target
        .Offset(0, 1).ClearContents
        If .Value = "" Then Exit Sub
        .Offset(0, 1) = Date
    End With

End Sub

.

Soru için de cevap için de teşekkür ederim benimde benzer bir sorunum var fakat yazdığınız formülde tarihin b sütununda çıkmasını gerektirecek bir ibare bulunmuyor.

bir de ben veri tablosu oluşturmuş ve veri girişi yapmıştım. tablonun bundan sonra girilecekler kısmına bunu yazdırmak mümkünmü? çünkü bundan önce girilen veriler doğru tarihle yazılmış

Merhaba,

Örneğinizi ekleyerek açıklamanızı rica ederim.

B sütunuyla ilgili ise:

.Offset(0, 1)

Bu bölüm, değer girilen hücrenin sağa doğru bir yan sütunu demektir. Değer girilen hücrede A olduğundan B sütuna istenen değeri yazar.

merhaba
öncelikle cevap için teşekkür ederim.
macro hiç kullanmadım daha önce ama akşam evde bir deneme yapayım.

yok bu makro işini şimdilik beceremedim..
biraz ilerlemem gerekiyor..

merak ettimde, biz bir hücre yerine bir sütunu adres gösterecek olsaydık ne yazmamız gerekirdi?
yani a1 hücresi yerine a sütunu deseydik bunu nasıl ifade ederdik range("a1") yerine column(a) desek olurmuydu?

Merhaba yapmak istediklerinizi yada ögrenmek istediklerinizi Ömer hocamın dediği gibi basit bir dosya ekleyerek sorarsanız daha net cevaplar alabilirsiniz.

sorunuzun cevabı ise
Kodun tüm A sutununda çalışması için Ömer hocamın yazmış olduğu koddaki satırı aşagıdaki gibi değiştirmeniz gerekir sizin
Kod:
If Intersect(Target, [A1:A65500]) Is Nothing Then Exit Sub
bu şekilde tüm sutunda kod çalışır.

Geri