• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tablolara sayısal veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
Türkçe excel 2016
İngilizce excel 2016
Değerli üstatlarım şimdi benim elimde aynı çalışma kitabı içerisinde ÖZEL ve KAMU isminde iki adet çalışma sayfam var. Bu çalışma kitabının her ikisindeki tablo şablonları bire bir aynı ÖZEL isimli çalışma sayfamda 40 dağıtım noktası ve 17 malzeme çeşidi (zamanla artabilir her ikiside) KAMU isimli sayfada isi 50 dağıtım noktası ve 17 malzeme çeşidi var. Hali ile buralara dağıtılan malzemeleri sayısal veri olarak listeye girerken zorlanıyorum. Bunu makro ile kolaylaştırmanın bir yolu varmıdır acaba. Varsa eğer girilen bilgileri yanlış girildiğinde güncelleme imkanıda verebilirmi . Listeyi aylık tutuyorum ay sonu çıktısını alıp tekrardan yeni ay olarak başlıyorum. Yardımlarınız ve göstereceğiniz yol için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Sayfalardaki kurumlar eşleşmiyor. Veri aktarımı hangi kritere göre yapılacak?

Sayfalardaki kurumlar özel ve kamu kurumları o yüzden farklı Korhan hocam bu kurumlara kurum numarası versek ona göre veri girişi yapamayız mi yada sizin bu konuda bir tavsiyeniz varmı

Benzersiz bir alan (kurum numarası gibi) olabilir.

Çözüm için sizin yönlendirmeniz gerekiyor. Konuya siz hakimsiniz.

Hangi kamu kurumu hangi özel kurumla eşleşiyor bunu tanımlamanız (eşleştirmeniz) gerekiyor. Bundan sonrası daha da kolaylaşır.

Çözüm için sizin yönlendirmeniz gerekiyor. Konuya siz hakimsiniz.

Hangi kamu kurumu hangi özel kurumla eşleşiyor bunu tanımlamanız (eşleştirmeniz) gerekiyor. Bundan sonrası daha da kolaylaşır.
şimdi korhan hocam bir kamuya dağıtılan malzemeler var birde özel sektöre dağıtılan malzemeler var. Kamu ve Özel sektörün Dağıtım yerlerinin isimleri faklı ancak dağıtılan malzeme isimleri ortak (örneğin çay nescafe,damacana su vb) Şimdi ben kamuya ait olan noktalara dağıttığım malzemeleri Kamu isimli sayfadaki tabloya Özel sektöre ait noktalara dağıtılan malzemelerin sayılarınıda Özel isimli sayfaya girmek istiyorum. Yapmak istediğim bu sadece Bunu userformla yapabilirmiyiz

Bahsettiğiniz işlem bir projedir. Proje konularına çok müdahil olmak istemiyorum.

Forumda onlarca benzer yapıda çalışmalar ve örnek uygulamalar var. Bunları inceleyerek hem kendinizi geliştirirsiniz hem de konuyu dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Kolaylıklar dilerim.

Bahsettiğiniz işlem bir projedir. Proje konularına çok müdahil olmak istemiyorum.

Forumda onlarca benzer yapıda çalışmalar ve örnek uygulamalar var. Bunları inceleyerek hem kendinizi geliştirirsiniz hem de konuyu dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Kolaylıklar dilerim.
zaman ayırdığınız için teşekkürler örnek bir proje aradım ama bulamadım iyi geceler

Hevesinizi kırmak istemem ama zaten userform kullanmayı bilmeden başlanan bu tarz proje girişimleri maalesef bir noktada tıkanacaktır.

Bu sebeple önce userfomdan sayfaya kayıt işlemleri için örnek uygulamaları incelemenizi öneririm. Bu iş biraz heves ve merak işidir. Öğrenmek için biraz zaman harcamalısınız.

Aşağıdaki linkler proje uygulamalarına geçiş yapmak isteyen tüm üyelerimiz için başvuru kaynağı olabilir;

Bu iş için userformla değilde sizin daha önceden yazmış olduğunuz bir kod vardı ondan faydalanmayi düşünüyorum. Tablo başlıklarına ve TC kimlik numarasına göre veri aktariyordu yalnız tek sorun sayısal veriyi hücreye aktardigimda hücredeki rakamı silmeyecek üzerine ekleyecek buna bir çözüm bulabilirmiyiz Korhan hocam

Üzerine ekleme mantığı aşağıdaki gibi olabilir.

Bu yapı CELLS olarakta yazılabilir.

Range("Hücre Adresi") = Range("Hücre Adresi") + Aktarılacak Değer

Korhan hocam sizin daha önceden veri aktarma için yazmış olduğunuz kod bu. Bunu sayısal değerleri hücrelere aktaracak ve üzerine yazarak değilde toplayarak aktaracak şekilde revize edebilirmiyiz acaba
Option Explicit
Sub Aktar()
On Error Resume Next
Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet
Dim Liste As Variant, X As Long, Zaman As Double
Dim Tc_Bul As Range, Son As Long, Y As Byte, Baslik As Range

Zaman = Timer

Application.ScreenUpdating = True
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic

Set S1 = Sheets("IGA")
Set S2 = Sheets("VERI AKTARMA")

Son = S1.Cells(S1.Rows.Count, 3).End(3).Row
Liste = S1.Range("A3:Y40").Value

For X = 1 To UBound(Liste)
If Liste(X, 35) = "" Then
Set Tc_Bul = S2.Range("A:A").Find(Liste(X, 2), , , xlWhole)
If Not Tc_Bul Is Nothing Then
For Y = 2 To S2.Cells(3, Columns.Count).End(1).Column
If WorksheetFunction.CountA(S2.Columns(Y)) - 1 > 0 Then
Set Baslik = S1.Rows(3).Find(S2.Cells(3, Y), , , xlWhole)
If Not Baslik Is Nothing Then
Liste(X, Baslik.Column) = S2.Cells(Tc_Bul.Row, Y)
End If
End If
Next
End If
End If
Next

S1.Range("A3:Y" & UBound(Liste) + 1) = Liste

Set Tc_Bul = Nothing
Set Baslik = Nothing
Set S1 = Nothing
Set S2 = Nothing

Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "Aktarma islemi tamamlanmıstır." & Chr(10) & Chr(10) & _
"Islem süresi ; " & Format(Timer - Zaman, "0.00") & " Saniye", vbInformation
End Sub

Üzerine ekleme mantığı aşağıdaki gibi olabilir.

Bu yapı CELLS olarakta yazılabilir.

Range("Hücre Adresi") = Range("Hücre Adresi") + Aktarılacak Değer
Ayrıca bu kodda tc kimlik numarasını ve tablo başlıklarını baz alarak veri aktarması yapıyordu Ben veri aktaracağım malzemelerin her birine malzeme kodu verdim yani 1001,1002,1003 gibi buna göre arama yapıp sayısal verileri aktaracak şuan ki hali ile aktarıyor ancak toplayarak değilde üzerine yazarak aktarıyor

Geri