• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablolar Arası İlişkilendirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Arkadaşlar merhaba "stokhareket" tablosunda "cinsi" sutunundaki veriye göre "data" tablosundaki "hamlist" sutununu eşleştirerek "tlbirim" sütünundaki değeri çeksin. Bu işlemi nasıl yapabilirm.

Ekli dosyalar

Veriler nereye yazılacak anlamadım ama, bahsettiğiniz işlemin sonucunu Excel üzerinde görüntüledim.

Siz kendinize göre uyarlarsınız....

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
teşekkür edeirm Haluk Bey tablo üzerinde sorgu şeklinde çözmem gerekiyor.

İstediğiniz işlemi akd adındaki sorguda yaptım. iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

hocam teşekkür ederim biraz karışık oldu istediğim tabloya yazmadı ama bi başka sorunum daha var iki tablo arasındaki verileri toplama işlemi yapıyorum istediğim toplamları tabloda alıyorum fakat sıfır olan değerler değişiyor öyle oluncada kalan hesabı yapmıyor. Hareketsiz stokların değerlerini sıfır çeksin yada toplama yaparken dikkate almasın şeklinde nasıl yapabiliriz.

UPDATE Hammadde SET Hammadde.Giren = DSum("m2","HamGiris","Hammadde='" & [Hammadde].[Hammadde] & "'"), Hammadde.Cikan = DSum("Uretime_girenm2","HamCikis","Hammadde='" & [Hammadde].[Hammadde] & "'");

Ekli dosyalar

• HATA1.png
    HATA1.png
    167.2 KB · Görüntüleme: 7
  • master.rar
    master.rar
    39 KB · Görüntüleme: 3
Merhaba,
Örneğinizi inceleme fırsatım olmadı.
Boş hücreler için Varsayılan 0 ayarlama,
Formüllerde nz(....) kullanımı boş olanları dikkate almaz.
Konularını araştırabilirsiniz.

hocam bu ifade tasarım görünümde güncelleştirde yazıyor bunun neresine nz( ) yazacağımı bilmiyorum

DSum("m2";"HamGiris";"Hammadde='" & [Hammadde].[Hammadde] & "'")

Merhaba,
Epeydir access ile uğraşmıyorum. Sanırım hesaplama yapılırken formülde boş veya 0 olan alanlar için Nz(.....)

teşekkür ederim hocam

Geri