• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tablodan veri getirme hk. yardım

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
merhabalar,

Üniversite tez çalışmam için yardım gerekiyor. Yıllık izin takibi ve planlaması ile ilgili excelde otomatik bir program yazmayı planlıyorum ancak konu hakkında bilgi birikimim çok düşük.
öncelikle excelde veritabanı sayfasından sicil no ile veri çekme işini halletmem lazım.

biraz daha açıklayacak olursam, kullanıcı çalışan personelin sicil nosunu ekrandaki text box a girmesi ve command button a tıklamasıyla veritabanından kişi hakkındaki tüm bilgiler gelmeli ( isim, soyisim, işe giriş tarihi, çalıştığı bölüm, kalan izin hakkı vs.) sonrası da var ama öncelikle bunu halletsem çok makbule geçecek..

yardımcı olursanız çok sevinirim

şimdiden teşekkürler

Merhaba,
Öncelikle Forumumuza hoş geldiniz.
Bu şekilde yanıt almanız zor ve uzun sürer. Bu yazdıklarınızı bir dosyaya uyarlayıp yapamadığınız yeri sorarsanız kolayca çözüm bulunur.
Şöyle düşünün. Ben Dosyayı hazırladım, textbox ı sayfanın ortasına yerleştirdim. Siz sağ üst köşede olacaktı dediniz. Ben veritabanında 4 alan yazdım siz 8 alan olacaktı dediniz. Bu böylece uzar gider.
ÖZET: Örnek dosyanızı hazırlayıp gönderin, mutlaka yardım eden olur.
Saygılarımla.

Merhabalar tekrar,

Hoşbulduk öncelikle, malumunuz yeni üyeyim tam olarak yol yordam nasıl bilmiyordum forumda aydınlatmanız için ve Halil Bey' in yönlendirmesi için teşekkürler.

Son olarak örnek dosyayı hazırladım aslında ama mesajıma nasıl yükleyeceğimi çözemedim bir türlü. Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla..

Aşağıdaki linke dosyanızı yükleyebilirsiniz.:cool:

DOSYA YÜKLE

.......

Merhaba,

Aşağıda ki linkte bahsettiğim program için bir örnek teşkil edeceğini düşündüğüm dosyayı paylaşıyorum. Excel sayfaları şeklinde görünse de benim düşündüğüm sayfa 1 den sonra onun kapanıp ekrana sayfa 2 nin gelmesi ve orada da gerekli seçimlerden sonra geliştirdiğim algoritma ile sonucun ekrana gelmesi.

Yine de en başta söylediğim gibi başlangıç olması için veri sayfasından istediğim şekilde kişi bilgilerini çekmek beni tatmin edecek.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Saygılarımla..

http://s3.dosya.tc/server7/agbxtj/izin_sorgulama.rar.html

Dosyanız aşağıdaki linktedir.:cool:

DOSYAYI İNDİR

Kod:
Sub izin59()
Dim sh As Worksheet
Range("I4:O" & Rows.Count).Clear
If Sheets("Sayfa2").TextBox1.Value = "" Then Exit Sub
Set sh = Sheets("VERİ")
Application.ScreenUpdating = False
sh.Range("A1").AutoFilter
sh.Range("A1").AutoFilter field:=1, Criteria1:=CDbl(Sheets("Sayfa2").TextBox1.Value)
sh.Range("A1").CurrentRegion.Offset(1, 0).Copy Range("I4")
Application.ScreenUpdating = True

End Sub

...

Dosyanız aşağıdaki linktedir.:cool:

DOSYAYI İNDİR

Kod:
Sub izin59()
Dim sh As Worksheet
Range("I4:O" & Rows.Count).Clear
If Sheets("Sayfa2").TextBox1.Value = "" Then Exit Sub
Set sh = Sheets("VERİ")
Application.ScreenUpdating = False
sh.Range("A1").AutoFilter field:=1, Criteria1:=CDbl(Sheets("Sayfa2").TextBox1.Value)
sh.Range("A1").CurrentRegion.Offset(1, 0).Copy Range("I4")
Application.ScreenUpdating = True

End Sub

...

Ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben bunun üzerinden çalışmamı ve geliştirmem gereken yerleri bir süre çalışayım gerektiği yerde yeniden yardımlarınızı rica ederim.

Tekrar teşekkür ederim..

Saygılarımla..

Ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben bunun üzerinden çalışmamı ve geliştirmem gereken yerleri bir süre çalışayım gerektiği yerde yeniden yardımlarınızı rica ederim.

Tekrar teşekkür ederim..

Saygılarımla..

Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Geri