• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tablodan veri almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dfrj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2013 Türkçe
bir tablodan diğer tabloya veri almak istiyorum.1 nolu tablonun A sutununda malzeme adları , b sutunu malzeme mikarları c sutunu firma adları, d sutunudada fiyatları yazıyo.
2 nolu tablonun a sutununa aynı firamada kalan malzemelerin altalta boşluk olmadan sıralamak istiyorum. örneğin 1,3,5 satırları aynı firmada kaldı, bunu altalta sıralasın istiyorum.

Örnek ekleyebilir misiniz?

dosyayı ekliyorum pfa tablo sayfasındaki tablodan sipariş I ve sipariş II sayfalarına malzemeye en ucuz fiyatı veren firmaya göre ayrı ayrı aktarmak istiyorum yani sipariş 1 e bir firmanın verdikleri sipariş ıı ye 2. firmanın verdikleri şeklinde

Ekli dosyalar

Sipariş1 sayfasına; her kalemin en ucuzlarını, sipariş 2'yede her kalem için 2. en ucuz fiyatları mı listeleyeceğiz? Birde fiyat eşitliği halinde ne olacak?

pfa tablo sayfasında 42 satırdan sonra en ucuz veren firmaları belirliyor zaten yani 1,3,5. malzemeler a firmasında kaldı benim yapmak istediğim burdaki a firmasında kalanları sipariş1 sayfasına b firmasında kalanları sipariş 2 sayfasına aktarmak sipariş 1 sayfasına üste firma adını girdiğim zaman otomatik tabloya eklesin istiyorum sipariş 1 sayfasına nasıl bir formül yazmalıyım

Son düzenleme:
sipariş 1 tablosuna bir formül yazdım ama hata veriyo formülü nasıl düzeltmeliyim yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

yardım

yardım edebilecek kimse yokmu acaba

güncel hala çözüm bulamadım

Geri