• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablodan veri alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan power
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
eklediğim dosyada,"cihaz" ve "veri" diye 2 adet sayfa var.cihaz sayfasından seri numarasını yazdığım zaman, o cihaza ait marka-model ve cihazın ilini "veri" sayfasından sorgulayıp "cihaz" sayfasında yeşil renkle işaretlediğim hücrelere getirmesi istiyorum.bu yöntemle yapılmış uygulamaları inceledim fakat bir türlü kendi dosyama uygulayamadım.nasıl yapabilirim acaba?

http://s5.dosya.tc/server3/xratnc/LISTE.xls.html

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyanız ekte.

Formüller örnek dosyanıza göre yazılmıştır.

Formül aralıklarını kendinize göre çoğaltınız.

Ekli dosyalar

Düşeyara ile yapılabilir. Fakat dosyanızda Sıra No ve Seri No 'da 10 var. Bu problem yaratabilir.Sıra numarasını silip düşeyara ile çözüm bulunabilir.

@1Al2Ver
düzenlediğiniz dosya sorunsuz çalışıyor,teşekkür ediyorum.kullandıkca birkaç özellik daha ortaya çıktı tabiki mümkün olursa.
1-b8 hücresine herhangi bir sayı girilirse b9 hücresindeki metin görünsün,b8 de sayı olmazsa b9 da boş osun.
2-ctr+p ile yazıcıdan çıktı aldıktan sonra b8 ve b9 hücrelerinin temizlenmesi gerekiyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;

B9 'a ;
Kod:
=EĞER(B8>0;"Nolu gönderimler kayıt altına alınmıştır.";"")

Hücre temizliği için makro çözüm olabilir, makro yazılıp bir düğmeye atana bilir.

Örneğin, "CİHAZ" sekmesinde iken sağ klik ile açılan pencereden "kod görüntüle" yi tıklayıp, (yada Alt+F11) sayfaya kodu yazınız.

Kod:
Sub YAZDIR()
Sayfa1.[A2:G50].PrintOut
Sayfa1.[B8].ClearContents
End Sub

Makro ; Sayfa1 (CİHAZ) sayfasında, A2:A50 arasını yazdır ve B8 hücresini sil anlamını taşıyor.

Son düzenleme:
iyi çalışmalar,
verdiğiniz formülü ve kodu denedim fakat çalıştıramadım siz denemişmiydiniz acaba?

Merhaba,

Evet, denemiştim.

Birleştirilmiş hücrelerde (b8:g8) silme sıkıntı oluşturduğu için, makrodaki silme satırı

Kod:
Sayfa1.[B8:G8].ClearContents
şeklinde düzenlenmelidir.

Ek'li dosyayı inceler misiniz ?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam teşekkür ederim.
eklediğiniz dosya istediğim gibi çalışıyor.Fakat anladığım kadarıyla verdiğiniz kodu eklemek yetmiyor."yazdır"butonunuda eklemek gerekiyor.bunu nasıl yapacağım?işin mantığını anlamaya çalışıyorum.

Hocam teşekkür ederim.
eklediğiniz dosya istediğim gibi çalışıyor.Fakat anladığım kadarıyla verdiğiniz kodu eklemek yetmiyor."yazdır"butonunuda eklemek gerekiyor.bunu nasıl yapacağım?işin mantığını anlamaya çalışıyorum.

Merhaba,

7 nolu mesaj ekindeki dosyayı yeniledim.

"CİHAZ" sayfasında bir adet YAZDIR düğmesi var.

"CİHAZ" sayfasında ALT+F11 tuşları yardımıyla sayfanın koduna gidip, mevcut makroyu görebilir siniz.

Kolay gelsin.

hocam kodu görebiliyorum koddaki düzenlemeyi yaptım.fakat butonu ekleyemedim nasıl ekleyebilirim?

Merhaba,

Geliştirici isimli sekmeden ekleyebilir siniz, (orada form denetimi var)veya bir şekil-resim ekleyerek, şekil veya resime sağ klikleyin ve kodu ekleyin.

altın üyelik yüzünden

ya öğrenciyim kardeşim sorunları görüyorum indiremiyorum çözümlerine bakamıyorum illede altın üyelik istiyor. bu işe bi çare bulun lütfen siz para kazanın tabi de biz madur olmayalım lütfen

Merhaba,

Yazdır Kodu ;

A2:G50 aralığı tahminidir, siz kendi aralığınızı yazınız.

Kod:
satırının önünde tırnak(') işareti var ise kaldırınız.Bu işaret var ise satırın rengi yeşildir, kaldırınca siyaha döner.

Sub YAZDIR()
Sayfa1.[B8:G8].ClearContents
End Sub

Şayet yine de olmuyor ise, netten yazdırma makrosu adı altında arama yaparak, örneklere ulaşabilir siniz.

Kolay gelsin.

hocam teşekkür ediyorum yardımlarınızdan dolayı.şu anda sorunsuz çalışıyor.ufak bir düzeltme daha var.b8 hücresine yazdığım numaraların arasına otomatik olarak "-" işaretini koymak istiyorum.yani sayıları 3 tabanlı olarak direk yazacağım aralarına"-" işaretini otomatik koyacak.hangi konulara bakmam lazım?

Son düzenleme:
Geri