• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablodan grafik yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rodero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel-2010
http://s3.dosya.tc/server5/8ov0sf/Ye...fasi.xlsx.html

Her hafta duzenlenen bir toplanti ile guncellenen tablodan, parcalara harcanan miktari haftalik olarak gosterecek bir grafige ihtiyacim var. Sikinti ise dosyada da aciklamayi bulacaksiniz, her parcaya aryi ayri harcanan tutar belli degil ve gruplar halinde dokum alinacak. Bir goz atarsaniz sevinirim.

Merhabalar.
Grafik olayıyla pek işim olmadığı için önceki dosya üzerinden de cevap yazamıyorum ama bir uyarım var.
Yukarıda verdiğiniz bağlantı adresinde örnek dosya YOK. Bağlantı adresini kontrol ediniz.
.

uyariniz icin tesekkur ederim. Onemli degil zaten bir onceki dosyada faylasiyla yardim ettiniz. kucuk bir soru daha

=COUNTIF(Sheet1!D:D;(A11-Sheet1!$D$1:D1)=>50)

Bu formuldeki hata nedir ? Bugunun tarihi ile arasinda 50 veya daha az gun olanlari tarih sutunundan saydirip bir hucreye yazdirmak istiyorum.

Merhaba, = işaretini > işaretinden sonra yazarak deneyiniz.

NOT: Gülücük işaretinin yazılmaması için mesaj yazdığınız ekranda (Gelişmiş Mod), mesaj metnini yazdığınız alanın alt tarafındaki "Çeşitli Seçenekler" bölümünde 3'üncü kutucuğu işaretlemelisiniz.

Yine olmadi. Ne yapmak istedigimi anladiniz mi ?

Dosya üzerinden bakmak lazım ama = işaretini doğru yere yazdıktan sonra formül girişini ENTER tuşuna değil de CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarıyla yaparak deneyin.

Bu da olmadi. Su an sirketteyim ve dosya yuklemek sikinti cikarabilir ama anlatmaya calisayim

D sutununda tarihler girili ve ben bu tarihleri bugunden 50 100 150 gun gibi zaman dilimlerinde gostermek istiyorum yani

ustunden 50 gun gecen 30 tane tarih var
ustunden 100 gecen 20 tane tarih var gibi

ve yardimci olabilirseniz cok makbule gececek cunku excelde acemi olmama ragmen bugun baya bir is verdiler ve bu da bu aksama kadar bitmeli dediler.

Şöyle bir formül olabilir.
Veriler 2'nci satırdan başladığını düşündüm.
Kod:
=EĞERSAY($D$[B][COLOR="Teal"]2[/COLOR][/B]:$D$[B][COLOR="Red"]500[/COLOR][/B];"<"&BUGÜN()-[B][COLOR="Blue"]100[/COLOR][/B])
Kırmızı renkli tablodaki son satır numarası ile mavi renkli kriteri kendinize göre uyarlayınız.

Tahsilatları "iyi dilek" cinsinden kabul ediyoruz. :)

Tekrar merhaba. Belgeye tekrar baktım.

İstediğiniz grafiği açıklar mısınız?
Dikey eksende hangi bilgiler olacak (D:I aralığındaki başlıklar mı? / C sütunundak kodlar mı? gibi) , yatay eksende hangi bilgiler olacak (aynı şekilde) ?
Ayrıca;
--tüm haftalara ait bilgiler toplanarak mı yer alacak
--yoksa bir hücreden hafta adı (cw1, cw2 gibi) seçip o haftaya ait verilerin yukarıda sorduğum kriterlere dağılımı mı görünecek,
-- Ara toplam1 ve ara toplam 2 sütunundaki bilgiler ayrı ayrı mı yer alacak toplamları şeklinde tek bir veri mi olacak
-- vs.
Keşke, örneğin eklediğiniz belgedeki sayılara ve kodlara göre olacak şekilde, paint kullanarak bir grafik taslağı çizip boyasanız da o taslak üzerinde yoğunlaşıp, halledebiliyor muyuz/halledemiyor muyuz ortaya çıksa.
Ondan sonra gerekirse grafik olayı için yeni konu açmanızı önerebilirim.
En önemlisi de veri yoğunlunuzu hiç bilemiyoruz, örneğin bir hafta için ortalama kaç satırınız oluyor, D:I sütunlarına x y z gibi yazdığınız veriler bir önceki belgenizde 4 sütun idi ikincide 6 oldu, gerçek sayısı nedir? gibi bir sürü soru işareti var aslında.
Yukarıda yazdıklarıma detaylı olarak cevap verirseniz, bakmayı isterim doğrusu.

Geri