• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablodan "EN ÇOK DEĞER" içeren veriyi, farklı tabloda sıralamak

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhabalar,

Ekte örnek bir tablo gönderiyorum. Buna göre,

- Kaynak sayfasında göreceğiniz üzere YIL, KATEGORİ, DERECE ve FİRMA içeren bir veri alanımız var.
- Kaynak sayfasında yer alan DERECE içeriği yalnızca 1,2,3 ve X olabilir.
- Kaynak sayfasında girilecek veriler, birbirini tekrar edebilir, aynı isimler farklı yıllarda farklı kategori isimleriyle yer alabilir.

Benim istediğim sonuç ise, Sonuç sayfasında yer alan 3 tabloda sıralanacak.

1. Kaynakta yer alan veriyi filtreleyerek en çok "1" derecesi alan ilk 20 firmayı yazacak. Almış oldukları toplam "1" derecesi ise yanında yazacak.

• Kaynakta yer alan veriyi filtreleyerek en çok "1,2,3" derecesi alan ilk 30 firmayı yazacak. Almış oldukları derecelerin toplamı ise yanında yazacak. Bu veride firmaların aldığı X derecesi toplama katılmayacak.

• Kaynakta yer alan veriyi filtreleyerek en çok "X" derecesi alan ilk 20 firmayı yazacak. Almış oldukları toplam "X" derecesi ise yanında yazacak.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir, yardımınızı rica ederim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Formülasyona dayalı bir çözüm olması benim için çok daha iyi olur. Bu şekilde farklı örnekler ve varyasyonlar denerken çok eğitici oluyor.

Merhaba,

Formülasyona dayalı çözüm yerine pivot table ile çok rahat bir şekilde çözüm sağlayabilirsiniz. Pivot Table'da filtrelemele yaparak çözüme hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Pivot Table işleyişini bir türlü tam olarak çözemedim. O nedenle formülasyon daha akılda kalıcı geliyor :)

Bende ÖZET TABLO ile çözüm hazırladım.

Özet tablonun farkını yoğun veri yığınlarında anlayabilirsiniz.

Yeni veri girişi oldukça tablolar üzerinde sağ tıklayıp YENİLE komutunu çalıştırmanız yeterli olacaktır.

Ekli dosyalar

Bende ÖZET TABLO ile çözüm hazırladım.

Özet tablonun farkını yoğun veri yığınlarında anlayabilirsiniz.

Yeni veri girişi oldukça tablolar üzerinde sağ tıklayıp YENİLE komutunu çalıştırmanız yeterli olacaktır.

Merhabalar, cevabınız için teşekkür ederim. Bu sanırım benim için uygun bir çözüm olacak ancak kaynak kısmına uygun verilerimi girip, REFRESH yaptığımda "veriyi okuyamadı" alıyorum. Sanıyorum lokalde sizin bilgisayarınızdan konumu getirmeye çalışıyor. Bunu nasıl çözebilirim acaba?

Teşekkürler,

Özet tablonun üzerinde bir alana tıkladığınızda üstteki menü çubuğunda iki adet menü aktif olur.

ÇÖZÜMLE menüsündeki "Veri kaynağını değiştir" seçeneğini kullanarak kaynak alana müdahale edebilirsiniz.

Geri