• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tablodan değer çakıştırarak seçme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uffoto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selam,
benim şöyle bir problemim var:
elimde 3 sütundan oluşan bir tablo var.

örnek:
ALAN sınıf1 sınıf2
1000 1.55 1.65
2000 1.24 2.34
... ... ...

ALAN kısmından 2000 ile sınıf2 kısmının çakıştığı sayıyı gösteren bir fonksiyon arıyorum.

örnek:
ALAN 2000 iken sınıf2 ise 2.34 gibi..

yardımlarınızı bekliyorum :hey:

Merhaba,
Foruma hoşgeldiniz.

Dosya ekte.

örnek tablo

Son düzenleme:
vlookup çok iyi bir çözüm olmuş. ben hlookup denemiştim ama ters anlamıştım sanırım. :kafa:

teşekkür ediyorum

Sayın Leventm gerek referans olarak verdiğiniz gerekse yukardaki veyselemre'in dosyasını incelemek için indirmeye kalktığımızda açılan dosyada anlaşılmaz sanki çince ve japonca ya benzeyen bir sürü şekiller çıkıyor,ve dosyasının içeriğini göremiyorum,acaba hatalı bir işlem mi yapıyoruz. Açıklarsanız memnun oluruz.Selamlar.

İndir butonuna tıkladığınızda dosya yükleme kutusu karşınıza çıkıyormu yoksa direk olarak sayfadamı açılıyor?

Yani indir butonuna tıkladığınızda aşağıdaki "dosya yükleme" penceresi karşınıza çıkacak şekilde pc nizde ayar yapmalısınız. Yazıların farklı çıkması sanırım sizin explorer ayarlarınızla ilgili. Aşağıdaki şekilde dosya yüklemek için Bilgisayarım-görünüm-klasör seçenekleri-dosya türlerinden microsoft çalışma sayfasını seçin ve düzenle butonuna tıklayın,açılan sayfadan sağ alt köşede bulunan "yükleme sonrası açmayı onayla" kutusunu işaretleyerek tamam butonuna basın.

Çoğunlukla doğrudan açılıyor,bazen dosya yükleme penceresinin de geldiği oluyor fakat sonuç hep aynı.

Bizim bilgisayarda bulunmayan sıkıştırma dosyasından(Mesela Rar v.s.)kaynaklanmış olabilirmi acaba?

Sanmıyorum,explorerin ayarları ilgilidir muhtemelen

Herhangi bir şekilde indirme yapamıyorum arkadaşlar linke tıklıyorum boş bir sayfa çıkıyor

Geri