• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablodaki sıfırı saymaksızın değerlerin en küçüğünü bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mirac83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
exel 2003 tr
ekte açıklama yaptım tabloda ürün adı ve karşılığında hangi şerin hangi ürününün fiyatı belli ve sipariş kısmı var en küçük değeri sıfırı saymaksızın vermesini ve kırmızıya boyamasını istiyorum benzer konular var ancak bir türlü yapamadım. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

İllere göre "a" ürününün hangi ilde en küçük değerde olduğunu mu istiyorsunuz,yoksa ürünler içinde hangi ürünün en küçük değerde olduğunu mu?

Merhaba,

Umarım sorunuzu doğru anlamışımdır. Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim .istediğim bu ancak fiyatı da sağdaki tabloya almasını istiyordum ben anlatamadım sanırım.

Merhaba,

Eklediğiniz örnek dosyada "X Tablosunda" fiyatla ilgili bir başlık yok. Bu sebeple yapmamıştım. Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İnceleyiniz.

çok teşekkür ederim tam olarak istediğim buydu.

Korhan yaptığınız formülleri başka bir tabloda farklı bir sheet de deniyorum ama olmuyor "değer" çıkıyor . nedeni ne olabilir acaba birkaç kez denedim ama olmadı?

=İNDİS($C$3:$P$3;KAÇINCI(MİN(EĞER(C5:P5>0;EĞER($C$4:$P$4="F";C5:P5)));C5:P5;0)-1) bu sizin formülünüz dü ben de bunu farklı bir tabloda kendime uyarladım şöyleki ama beceremedim

=İNDİS($C$12:$P$12;KAÇINCI(MİN(EĞER(C14:P14>0;EĞER($C$13:$P$13="Fiyat";C14:P14)));C14:P14;0)-1)

Merhaba,

Formüller dizi formüldür. Hücreye yazdıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basıp tamamlayın.

Geri