• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablodaki Sayıları Otomatik Sıralama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhabalar,
oL5R

Resimdeki tablodaki verileri başka bir tabloya otomatik olarak atamak istiyorum. Örneğin ocak ayında meydana gelen iş kazası 3 ve iş günü kaybı toplam 10. Bunları elle girmek yerine formülle ne şekilde yapabilirim?

Teşekkürler.

Merhabalar,

Ekteki dosyada, tablodaki verileri başka bir tabloya otomatik olarak atamak istiyorum. Örneğin ocak ayında meydana gelen iş kazası 3 ve iş günü kaybı toplam 10. Bunları elle girmek yerine formülle ne şekilde yapabilirim?

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Ekli dosyaya göz atınız. Kayıplı kaza sayıları , iş günü kaybı nı nasıl hesaplıyorsunuz bilmiyorum ama tablonuza bakarak bir şey yaptım.Tablonuza çeşitli veriler girerek kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Daha açıklayıcı olması açısından dosyayı tekrar ekledim. Göz atabilir misiniz?

İş yoğunluğundan bir şey yapmaya çalıştım. 3 numaralı mesaj da yeni dosyaya bakabilirsiniz.

benimde bu konuya benzer bir sorunum var ama yardımcı olabilirmisiniz

ekte dosyayı ekledim

Ekli dosyalar

• 233.rar
    233.rar
    327.1 KB · Görüntüleme: 5
bu benm ekders proğramım as11 e bir açıklama yazdım t ve u ların toplanmasını istiyorum ama
bazı şartlara bağlı olarak toplanmasını istiyorum t olanları yanında x yoksa ve hangi birime ait dersse ona göre tablodaki yerine attırmak istiyorum mümkünmüdür

İş yoğunluğundan bir şey yapmaya çalıştım. 3 numaralı mesaj da yeni dosyaya bakabilirsiniz.

Elinize sağlık süper olmuş:) Bir sorum daha olacaktı. Peki veri tabloları sayfa1'de ise ve benim formülü oluşturmak istediğim tablo ise safya2'de ise uyarladığınız formülü sayfalar arasında kullanmak mümkün müdür?

Son düzenleme:
Tabikide mümkün neden olmasın :biggrin: Yapmaya çalışın yapamazsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Şu şekilde yapmaya çalıştım. Sayfa2' de formülü =Sayfa1(ÇOKEĞERSAY.....) şeklinde yazınca formül hatası veriyor.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sayfa2 B3 hücresine yazıp aşşağıya doğru çekiniz mantığı formülde inceleyiniz.
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(Sayfa1!$A$2:$A$15;Sayfa2!$B$2;Sayfa1!$B$2:$B$15;Sayfa2!$A3;Sayfa1!$C$2:$C$15;">0")

Çok teşekkürler şimdi anladım taktiği :)

Geri