• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablodaki değerleri tarihe göre başka bir tabloya yazmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wooom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ing-tr
Merhabalar,

Bir tablom var içinde belli bir isme ait tarih değerleri var. Bu değerlere göre başka bir tablonun içine aylara göre isimleri basmak istiyorum. Biliyorum biraz karışık anlattım ama örnek eklediğim dosya üzerinden anlatmam gerekirse,
Soldaki tabloda bulunan isimler ve değerleri var. sağdaki tablo üzerine ocak tarihli olanları ocağa şubat tarihli olanları şubata isim gelecek şekilde formul ile yerleştirmek istiyorum.

Varmıdır bunun bir yöntemi? Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

http://s5.dosya.tc/server5/jo706l/ornek.xlsx.html

Öncelikle forma hoşgeldiniz.Maalesef son zamanlarda forma katılan arkadaşlar cevabı aldıktan sonra uygulama sonucu hakkında bilgi vemekten kaçınıyorlar,umarım siz öyle yapmazsınız.
Dizi formülü. Formülü kopyaladıldan sonra hücreden ctrl ve shift tuşlarına basılı iken enter tuşlayarak çıkınız.Formülün başında { işareti sonunda } işareti oluşmalı.Dizi formülü uygulamasına bakınız.
I3 Hücresine kopyalayın ,yeterince sağa ve aşağı çekin.Kolay gelsin.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($A$1:$A$100;KÜÇÜK(EĞER($B$2:$D$100<>"";EĞER(METNEÇEVİR($B$2:$D$100;"aaaa")=I$2;SATIR($A$2:$A$100)));SATIR($A1));SATIR($A$1));"")
İNGİLİZCE için,
İngilizce; (ay;"mmmm")tam bilmiyorum olmazsa burayı araştırın
Kod:
=IFERROR(INDEX($A$1:$A$100;SMALL(IF($B$2:$D$100<>"";IF(TEXT($B$2:$D$100;"mmmm")=I$2;ROW($A$2:$A$100)));ROW($A1));ROW($A$1));"")

Son düzenleme:
Cevap için teşekkür ederim.
Uygulama aylar konusunda işe yaradı. Ayları düzgün şekilde yerleştiriyor fakat şöyle bir sorun var bazı değerler 2018 yılına ait o değerleri de kontrol edecek bir uygulama yapılabilir mi?
Tekrar ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

Cevap için teşekkür ederim.
Uygulama aylar konusunda işe yaradı. Ayları düzgün şekilde yerleştiriyor fakat şöyle bir sorun var bazı değerler 2018 yılına ait o değerleri de kontrol edecek bir uygulama yapılabilir mi?
Tekrar ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

Rica ederim.Dönüş yaptığınız teşekkür ederim.Dizi formülü aynı şekilde uydulayınız.Türkçe için.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($A$1:$A$100;KÜÇÜK(EĞER($B$2:$D$100<>"";EĞER(METNEÇEVİR($B$2:$D$100;"aaaa")=I$2;EĞER(YIL($B$2:$D$100)=$I$1;SATIR($A$2:$A$100))));SATIR($A1));SATIR($A$1));"")
İngilizce için.
Kod:
=IFERROR(INDEX($A$1:$A$100;SMALL(IF($B$2:$D$100<>"";IF(TEXT($B$2:$D$100;"mmmm")=I$2;IF(YEAR($B$2:$D$100)=$I$1;ROW($A$2:$A$100))));ROW($A1));ROW($A$1));"")

teşekkür ederim kod işe yaradı. dizi konularında pek iyi değildim çözüm bulduğunuz için ve yardımınız için teşekkür ederim.

teşekkür ederim kod işe yaradı. dizi konularında pek iyi değildim çözüm bulduğunuz için ve yardımınız için teşekkür ederim.
Rica ederim.Kolay gelsin.

Geri