• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablodaki değeri arayıp, yerine koyacak formül...

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013
Arkadaşlar lütfen yardım edin..

Şimde A sütünunda 30 adet rakam var alt alta ve B sütünunda da bu rakamların yüzdelik değerleri yine rakam olarak var 30 adet..

c2 hücresine yazacağım rakamı A sütünundaki değerlerde arayıp bulacak ve hemen yanındaki B sütünunda yazan yüzdelik rakamıda,
d2 sütünunda gösterecek bir formüle ihtiyacım var..

umarım karışık olmamıştır.. :)

Son düzenleme:
DÜŞEYARA forksiyonunu kullanabilirsiniz.
Formül çubuğuna =DÜŞEYARA( yazdığınızda excelin kendi menüleri size yardımcı olacaktır.

Merhaba. Forum kurallarına uygun olarak konu başlığını değiştirin. Normalde Yardım ,acil gibi başlıklara cevap verilmez ve çöpe taşınır. Ömer arkadaş işinizi görsün diye cevap yazmış.
Konu başlığınızı sorununuza uygun değiştirip örnek dosya ile desteklerseniz daha hızlı cevap alırsınız.

Merhaba. Forum kurallarına uygun olarak konu başlığını değiştirin. Normalde Yardım ,acil gibi başlıklara cevap verilmez ve çöpe taşınır. Ömer arkadaş işinizi görsün diye cevap yazmış.
Konu başlığınızı sorununuza uygun değiştirip örnek dosya ile desteklerseniz daha hızlı cevap alırsınız.

:ok:: Tamamdır...

Gerçi Ömer arkadaş yolu göstermiş olmadı ise birde aşağıdaki gibi deneyin.
D2 hücresine:
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$500=C2)*($B$2:$B$500))
C2 hücresine arayacağınız değeri girip denermisiniz.

Arkadaşım yukardaki formül işini görüyor. Size kalan kırmızılı yeri örnek D4 olarak değiştirmek. Bizde oluyor sizde niçin olmuyor anlamış değilim.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$500=[COLOR="Red"][B]C2[/B][/COLOR])*($B$1:$B$500))

Arkadaşım yukardaki formül işini görüyor. Size kalan kırmızılı yeri örnek D4 olarak değiştirmek. Bizde oluyor sizde niçin olmuyor anlamış değilim.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$500=[COLOR="Red"][B]C2[/B][/COLOR])*($B$1:$B$500))

dosyayı ekledikten sonra farkettim..
şimdi denedim, oluyor..
.
çok teşekkür ederim..

Geri