• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tabloda Makro Yardımı ile Gelişmiş filtreleme hk.

Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2010 TÜRKÇE
Merhaba değerli arkadaşlar elimde ekteki gibi bir dosya var. Gördüğünüz üzere belge incelediğinizde detayların haricinde görüldüğü üzere 4 tane sınav sütunu ve bunların başında Durum sütunu ve sonunda ise sına hakkı iptal olanlar sütunları var diğer sütunları saymıyorum ancak diğer sütunlardan da önemli olanlar cinsiyet kısmı ve doğum tarihi önem derecesi diğerlerine göre daha yüksek olanlar

Şimdi ben bu tabloda ne yapıyorum. 1 kişinin 3 sınava girme hakkı var yani kişi 3. sınavın sonunda da başarıl olmazsa birdaha sınavlara katılamıyor ancak bir kursiyer 1. sınava girerken 2. sınava girmeyip 3. ve 4. sınavlara katılabiliyor. Yani hakkını bir sonraki sınavlarda kullanabiliyor.

Şunu yapabilir miyiz. Makro kullanarak buradaki bilgileri ayrı bir sayfada düzenli olarak alabilir miyim mesela filtreden birinci sınavda başarılı olanlar diye bir buton olsa oraya tıkladığımızda sadece birinci sınavda başarılı olanlar Yani 70 ve yukarısını alanları getirebilir mi.

Diğer önemli kısım ise diyelim ki adam birinci sınavda başarılı olamadı ancak 2. sınavda başarılı oldu bu sefer ekleyeceğimiz 2. butonda 2. sınavda başarılı olanları getir dediğimizde 2 işlem yapması gerekecek şöyleki ilk sınavda önce 69 ve aşağısı alanları ayıracak sonra bu kişiler arasından 70 ve yukarısı alanları getirecek.

Sonra koyacağımız 3. butonda ise yine 3. sınavda başarılı olanları getir dediğimizde 1. ve 2. sınavda başarısız olanları yani 69 ve altını alanları getirip daha sonra 3. sınavda 70 ve yukarısı olanları filtreleyecek

4. buton içinde aynı işlemi tekrar edecek.

Ve son ekleyeceğimiz buton (filtre kuralında) ise Bütün başarılı olanları getir dediğimizde bu yukarıda saydığım işlemleri sırasıyla yapıp 1. 2. 3. 4. sınavda yukarıdaki sırayı takip ederek mükerrer kayıt getirmeden bize gösterecek (tabi bu işlemleri farklı sayfada yapabilir yada aynı sayfa üzerine de uygulayabilir bu çok önemli değil)
Bu işlemler makro ile yapılabilecek arkadaşlarımız var mı acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Alternatif olsun.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Suleyman bey ve Sayın muygun 2 dosyayı da inceleyip cevaplarımı yazacağım.

Merhaba;
Alternatif olsun.
İyi çalışmalar.

Merhabalar yanıtın için tekrar teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş ancak bir kaç iyileştirme daha isteyebilir miyim acaba evet başarılı olanların raporunu muntazam alıyor yine aynı yaptığımız sistemde bir buton ve sayfa daha eklesek ve hiç sınava girmemiş olanları gösterse adınada sınava girecekler olarak düzenlesek

Bu sınava 2 giriş hakkı var bu sebeple de herhangi iki sınava girmiş olanları mesela 1 ve 2 ye girmiş 2 sinde de 70 in altında almış (bu arada bir önceki yazımda da belirttiğim gibi geçer not 70 dahil ve yukarısı kalır not 69 dahil ve aşağısı şeklindedir.) veya 1. sınava girmiş sonra 2 ve 3 e girmemiş ancak 4. sınavda ise yine 70 in altında almış ve dolayısıyla sınavı iptal edilmiş şekilde iptal edilenleri de gösterebilir miyiz.

Merhaba;
Doğru anladıysam eki deneyin.
başarısızlar sayfası için;
1.sınav,2.sınav,3.sınav ve 4. sınavda 70 ve üzeri değeri yoksa + sınav hakkı bitenler sütun değeri "i" değilse
iptaller sayfası için;
sınav hakkı bitenler sütun değeri "i" ise
İlgili sayfalara verileri alındı.

Ayrıca tüm işlemi tek bir butona bağladım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Doğru gibi gözüküyor sayın muygun ilginiz için teşekkür ederim.

Merhabalar muygun bey verdiğiniz dosyada çalışırken şu hataya rastladım ekteki dosyada sayfayı tasnifle dediğimizde sınav1 de 320 başarılı öğrenci sayfa2 de 125 başarılı kursiyer sınav3 te 163 öğrenci başarılı olmuş sınav 4 te ise 1 öğrenci başarılı olmuş genel sonuçta ise bu tüm başarılı olanları göstermesi lazım ki istediğimiz sonucu görüntüleyebilelim. Ancak toplamda 609 başarılı kursiyer olması lazımken genel sonuçta 478 öğrencinin başarılı olduğunu gösteriyor acaba burada nasıl bir yanlışlık yapmış olabiliriz ekte dosyayı gönderiyorum incelerseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhabalar muygun bey verdiğiniz dosyada çalışırken şu hataya rastladım ekteki dosyada sayfayı tasnifle dediğimizde sınav1 de 320 başarılı öğrenci sayfa2 de 125 başarılı kursiyer sınav3 te 163 öğrenci başarılı olmuş sınav 4 te ise 1 öğrenci başarılı olmuş genel sonuçta ise bu tüm başarılı olanları göstermesi lazım ki istediğimiz sonucu görüntüleyebilelim. Ancak toplamda 609 başarılı kursiyer olması lazımken genel sonuçta 478 öğrencinin başarılı olduğunu gösteriyor acaba burada nasıl bir yanlışlık yapmış olabiliriz ekte dosyayı gönderiyorum incelerseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar

Syn halimasa;
Aslında tablo doğru
Tabloda her sınavı ayrı değerlendirerek bir sonraki sınavı yönlendirdiğinizi düşündüm.
Bir aday birden fazla sınavda başarılı olabiliyor. Sizin 609 sayınız başarılı kursiyer sayısı değil, başarılı geçen sınav sayısı. Ve bunu 477 kursiyer yapmış.
Ek bir sayfada istediğinizi oluşturdum. (ayrıca KursiyerListesi sayfasının V : AB sütun aralığına farklı bir kodlama yaptım. Yani v sütunundaki "+" lar 1.sınavda başarılı olanları, w sütunundaki "+" lar 2.sınavda başarılı olanları ... gibi. Bir adaya ait sonuçları burdan da izleyebilirsiniz.)
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Yardımlarınız için teşekkür ederim muygun bey dosyayı inceledim tekrar ayrıntılı gözden geçireceğim ancak belki ben anlatırken bir noktayı unutmuş olabilirim bu sebeple tekrar yazmam gerekli

Bizim öğrencilerimizin toplamda 2 sınava girmeye hakkı var yani eğer adam 2 sınavdada başarılı olmamışsa artık hakkı iptal (i) olmuş oluyor.

Öğrencilerimiz sınav haklarını hemen kullanmayabiliyor yani açılan sınavlar diyelim ki bir sınav döneminde 3 sınav hakkı oluyor ancak öğrenci bunlardan birincisine girmiş başarılı olamamış iş yoğunluğu yada askerlik sebebiyle 2. sınava yada 3. sınava girmiyor bir sonraki sene 4. sınava giriyor. böylece bu kişi de sadece 2 hakkını kullanmış oluyor 2. hakkını da değerlendiremezse bu sonuçlar itibari ile artık öğrencimizin sınavlara giriş hakkını kaybetmiş oluyor.

Gelelim bir diğer tespitinize doğru söylüyorsunuz bazı öğrencilerimiz iki sınavdan başarılı not almış ancak bunlar birer istisna yani bir kursiyer bir sınavdan başarılı olduğu zaman diğer sınavlara artık girmesine gerek kalmıyor çünkü kursu başarı ile tamamlamış oluyor. Orada gözüken 2 sınavdan başarı durumu ise diyelim ki bir öğrencimiz birinci sınavdan 71 almış ancak iptal edilen sorular nedeniyle 71 olan notu 69 a düşüyor ve bu değişiklikler ise sisteme girilmemiş ve sonucunda da öğrencimiz belge alması gerekirken iptal edilen sorular nedeniyle bir sınava daha girmesi gerekiyor yukarıda anlattığım gibi eğer bu sınavdada başarılı olamazsa artık sınav hakkı bulunmuyor ve bir daha hiçbir zaman sınava giremiyor.

bizim için bu tablonun önemini anlatsam sanırım sizin için daha iyi fikir veren bir durum olacak

Bizim bu tablodan almak istediğimiz her sınav döneminde sınava girmesi gereken öğrencilerimizin listesini elde edip onlara mail yada telefonla haber vermek böylece sınavlardan haberim olmadı durumundan kurtulmak.

Bu sınava girecek öğrencileri nasıl tespit ettiğimiz ise daha önce anlatmaya çalıştığım ancak biraz karışık olan durum yani şu
Bir öğrencinin 2 sınava girmeye hakkı var sırasıyla 1 2 3 4 numaralı sınavlardan herhangi ikisine girebilir yani önce isterse 1. sınava girmez 2 den başlar ve 3 e de girmez (başarılı olmazsa) 4 e girer ve başarılı olursa eğitimi başarıyla tamamlar başarısız olursa eğitim hakkı son bulur. ve bir daha bu eğitimi alamaz ve sınavlara da giremez. biz bu sınav zamanlarındaki notları filtreleyip birinci 2. yada 3. sınavlarda başarısız olmuş olanları süzüp sadece onlara mail atıp haberdar olmalarını sağlıyoruz.

Yine başka bir sayfadada başarılı olan öğrencilerimizi bulup onların bu eğitim hakkında yenilemeleri varsa bu hususları yada eğitim ile ilgili yeni haberler varsa bunların duyurusunu yapıyoruz.

İlginiz için teşekkür ederim. Umarım bu bilgiler eşliğinde bir geliştirmeye gereksinim varsa tabloyu güncellerseniz sevinirim. Ben yine kontrollerimi yapıp bilgi vereceğim.

Çok çok teşekkür ederim.

Merhaba;
10 nolu mesaj ekini enine boyuna inceleyin.
Konuyu bilen biri değilim. O nedenle benim ekleyeceğim birşey yok.
İyi çalışmalar.

Özür dilerim sayın muygun sanırım tamamen incelemeden yazdığım için önemli bir hususu gözden kaçırmışım evet bahsettiğiniz gibi bir katılımcı birden fazla sınavda başarılı olmuş bu bir hata aslında bunların ayıklanması lazım ve sanırım bunlar ayıklanıncada sorunumuz çözülmüş olacak aklıma gelen bir iki güncelleme daha var ancak tablo üzerinde biraz daha çalışmam gerekecek ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim.

Geri