• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tabloda koşula göre kontrol koyma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Değerli hocalarım yapmak isteğim bir kontrol koymak. Bu tabloda UserFormdaki verilere göre sheetlere bilgi girişi yapılmaktadır. UserFormdan bir veri girişi yapıldığı zaman bilgilerin hepsi veritabani sheet'ine giriş yapılıyor. Litre ve tutar kısmıda hem konselide hemde seçime göre aylara yapılıyor. Fakat müdür araçlarında bir sıkıntım var. Çünkü onlarda 250 litre limit var. Ben giriş yaparken bir ayın toplamı 250 litreyi aşar ise 250 litreye kadar olan kısım ve tutarı kayıt yapılsın aşan kısım ise msgbox ile uyarı verilerek limitaşımı sheetine kayıt yapılsın. Örneğin Merkez şubenin Müdür aracının ocak ayındaki yakıt alımlarının toplamı 250 litreli aşar iset 250 litreye kadar olan kısım veritabani, konselide ve ocak ayı sheetlerine yazılsın aşan kısım ise limit aşımı kısmına yazılsın. Burada sanırım en sıkıntılı kısım tutarı ayarlamak olacak

Burada yazdıklarıma göre anlaşılması biraz zor olacak . Ama eklediğim tabloya bakılırsa daha iyi anlaşılır sanırım. Teşekkürler

Ekli dosyalar

Değerli hocalarım yapmak isteğim bir kontrol koymak. Bu tabloda UserFormdaki verilere göre sheetlere bilgi girişi yapılmaktadır. UserFormdan bir veri girişi yapıldığı zaman bilgilerin hepsi veritabani sheet'ine giriş yapılıyor. Litre ve tutar kısmıda hem konselide hemde seçime göre aylara yapılıyor. Fakat müdür araçlarında bir sıkıntım var. Çünkü onlarda 250 litre limit var. Ben giriş yaparken bir ayın toplamı 250 litreyi aşar ise 250 litreye kadar olan kısım ve tutarı kayıt yapılsın aşan kısım ise msgbox ile uyarı verilerek limitaşımı sheetine kayıt yapılsın. Örneğin Merkez şubenin Müdür aracının ocak ayındaki yakıt alımlarının toplamı 250 litreli aşar iset 250 litreye kadar olan kısım veritabani, konselide ve ocak ayı sheetlerine yazılsın aşan kısım ise limit aşımı kısmına yazılsın. Burada sanırım en sıkıntılı kısım tutarı ayarlamak olacak

Burada yazdıklarıma göre anlaşılması biraz zor olacak . Ama eklediğim tabloya bakılırsa daha iyi anlaşılır sanırım. Teşekkürler

limit aşımı sayfasına artan kısım yazılacak fakat mesala ocak ayında aşıyorsa oraya yazdı peki şubat ayındada aşarsa ustunemi yazıcak..

şuan miktar kısmını yapmaya çalışıyorum daha sonra tutara gecicem. ama biraz uzun sürecek gibi:(

Son düzenleme:
Sayın hocam ilginiz ve zahmetiniz için çok teşekkür ederim.

Tablomuzda her ayın ayrı ayrı 250 litre limiti var. şubatta'da 250 litreden fazlasını limit aşımı kısmına yazması gerek. Sanırım limitaşımı sheet'ine de bir tablo hazırlamam gerekiyor. Dediğiniz gibi hangi ayda aşım var ise Limitaşımı sheetine o aya yazdırmak gerekiyor. Yeni tabloyu hazırlayıp ekledim. Hocam yardımız için tekrar çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın hocam ilginiz ve zahmetiniz için çok teşekkür ederim.

Tablomuzda her ayın ayrı ayrı 250 litre limiti var. şubatta'da 250 litreden fazlasını limit aşımı kısmına yazması gerek. Sanırım limitaşımı sheet'ine de bir tablo hazırlamam gerekiyor. Dediğiniz gibi hangi ayda aşım var ise Limitaşımı sheetine o aya yazdırmak gerekiyor. Yeni tabloyu hazırlayıp ekledim. Hocam yardımız için tekrar çok teşekkür ederim.

Biraz uğraştırdı test edelim. hatalar varsa tekrar bakarız.

Son düzenleme:
Sayın hocam eline emeğine sağlık. İnanın bu isteğimi çekinerek söylüyorum. Tabloda aylık raporlama sunmam için ayların bulunduğu sheetlerde vardı. Onları silmenizin sebebi kodlamaya uymaması acaba.
Teşekkürler

Sayın hocam eline emeğine sağlık. İnanın bu isteğimi çekinerek söylüyorum. Tabloda aylık raporlama sunmam için ayların bulunduğu sheetlerde vardı. Onları silmenizin sebebi kodlamaya uymaması acaba.
Teşekkürler

Ben Eski dosyada çalışma yaptım sadece limitaşımı kısmını alıp eski dosyaya ekledim.. limit haricinde duzeltilecek başka bir işlem varmıydı yeni dosyada kodları yeni dosyaya yükledim.. ekte

Son düzenleme:
Anladım o dosyayı başka konuda eklemiştim. Ama aylık rapor gerekince aylarıda ekleyip bu konuda yeni dosyayı eklemiştim sanırım siz eski konudaki dosyada çalıştınız. Belki biraz fazla oluyorsun diye düşünebilirsiniz ama inanın kendim yapmayı çok istiyorum ama daha öğrenmem gereken çok şey var. Eğer vaktiniz olursa kodları bu dosyaya uyarlama imkanımız olurmu acaba. Vaktiniz olmasada çok teşekkür ederim. Bana vakit ayırdınız ve emek verdiniz.
Saygılarımla,

Anladım o dosyayı başka konuda eklemiştim. Ama aylık rapor gerekince aylarıda ekleyip bu konuda yeni dosyayı eklemiştim sanırım siz eski konudaki dosyada çalıştınız. Belki biraz fazla oluyorsun diye düşünebilirsiniz ama inanın kendim yapmayı çok istiyorum ama daha öğrenmem gereken çok şey var. Eğer vaktiniz olursa kodları bu dosyaya uyarlama imkanımız olurmu acaba. Vaktiniz olmasada çok teşekkür ederim. Bana vakit ayırdınız ve emek verdiniz.
Saygılarımla,

Kodları Dosyaya Yapıştırıp yeni dosyayı Deneme2 olarak ekledim.. yeni dosyada başka bir işlem yapılması gerekiyormu aylık olarak eklediğiniz sayfalara veri girişi filen?

Hocam yeni tabloda ocak ayındaki alımlar ocak ayına şubat ayındaki alımlar şubat ayına kayıt yapılması gerekiyor. Konselide kısmınada bütün alımlar kayıt yapılacak ama o kısımda zaten sorun yok o şekilde kayıt yapılıyor. Bir de aşım olduğu zaman msgbox ile akrana bildirim olması gerekiyordu. Tşk.

sayın hocam birde veritabani sheet'ine limit aşımı ile ilgili kontrol koymamıza gerek yok aslında. o kısma ne veri girilirse kayıt yapılabilir. önemli olan aylarda limit aşımı olursa onu limit ile sınırlı bırakıp aşımı limit aşımı sheetine yazdırmak.

sayın hocam birde veritabani sheet'ine limit aşımı ile ilgili kontrol koymamıza gerek yok aslında. o kısma ne veri girilirse kayıt yapılabilir. önemli olan aylarda limit aşımı olursa onu limit ile sınırlı bırakıp aşımı limit aşımı sheetine yazdırmak.

Dosyayı Ekliyorum Bir Denermisin.

Son düzenleme:
Hocam bi deneme yaptım ama ayların olduğu sheetlerde rakamı 250 litre ile sınırlandırmadı. Yani bizim müdür aracında aylık 250 litre limitimiz var. Aylarda müdür aracının yakıt gideri 250 litreyi geçmemesi gerekiyor. sadece o kısım kaldı. Hocam bu sırada hakkınızı helal edin. Size çok zahmet verdim. Teşekkürler

Sayın hocam şimdi bir örnek oyanam otopark masraf girişi yaptım ama hata mesajı aldım. otopark girişinde litreyi boş bırakıyorum orada birim fiyatı hesaplamaya çalışıyor boş olduğu içinde hata veriyor

Sayın hocam şimdi bir örnek oyanam otopark masraf girişi yaptım ama hata mesajı aldım. otopark girişinde litreyi boş bırakıyorum orada birim fiyatı hesaplamaya çalışıyor boş olduğu içinde hata veriyor

Tekrar yukluyorum aylık kısıma sadece 250 lt harcama yaptırır.

Son düzenleme:
Sayın hocam çok güzel olmuş. Elinize aklınıza sağlık. Hocam bu limit aşımı olduğunda aşım oldu diye uyarı veriyor peki bu uyarı şu kadar litre ve şu kadar tutar aşım oldu diye verdirilebilirmi acaba

Sayın hocam çok güzel olmuş. Elinize aklınıza sağlık. Hocam bu limit aşımı olduğunda aşım oldu diye uyarı veriyor peki bu uyarı şu kadar litre ve şu kadar tutar aşım oldu diye verdirilebilirmi acaba

Ekleme yaptım.

Eğer müdür aracı 250 litre üzerinde harcama yaparsa aylık kısıma sadace 250 litrey kadar olan kısım yazılıyo bu şekilde olucak depşlmş?

Ekli dosyalar

Sayın hocam çok güzel oldu. Elinize emeğinize sağlık. İnşallah bunları yapabilecek seviyeye birgün bizde geliriz. Temelim olmadığı için biraz zorlanıyorum. Ama sizin gibi değerli hocalarımız sayesinde birşeyler öğreniyoruz. Tekrar teşekkür ederim.

Sayın hocam vaktiniz olur ise bizlerinde öğrenebilmesi açısından kodların anlamını karşılarına yazma imkanınız olurma acaba?

Hocam kayıt sil butonunu kodlarken yine bir yerde takıldım. Veritabani sheet'indeki bilgileri silme işlemini siteden bulduğum örneklerle uyarladım fakat rakamları diğer sheetlerden sildiremedim. Silme işleminde olması gereken olayları sıralamam gerekirse

1-VeriTabani sheet'inden seçilen bilgiler silinecek. (bu kısmı hallettik)
2-Hangi dönemle ilgili veri siliniyor ise ilgili sheet'e gidip o dönemden rakamı düşücek. Tabi burada bir sıkıntıda eğer o kayıt ile limit aşımı olmuş ise sadece o döneme girilen rakam silinecek kalan rakam limit aşımı kısmından silinecek
3-Son olarakta konselide kısmından silinecek. Hocam birde burada bi sorun daha var. Kayıtlar burada 250 litre ile sınırlandırılmıyor. Bu sheetteki amaç bütün aylara girilen bilgilerin toplamını almak. Örneğin bir şubede limit aşamı oldumu 250 ile sınırlandırıyoruz ama burası o rakamı geçiyor. Tabi burafı formül koyarakta halledebiliriz onun için çokta önemli değil.

Hocam kayıt sil butonunu kodlarken yine bir yerde takıldım. Veritabani sheet'indeki bilgileri silme işlemini siteden bulduğum örneklerle uyarladım fakat rakamları diğer sheetlerden sildiremedim. Silme işleminde olması gereken olayları sıralamam gerekirse

1-VeriTabani sheet'inden seçilen bilgiler silinecek. (bu kısmı hallettik)
2-Hangi dönemle ilgili veri siliniyor ise ilgili aya gidip o dönemden rakamı düşücek. Tabi burada bir sıkıntıda eğer o kayıt ile limit aşımı olmuş ise sadece o döneme girilen rakam silinecek kalan rakam limit aşımı kısmından silinecek
3-Son olarakta konselide kısmından silinecek. Hocam birde burada bi sorun daha var. Kayıtlar burada 250 litre ile sınırlandırılmıyor. Bu sheetteki amaç bütün aylara girilen bilgilerin toplamını almak. Örneğin bir şubede limit aşamı oldumu 250 ile sınırlandırıyoruz ama burası o rakamı geçiyor. Tabi burafı formül koyarakta halledebiliriz onun için çokta önemli değil.

Yeni Dosyayı Ekleyin bir bakalım hangisini yapabiliriz.

Anladıklarımı yazayım siz doğrulayın?

Konsilide sayfasınada 250 litre üstü yazılmayacak Müdür Aracı için

Verilerin silinmesi halledilmiş .. (o kodlarıda görmek için yeni dosyayı istiyorum)

Silinen Rakam Aylık kısımdandan ve konsilide kısımdan kaldırılacak... burda bir soru var

Örnek : O ay müdür aracı 100 - 300 -200 - 150 lt olmak üzere Toplam 750 litre benzin aldı..

biz bunu 250 lt konsilideye atıcaz 250 lt aylık sayfaya atılacak 500 de limit aşımına yazılacak
100 lt kaydı sildiğimizde önce limit aşımı sayfasındaki 500 den düşeceğiz aylık sayfalardan
herhangi bir rakam silinmeyecek eğer 600 lt iptal etseydik önce limit aşımı sıfırlanacak kalan 100 aylık ve konsilide sayfalarından silinecek değilmi?

Geri