• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tabloda Değişen Bilgilerin Cetvelde Sıralanması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Küçük Bir Sorun

Sayın Evren GİZLEN,
Sizden öğrendiklerimle çalıştığım kurum için "HARCIRAH PROĞRAMI"yapmaya çalıştım.Ancak bir sorun var.Cetvel dolduktan ve çıktı aldıktan sonra sıfırlamak ve yeniden kullanmak istediğimde AKTARMA yapmıyor.Hazırladığım proğram üzerinde açıklamaya çalıştım.İnceleyebilirseniz çok sevinirim.Teşekkür eder,saygılar sunarım.

Ekli dosyalar

Sayın Evren GİZLEN,
Sizden öğrendiklerimle çalıştığım kurum için "HARCIRAH PROĞRAMI"yapmaya çalıştım.Ancak bir sorun var.Cetvel dolduktan ve çıktı aldıktan sonra sıfırlamak ve yeniden kullanmak istediğimde AKTARMA yapmıyor.Hazırladığım proğram üzerinde açıklamaya çalıştım.İnceleyebilirseniz çok sevinirim.Teşekkür eder,saygılar sunarım.
65536 satırdan yukarı doğru A sütunu için sayıyar.
İlk bulduğu dolu satırn bir altındaki satıra verileri ekliyor.
Aslında siz eklemiyor diyorsunuz ama daha lat satırda A sütununda veri olduğu için onu son satır kabul ediyor ve oraya ekliyor.Çünkü önceki dosyanızda böyle bir durum yoktu.
Biz yolladığınız dosyaya göre işlem yapıyoruz.Bu değişikliği yaptığınız için bunu kestiremezdik.
Şimdi son satırı 32 olark belirledim.
Yalnız bu durumda A32 hücresine hiç bir zaman veri girmememlisiniz.:cool:
Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Merhaba

Sayın Evren GİZLEN,
Sizi çok yorduğumun farkındayım,onun için affınıza sığınıyorum ama,CETVEL'i yeniden kullanmak için içerisini boşalttığımda(Sildiğimde) yeniden AKTAR ma yapmıyor üstadım.Benim hazırladığım cetvelden mi kaynaklanıyor diye,sadece sizin örneğinizin üzerinde denedim,orada da cetvel de aktarılmış olan bilgiler silindiğinde yeniden Aktarma olmuyor.(Oysa 2 nolu mesajınızdaki örnekte hiç sorun yok!)

Sayın Evren GİZLEN,
Sizi çok yorduğumun farkındayım,onun için affınıza sığınıyorum ama,CETVEL'i yeniden kullanmak için içerisini boşalttığımda(Sildiğimde) yeniden AKTAR ma yapmıyor üstadım.Benim hazırladığım cetvelden mi kaynaklanıyor diye,sadece sizin örneğinizin üzerinde denedim,orada da cetvel de aktarılmış olan bilgiler silindiğinde yeniden Aktarma olmuyor.(Oysa 2 nolu mesajınızdaki örnekte hiç sorun yok!)
Evet o konu yine ayrı.
Ben hep demişimdir.Birleştirilmiş hücreler VBA'ya ters geliyor diye.
İşte örneği:
A8:B10 hücrelerini bir leştirmişsiniz.
tablonun içi tamamen boş olunca 32nci satırdan yukarı sayıyor ilk bulduğu dolu satırın altna gidyor.
O satır birleştirildiği için hep karavanaya gidiyor yazdıklarınız.
Eğer örnek dosya yolluyorsanız kullandığınız dosyanın birebir örneğini içinde bir kaç kayıtla berebaer yolarsaınız bu gibi sorunlar olmazdı.
Niye örnek doyya istiyoruz.İşte bunun için.
Eğer bunun bire bir örneğini yollasaydınız biz bunu denediğimizde zaten görecek ve kodu ona göre yapacaktık.Yani bu türden hatalarda sebep hep soruyu yollayanlarda oluyor.
Bizde çok nadir olur.
Dosyaı önceki mesajımda ekledim.:cool:

Merhaba

Sayın Evren GİZLEN,
Öncelikle bir kez daha teşekkür ediyorum.Dosyayı size birebir gönderip çözüm de rica edebilirdim ama,bu işin kolay yolu olurdu.Benim amacım bunu yaparken öğrenmek.Öğrendiklerimi başka alanlara uygulayabilmek,uyarlayabilmek,ilişkilendirebilmek.Yardımlarınız ve öğretileriniz her türlü takdire şayan,inanın farkındayım,farkındayız.Ancak,lütfen bize kızmayınız.Sitem de etmeyiniz.Amacımız sadece ve sadece öğrenmek çünkü...
En derin saygılarımla..

Sayın Evren GİZLEN,
Öncelikle bir kez daha teşekkür ediyorum.Dosyayı size birebir gönderip çözüm de rica edebilirdim ama,bu işin kolay yolu olurdu.Benim amacım bunu yaparken öğrenmek.Öğrendiklerimi başka alanlara uygulayabilmek,uyarlayabilmek,ilişkilendirebilmek.Yardımlarınız ve öğretileriniz her türlü takdire şayan,inanın farkındayım,farkındayız.Ancak,lütfen bize kızmayınız.Sitem de etmeyiniz.Amacımız sadece ve sadece öğrenmek çünkü...
En derin saygılarımla..
Öğrenin tabi bi şey demiyorum.Ama doğru sorular ve doğru dosyalar yollayarak elbette.Yoksa sağ gösterip sol vurursanız sizde ğrenemezsiniz size yardım eden kişide bir süre sonra bıkar ve yardımcı olmaz.Siz başka dosya yollayıp uygulamyı başka dosyada yapıyorsunuz ,Misal bu bir örnekti.Onun için diyorum sağ gösterip sol vuruyorsunuz diye.Bizde ne oluyoruz,ABONDONE.

Yanlış Yorum

Sayın GİZLEN,
Sorularımı sorarken insanları gereksiz yere meşgul etmemeye en fazla özen gösterenlerden birisiyim.Kimseye saygısızlık da etmedim,etmiyorum.Siz de çok saygın bir üstadsınız.Ben hazırlopçu olmamaya çalışıyorum.Çok yoğun bir insansınız.Mesajlara günlerce cevap veremediğiniz oluyor ki bu çok normal.Çok kapsamlı sorularda yetişmeniz çok daha güç olacaktır.Sorularımla kimseyi yıldırmamaya,bıktırmamaya çalışıyorum.Onu yapacak yapıda bir insanın hemen soruyu cevaplama aceleciliğine girmemesi lazım o zaman.Kimse kimseye mecbur değil.Zorlama ya da ısrar da yok.Bu iş gönüllülük esasına dayanıyor.Benim 52 yaşında bunu öğrenmeye çalışıyor olmam her önüne gelenden azar işitmemi de gerektirmez.
Siz de sağolun çok yardımcı oluyorsunuz ama,hani bir deyim vardır. Aş yağı ile yağlıyorsunuz,çam yağı ile de dağlıyorsunuz be üstadım.

Sayın GİZLEN,
Sorularımı sorarken insanları gereksiz yere meşgul etmemeye en fazla özen gösterenlerden birisiyim.Kimseye saygısızlık da etmedim,etmiyorum.Siz de çok saygın bir üstadsınız.Ben hazırlopçu olmamaya çalışıyorum.Çok yoğun bir insansınız.Mesajlara günlerce cevap veremediğiniz oluyor ki bu çok normal.Çok kapsamlı sorularda yetişmeniz çok daha güç olacaktır.Sorularımla kimseyi yıldırmamaya,bıktırmamaya çalışıyorum.Onu yapacak yapıda bir insanın hemen soruyu cevaplama aceleciliğine girmemesi lazım o zaman.Kimse kimseye mecbur değil.Zorlama ya da ısrar da yok.Bu iş gönüllülük esasına dayanıyor.Benim 52 yaşında bunu öğrenmeye çalışıyor olmam her önüne gelenden azar işitmemi de gerektirmez.
Siz de sağolun çok yardımcı oluyorsunuz ama,hani bir deyim vardır. Aş yağı ile yağlıyorsunuz,çam yağı ile de dağlıyorsunuz be üstadım.
Benim söylediğim demekki azar olarak değerlendirdiniz.
Ben sadece uyardım.
Bundan sonrası size kalmış.
Siz nasıl bilirseniz öyle davranın.
Olay soruyu soranların gözünden öyle görünebilir ama soruyu cevaplandıranların gözündende böyle görnüyor.
Kolay gelsin.:cool:

Konu polemik olmaya başladı.Tarafımdan kilitlendi.:cool:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri