• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tabloda arama yapma

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 pro
merhaba arkadaşlar ekteki örnekte açıklamayı yazdım bana yardımcı olabilir misiniz buradan öğrendiğim kadarı ile kendime uygun bir tablo yaptım ve formüller uyguladım ama bir yerde takıldım sitede bulamadım istediğimi kolay gelsin.

Ekli dosyalar

AMBAR sayfası L sütununu yardımcı sütun olarak kullanarak sonuç alabilirsiniz.
AMBAR sayfası L2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru veri listeniz boyunca kopyalayın.
Kod:
=EĞER(VE(A2>=SORGU!$B$5;A2<=SORGU!$B$6);MAK($L$1:L1)+1;0)
SORGU sayfası E3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı ve sağa doğru yeteri kadar kopyalayın.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(AMBAR!$A$1:$K$6;KAÇINCI(SATIR()-2;AMBAR!$L:$L;0);KAÇINCI(E$2;AMBAR!$A$1:$K$1;0));"")
SORGU sayfasındaki başlangıç ve bitiş tarihlerini değiştirerek sonuçları gözlemleyin.

ömer hocam çok teşekkür ediyorum tam istediğim gibi emeğinize sağlık...ilginiz için tekrar teşekkürler..

Merhaba alternatif olsun,

Sorgu sayfası E3 hücresine, dizi formülüdür CTRL+SHIFT+ENTER ile kapatmayı unutmayın.

Ambar sayfasında iki tane tarih var, biraz kafamı karıştırdı.

Yanlış bakmış olabilirim ama Ömer bey'in formülünde aynı tarih aralığı tekrarlanırsa getirmiyor.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(AMBAR!C$1:C$100;KÜÇÜK(EĞER(AMBAR!$A$1:$A$100>=$B$5;EĞER(AMBAR!$B$1:$B$100<=$B$6;SATIR($1:$100)));SATIR(A1)));"")

ömer hocam çok teşekkür ediyorum tam istediğim gibi emeğinize sağlık...ilginiz için tekrar teşekkürler..

Estağfurullah, önemli olan ihtiyacın görülmesi, E3'e yazılan formülün
=EĞERHATA(İNDİS(AMBAR!$A$1:$K$6
kısmındaki 6 sayısını AMBAR sayfasındaki dolu satır sayısına göre değiştirmeyi unutmayınız.

Merhaba alternatif olsun,
...............................
Yanlış bakmış olabilirim ama Ömer bey'in formülünde aynı tarih aralığı tekrarlanırsa getirmiyor.
..................

Sayın kuvari sanırım formüldeki K6 kısmını değiştirmeden 7'nci satıra veri yazıp kontrol etmişsiniz. Formülümde sorun yok.

Bu arada Sayın karanfiloyuncak'a bir uyarıda bulunmak isterim. Bazı verilerinizi sayfanın en sağında XEY:XFD sütunlarına yazdığınızı yeni gördüm.
Bu tür işlemler daha sonradan belgeyi kullanmanızı zorlaştıracaktır (Örneğin maksatınız listenin sonuna gitmek iken, son hücreye gitmek için Ctrl+End tuşlarına bastığınızda sizi o sütuna götürecektir.)
Bence bu tür verilerinizi; normal verilerin bulunduğu sayfanın üst satırlarında ilk sütunlara yazıp o satırları gizleyerek ya da daha pratiği yeni bir sayfaya yazıp, formüllerinizi buna göre yeniden düzenleyerek devam etmeniz daha kullanışlı olacaktır.

ömer hocam k6 yı değiştirdim sorun yok formül gayet güzel çalışıyor diğer dediğnizi de yeniden uygulayacağım teşekkürler hocam

Geri