• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablo ve formül birleştirme sorusu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
merhaba arkadaşlar. sizlere şöyle bir sorum olacak. elimde stok satış ve sipariş ve stok durumu adıyla 4 adet sütun mevcut. Problem için veriler şu şekilde olacak :

* herhangi bir ürüne ait stok miktarı 3 ve 3 ün altında ise stok durumu sütununa mesela yetersiz stok diye bir bilgi düşsün.
* eğer stok miktarı 3 ün üzerindeyse bu sefer satış miktarı sütununu kontrol ederek satış miktarı stoktan yüksekse yine stok durumuna yetersiz stok diye bilgi düşsün.

böyle bir formülü nasıl oluştururum ?

örnek bir tablo ekte mevcuttur. teşekkürler ..

http://s6.dosya.tc/server5/ni2big/deneme.xlsx.html

Merhaba.
Aşağıdaki formülü ilk hücreye uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=EĞER(D2<=3;"[COLOR="Red"]KRİTİK STOK[/COLOR]";EĞER(E2>D2;"[COLOR="Blue"]YETERSİZ STOK[/COLOR]";"YETERLİ STOK"))

Son düzenleme:
merhaba Ömer Bey. teşekkürler yanıtınız için. bu formülde şöyle bir eksik çıkıyor sadece. stok miktarı satış miktarından fazla ise yeterli ibaresininde görünmesini istiyorum mesela. bunuda ekleyebilir miyiz ?

Önceki cevapta belirtilen formülü düzelttim, önceki cevaba tekrar bakın (sayfayı yenileyin).

Stok miktarı 3'ün altında olanlara kritik stok şeklinde bir ibare eklemesi yapmak istesem onu nasıl yapabilirim ? yani 3'ün altı kritik stok , diğerleri için yetersiz stok ve yeterli stok şeklinde

Son düzenleme:
Önceki formülü tekrar güncelledim, sayfayı yenileyerek tekrar kontrol ediniz.

Bir de TÜRKÇE uyarısı; ataç şeklinde yazdığınız şey sanırım ataş oluyor.

çok teşekkürler Ömer Bey

Geri