• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablo taşıma

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba. Yardımlarınız sayesinde excel in yeteneklerini keşfetmenin heyecanını yaşıyorum.Yeni bir sorunum var.Bakalım anlatabilecek miyim. Görüntüsünü eklediğim 2 sayfa var. Sayfanın birinden ötekine özel yapıştırma yapacağım.Çünkü dağınık olan tabloları A4 kağıda yazdırmak için düzenlemem ve kırpmam gerekli. Taınacak tablolar yüzlerce olacak.Tablo boyutları değişken olacağı için sorun teşkil ediyor.Ekli görüntülerde yatay dağınık olan tablolar alt alta dikey dizilecek. Dizilirken sadece sarı renkle belirtilen hücreleri alacak.Mesela "gender" isimli tablonun 3. ve 6. satır alınmayacak ,B sutun alınmayacak.Her tabloda sabit olan üstten 1 satır , alttan bir satır ve soldan 1 satır alınmayacak. Değişkenlik sadece tablo isimlerinde ve satır sayılarında.Mesela "education" tablosunda satır sayısı okul sayısına göre artıp ,azalacak.Yeni sayfa yanlara sabit olmalı, aşağıya doğru uzanacak.Örnekte 2 sarı sütun olarak aşağıya uzayacak. Kodlamayı bilsem derdimki , "gender"tablosunu alt-üst satır ve sol sütun hariç kopyala ve yeni sayfaya B4 ten başlayarak yapıştır.
tablo_tasinacak.jpg

https://www.resmipaylas.com/sites/default/files/tablo_tasinmis.jpg

Benim için bu konuda kod oluşturmak imkansız bir şey. Ama bilenler için kolay olmalı.
Acaba anlatamadım mı ? Biraz daha kolaylaştırayım. Sağa doğru yayılmı tablolar var. Sutunları sabit ama satırları artıp eksilebiliyor. Tablonun hücre değerleri dinamik olmayacak. Sadece başka bir sayfaya düzenli bir şekilde kopyala-yapıştırla görüntüleri dizip A4 çıktı almak istiyorum. Yeni sayfada kalabalık olmasın diyede her tablonun üstten bir satır , alttan 1 satır ,soldan 1 sütun , sağdan 2 sütun kırparak yeni sayfaya yapıştırılması gerekiyor. Resimde ki tabloların sarı renkli hücreleri ,diğer sayfaya kırpılmış olarak dizilecek .Kırma işlemi resimde eksik göstermişim ,her tablonun sağdan 2 sutunu da kırpılacak

Arkadaşlar ,cevap gelmeyince ,düşündüm., daha kolay olsun diye. Forumları okuyunca renk kullanmak daha kolay diye düşündüm. Konuyu tekrar anlatayım. "Taşınacak" adlı sayfadaki C,D,E sutunlarında sarı renk kodlu hücre değerlerini , "taşınmış" adlı sayfada göster . Sonra , J,K,L sutundaki sarı renkli kodlu hücreleri de ilkinin altına ekle. Yani tablolar eklendikçe "taşınmış" adlı dosyaya dönüşecek

daha da basit

bir sayfada 3 sütundaki renkli hücreleri , diğer sayfadaki 3 sütuna kopyala-yapıştır makro koduna ihtiyacım var. Makroyla kolaylıkla yapılacak birşey gibi ama ah biraz daha uzmanlaşsam

Geri