• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablo Konu - Tarih Sıralama (Benim için çok önemli)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esprofes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar linkte örnek excel dosyası var, resimleri de aşağıdaki gibi, istediğim konuyu özetlersek. (işim örnektekinden çok farklı, örnek basite indirgendi sadece)

Örnek özet;

Bir okuldaki farklı sınıflardaki öğrenciler ve sınıfları ile 4 farklı dersten olacakları sınav tarihleri 1.çalışma sayfasına elle bu şekilde girilmiştir.

dk008L.png

2.Çalışma sayfasında en yakın sınav tarihi en üstte olacak şekilde şöyle bir sıralama vermesini istiyorum.

Ayrıca ben 1.sayfada güncelleme yaptıkça 2.sayfadaki bilgiler ve sıralama buna göre otomatik değişecek.

W1EEgL.png

Sınava göre sıralama vs. çok çok basit, benim istediğim tam olarak örnek excel dosyasında, resimlerde ve burada anlattığım gibi, bu konu benim için gerçekten çok önemli uzun süredir bu konulardan uzağım, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

EXCEL DOSYASI GOOGLE DRİVE PAYLAŞIMDA

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Not: Sayfada işlem yaptıkça makroyu tetiklemek pek kullanışlı olmayacaktır. (veri çoğaldıkça her veri girişinde sizi bekletmeye başlayacak)
Bunun yerine butona bastıkça isteğiniz gerçekleşecektir.

Link:
http://s3.dosya.tc/server7/afgngs/esprofes-tarih_sirasina_gore_listeleme.zip.html

İlginiz için teşekkür ederim, peki bu durumu her pc de çalışacak şekilde yani sıradan excel formülleriyle yapabilir miyim, bende şu an makrolar etkin ancak normal bilgisayar kullanıcılarında makrolar sürekli olarak kapalı.

Merhaba;
Ne yazıkki makro ile oluşturduğum için makro güvenlik seviyesi yüksek olan pc de çalışmayacaktır.
Formüllerle işlem hem makro kadar hızlı olmayacak , hemde sınırları belli olması gerekecektir (örn: kaç satır kaç sütun veriniz olabilecek vs gibi)
Ayrıca Bilgisayarıda oldukça kasacaktır.

Geri