• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tablo için de koşula uygun arama yaparak veri bulmak

Excel Vers. ve Dili
ofice 2007
Merhabalar,
şimdi konuyu ekli dosya ile anlatabilirim. Kendim de sorunu tanımlayamadığım için site içinde doğru bir arama yapamadım.. çözümü bulamadım..

-en son hangi hafta satılmış,
-ortalama kaç hafta bir satılıyor,
-kaç hafta önce satılmış gibi sarı renkli başlıklarım var uygun formülleri bulmamda yardımcı olabilir misiniz? şimdiden çok teşekkür ederim..

not: g-drive dışında başka dosya paylaşım sitesine erişim iznimiz yok oradan çalışabilir miyiz?

dosya:
https://drive.google.com/file/d/0B2SI8jSZbD2QbjRZY19DQWtMNUE/view?usp=sharing

Son düzenleme:
Nasıl yapacağım konusunda fikri olan vardır umarım..:oops: yardımı beklemekten başka çarem yok :)

Değerli Hocalarımdan, kıymetli üstadlardan destek bekliyorum... umarım uygun formüllerle yapılabilir..

yardımcı olabilecek yada benzer formülleri önerebilecek kimse var mı acaba?

Değerli hocalarım, sanıyorum herkes şuaralar çok yoğun, konu cevap bulamadı öneride gelmedi

Arkadaşlar Merhaba,
Şöyle en azından kullanılabilir bir hale dönüştürdüm.

1) veritabanınızı soldan sağa değil yukarıdan aşağı düzenledim
2) bu veritabanının uygun sağına ve soluna sıra numaralarını ekledim
3) bununla EĞER ve İNDİS formüllerini kullandım
4)yukarıdan aşağıya veritabanımın hemen sağına oluşan küçük tablolardan verileri çektim.

böylelikle son yazılan haftadan itibaren son 19 haftayı saydırdım. ben veri girişi yaptıkça en son hafta değerleri saydırılıyor.

Son düzenleme:
1) excel satır no
2) =EĞER(yatayveritabanitablosu[@22]=0;0;SATIR(A749)-1)
otomatik sıra numarası vererek dolu hücrelerde sıra no verdim.( 762 de bitişe dikkat göürülüyor)

3)el ile oluşturulan manuel sıra no verdim o sayı lazım olacak

4)=EĞER($B$2>0;İNDİS(veritabani;$C$1;B754);0) bu formül ile soldan sağa veritabanını yukarıdan aşağıya oluşturmak için kullandım- otomatik sıraların dolu -veya boş olması koşulalarını sağlıyorlar- 6 için gerekli

5)=EĞER($B$2>0;İNDİS(veritabani;X$1;$B754);0) bu formül ile soldan sağa veritabanını yukarıdan aşağıya oluşturmak için kullandım- otomatik sıraların dolu -veya boş olması koşulalarını sağlıyorlar

6)=EĞER(C744=0;"";EĞER(BÜYÜK(A:A;1)-SATIR(Z744)<20;SATIR(Z744);"1")) formülü ile gerekli sıra numarasını aldım 6 nolu alana yazdırdım. koşul 4 dün dolu olması

7) =EĞER($Z745=SATIR($Z745);yatayveritabanitablosu[@1];"") ilgili satırın verilerini çektim yantarafa

8)=Z748-1 bununla excel satırı ile tablo sıra nosunu eşitledim..

Geri