• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TABLO BAŞLIĞINDA BİR HÜCRE SEÇMEK

Excel Vers. ve Dili
office 365
Ekteki dosyanın tablolarında başlık satırlarına gidemiyorum. Normalde ActiveCell.Offset(0, 2).Select şeklinde satır ve sütun değerlerine ulaşabiliyoruz. Ancak tablonun yeri farklı olsa bile (örnekteki iki tablonun başlık satırları farklı satırlarda bulunuyor) başlık kısmındaki bir hücreyi seçme işlemini yapamıyorum. Başlık satırındaki bir sütuna ait hücreyi seçmek istiyorum.
Yani tablonun yeri farklı olsa bile (1 ve 2. sayfada tablolar farklı yerlerde) başlık satırını seçen bir makroyu öğretirseniz sonrasında ActiveCell.Offset(0, 2) ilavesi ile o başlıktaki ilgili sütuna ait hücreyi seçebilirim diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Aşağıdaki kod D sütunundaki ilk dolu hücreyi seçer.

Belki bir fikir verir.

Kod:
Range("D" & Cells(1, "D").End(xlDown).Row).Select

Ama tablo başlığının üzerinde değer olması durumunda sonuç değişiyor.
Cells(1, "D") deki 1 değerini her tablo için değiştirmek gerekecek. Bunun yerine tablo başlığı kaçıncı satırda olursa olsun bu satırı bulacak bir ekleme belki sorunu çözebilir

Ekli dosyalar

Bu problemin çözülebilmesi için her sayfada aynı olan sabit bir değerin olması gerekir.

Örneğin başlıkların üstünde kalan hücrelerin boş olması gibi (böyle olmadığını söylüyorsunuz)
yada
Her sayfada başlıkların olduğu satırın A sütununa "Başlık" yazarsınız. Böylelikle başlıkların olduğu satır bulunmuş olur.
yada
Her sayfanın başlıklarında aynı değerin olması gerekir.
Mesela her sayfanın başlığında "Adı Soyadı" yazıyorsa bu değer her sayfada aratılarak bulunur böylelikle başlıkların nerede olduğu bulunmuş olur.
gibi.
Buradaki yada lar artırılabilir.

Bunları değerlendirin size uygun bir çözüm bulun.

Belki orijinal dosyanızı eklerseniz başka bir çözüm bulunabilir.

Tablo başlıklarının üzerinde genelde ortalama 2-3 satır bırakıp toplam vb hesaplamaları yaptığım için, tablo başlıklarının üzerinde hep değer mevcut. Dediğiniz gibi sadece kriter ekleyerek tablo başlığının konumunu bulabiliyorsak şöyle yapalım. Üçüncü sayfada dediğiniz gibi "A" sütununda başlık satırına "A" yazdım. (başlık yerine). Buna göre makroyu nasıl değiştirebiliriz.
Ya da dördüncü sayfada tablo başlığının ilk sütun hücresine "A" yazdım. Belki buna göre de yapılabilir. Her tablo başlığının ilk hücresine "A" yazmayı düşünüyorum

Ekli dosyalar

Daha kolay bir yöntem yapılabilir.

A1 hücresine Başlıkların ilk hücre adresi yazılır.
Örneğin
1. Sayfanın A1 hücresine "A3"
diğer sayfaların hepsinde başlık D5 de olduğu için hepsinin A1 hücresine D5 yazılır.

Aşağıdaki kod ile başlıkların ilk hücresi seçilir.

Kod:
Sub IlkBaslikHucresiniSec()
    Range(Range("A1").Value).Select
End Sub

Not Eğer A1 hücresindeki değer görüntüyü bozuyorsa yazı rengini beyaz yaparsanız görünmez olur.

Dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

Son olarak bulduğum çözüm şu şekilde. (Sayın Dalgalıkur ve Haluk Bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim.)
1. çözüm: Tablo başlığının ilk sütun hücresine & yazmak şartı ile çalışıyor. Çünkü makro önce bu değeri arıyor.
2.çözüm: Bu çözüm daha iyi. önce tablo başlığını arıyor. Sonra başlığın bulunduğu satırdaki istediğimiz sütuna gidiyor. Ben "E" sütununu seçmiştim.

Ekli dosyalar

Geri