• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Süzülmüş verilerin sonuç değerini otomatik olarak başka sayfaya aktarma

Excel Vers. ve Dili
2003 versiyonu ve türkçe
Değerli Arkadaşlarım;

Konu başlığında belirttiğim sorunuma ait örnek dosyayı ekte yolluyorum.Gerekli açıklamaları dosya içinde ANALİZ sayfasına iliştirdim.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Selamlar,

Normal şartlarda excelde süzme işleminin tetiklediği bir olay yoktur. Eğer sayfada Alttoplam formülünü kullanıyorsanız süzme işleminde sonuç değişeceği için sayfanın Calculate olayını kullanarak çözüm bulunabilir.

Dosyanızdaki açıklamaları birkaç kez okudum fakat nasıl bir süzme işlemi uygulamak istediğinizi çözemedim.

ANALİZ isimli sayfanızda şuan için 24. satıra kadar veri var. Siz bu satırları döngüye alıp verileri ayrı ayrı süzüp GENEL sayfasında oluşan sonuçları ANALİZ sayfasının K sütununamı aktarmak istiyorsunuz?

Eğer farklı bir süzme işlemi yapmak istiyorsanız işlem sıralamasını detaylıca açıklarmısınız.

Selamlar Korhan Bey;

Ben ANALİZ sayfasında K4 hücresine, bu sayfasının B4=A değeri için GENEL sayfasından B7=A, C7=A, S7=1 iken süzülmüş K2 değerini, ANALİZ sayfası K5 hücresine B5=B değeri için GENEL sayfasından B7=B, C7=B, S=1 iken süzülmüş K2 değerini, aynı şekilde K6,K7 hücrelerine de aynı işlemleri yapmasını istiyorum.
Ayrıca ANALİZ sayfası O4 hücresine bu sayfanın G4=1, H4=6, I4=13, J4=1,20 değerleri için GENEL sayfasından aynı anda süzülmüş G7=1, H7=6, I4=13, I4=1,20 iken oluşan K2 değerini aktarmak istiyorum.

Bu bahsettiğim işlemleri GENEL sayfasında herhangi bir sütun hücresine de yapsa olur gerçi.Yani herhangi bir hücreye B7=A, C7=A, S7=1 iken süzülmüş K2 değerini, G7=1, H7=6, I4=13, I4=1,20 iken oluşan K2 değerini oluşturması da benim işimi görür.Bu herhalde döngü ile olur yanılmıyorsam.

Değerli bilgilerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
SAYGILARIMLA

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub SÜZ_AKTAR()
    Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, X As Long

Application.ScreenUpdating = False

Set S1 = Sheets("GENEL")
    Set S2 = Sheets("ANALİZ")

S2.Range("K4:K65536,O4:O65536").ClearContents

For X = 4 To S2.Range("A65536").End(3).Row
        S1.Range("B3") = S2.Cells(X, "B")
        With S1.Range("$A$6:$W$65536")
            .AutoFilter
            .AutoFilter Field:=19, Criteria1:="=1"

If Not IsError(S1.Range("K2")) Then
                S2.Cells(X, "K") = S1.Range("K2")
            Else
                S2.Cells(X, "K") = 0
            End If

.AutoFilter
            .AutoFilter Field:=7, Criteria1:=Replace(Format(S2.Cells(X, "G"), "#,##0.00"), ",", ".")
            .AutoFilter Field:=8, Criteria1:=Replace(Format(S2.Cells(X, "H"), "#,##0.00"), ",", ".")
            .AutoFilter Field:=9, Criteria1:=Replace(Format(S2.Cells(X, "I"), "#,##0.00"), ",", ".")
            If S2.Cells(X, "J") <> "-" Then
            .AutoFilter Field:=10, Criteria1:=Replace(Format(S2.Cells(X, "J"), "#,##0.00"), ",", ".")
            End If

If Not IsError(S1.Range("K2")) Then
                S2.Cells(X, "O") = S1.Range("K2")
            Else
                S2.Cells(X, "O") = 0
            End If

.AutoFilter
        End With
    Next

Set S1 = Nothing
    Set S2 = Nothing

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

Değerli Arkadaşım;

Ben bu makro olayına yeni başladığım için bana yazmış olduğunuz kodu nereye yazacağımı ve uygulayacağım işlem sırası yazabilir misin?
Vakit ayırıp uğraştığınız için de ayrıca çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

Korhan Bey;

Kodu modüle yazıp ilgili makro çalıştır dedim fakat istediğim değerleri ne yazık ki vermedi.Çoğu 0değeri verdi.
Oysa ki ANALİZ sayfasının K4 hücresine 0,67, K5 hücresine 0,40, K6 hücresine de 0,18 değerini aktarması gerekirdi.
Genel Sayfasının Birincil Elemeler sütununu B3=A iken 1 olarak süzdüğümüzde hem B sütununda hem de C sütununda tüm A değerlerini görürken S sütunu da 1 olarak görünüyor.
İşte bu durumdayken K2=0,67 oluyor.Umarım size zahmet vermeyip gerekli açıklamayı yapabilmişimdir.

Saygılarımla

Selamlar,

Sn. earphone,

Şuana kadar olan mesajlarınızda hiç B3 hücresinden bahsetmediğiniz için bende kodu anlattıklarınıza göre tasarladım. Doğal olarak sizin istediğiniz sonucu vermedi.

Sorularınızı ne kadar ayrıntılı ve net sorarsanız size verilen cevaplarda o kadar net ve anlaşılır olacaktır.

GENEL sayfasındaki B3 hücresi "A" olduğunda demişsiniz. Bu hücreye "A" değerini neye göre vereceğiz?

Ayrıca ANALİZ sayfasındaki "O" sütunu için oluşacak değerlerinde GENEL sayfasındaki B3 hücresiyle bir bağlantısı olacak mı?

O4,O5,O6 ve altındaki hücreler için çıkması gereken sonuçlarıda belirtirmisiniz.

Selamlar,

Üstteki mesajlarınızda verdiğiniz örneklerdeki değerlere deneme yanılma yöntemiyle filtre uygulayarak ulaştım. Bu mantığa göre #4 nolu mesajımdaki kodu güncelledim. Ayrıca uygulanmış örnek dosya ekledim. İncelermisiniz.

Geri