• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

süzülmüş verilerde benzersiz saydırma

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba,

Ömer bey'in sormuş olduğu soruya ilişkin olarak örnek bir formül çalışması yaptım ama formül istikrarlı çalışmıyor. 1000 satırdan sonra yanlış sonuçlar getiriyor. Bunun sebebini tam olarak bulamadım, yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Hatalı yeri buldum.

Kullanmak isteyen olursa diye alternatif formülü paylaşıyorum. Formül aslında Ali Bey'in eski bir formülüne alternatif.Dizi formülüdür.

Kod:
=TOPLA(--(SIKLIK(EĞER(ALTTOPLAM(3;KAYDIR(A2;SATIR(1:2500)-1;0))=1;KAÇINCI(A2:A2500;A2:A2500;0));SATIR(1:2500))>0))

Hatalı yeri buldum.

Kullanmak isteyen olursa diye alternatif formülü paylaşıyorum. Formül aslında Ali Bey'in eski bir formülüne alternatif.Dizi formülüdür.

Kod:
=TOPLA(--(SIKLIK(EĞER(ALTTOPLAM(3;KAYDIR(A2;SATIR(1:2500)-1;0))=1;KAÇINCI(A2:A2500;A2:A2500;0));SATIR(1:2500))>0))

Eyvallah Sayın kuvari, ben belgemde (belgeyi kullanacak dostum excel ile pek ilgisi olmayan bir hekim olduğundan) mümkün olan en az formül ile çözüm bulmaya çalışıyordum. Formül uyguladığım hücrelerin bile tümünü hesaplama sonucunu hücreye değer olarak aktaran kod satırları ekleyerek SIFIR formüllü bir belge olmasını sağladım.
Formül ile benzeri çözümler Sayın Ali, Sayın Ömer, Sayın bzace (şimdi hatırladıklarım bunlar) bulunmuştu ama, belgemdeki veri yoğunluğu ve dizi formülü yoğunluğunu, belgenin çalışma hızı bakımından istememiştim.
Emeğinize sağlık.

Geri