• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Süzülen Veriye göre Toplam Almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Merhabalar; ekteki örnek dosyada yüzde sayfasında C4 hücresinden cinsini seçtiğim zaman o cinsten kaç adet ,toplamını I4 ve J4 hücrelerine yazacak;C4 hücresinden hem cinsini hemde Dun türünü seçtiğim zaman yine I4 ve J4 hücresine toplamını alacak .Bu işlem E4,F4,G4,H4 hücrelerinden de seçim yaptığım zaman seçilen kritere göre toplama yapacak.Yardımcı olur musunuz?

http://s7.dosya.tc/server/frprl0/ornek.xlsx.html

Merhaba.

Bu tür raporlamalarda en iyi yöntem ÖZET TABLO kullanmaktır.
İlle de formül ile çözüm arıyorsanız ve yanlış anlamıyorsam aşağıdaki şekilde sonuç almanız lazım.

-- J4 hücresine, dizi formülüne dönüştürerek.
.
Kod:
=[COLOR="blue"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](
 ([COLOR="blue"]EĞER[/COLOR](C4<>"";Liste!$E$6:$E$12=C4;1))
*([COLOR="blue"]EĞER[/COLOR](D4<>"";Liste!$F$6:$F$12=D4;1))
*([COLOR="blue"]EĞER[/COLOR](E4<>"";Liste!$G$6:$G$12=E4;1))
*([COLOR="blue"]EĞER[/COLOR](F4<>"";Liste!$I$6:$I$12=F4;1))
*([COLOR="Blue"]EĞER[/COLOR](G4<>"";Liste!$J$6:$J$12=G4;1))
[COLOR="Red"]*(Liste!$M$6:$M$12)[/COLOR]
)

[B]Formülün dizi formülüne dönüştürülmesi:[/B]
[COLOR="Blue"]- Formülü hücreye yapıştırın,
- F2 tuşuna basarak hücre içerisine girin,
- [COLOR="Red"]CTRL[/COLOR] ve [COLOR="red"]SHIFT[/COLOR] tuşları basılı durumda iken [COLOR="red"]ENTER[/COLOR] tuşuna basarak işlemi tamamlayın.
İşlem doğru yapılmışsa formül[B] kendiliğinden [COLOR="red"]{....}[/COLOR][/B] gibi köşeli parantez arasına alınır.[/COLOR]
-- I4 hücresine ise aynı formülü (yine dizi formülüne dönüştürerek), sondaki kırmızı renklendirdiğim kısmı *(Liste!$M$6:$M$12>0) şeklinde değiştirerek uygulayın.
.

Ömer bey çok teşekkür ederim.Seçilen veriye göre toplamını yapıyor.birde adet toplamını yapabilir mi?

Verdiğim formülden sonra I4 hücresi için yapılacak işlemi açıklamıştım.
Buna ilişkin olarak önceki cevabımda küçük bir düzeltme yaptım, sayfayı yenileyerek önceki cevabımın son kısmına tekrar bakınız.

Ömer Baran Üstadım güzel çalışma...

Geri